用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 考入名小的家長,你們的Portfolio是求其做,還是十分認 ...
樓主: crazymum
go

考入名小的家長,你們的Portfolio是求其做,還是十分認真做的呢? [複製鏈接]

想請問大家自薦信係放入 Portfolio 內亦或入在信封交給學校呢?

回覆:考入名小的家長,你們的Portfolio是求其做,還是十分認真做的呢?

係認真做,但最後收個間學校係唔接受portfolio

回覆:考入名小的家長,你們的Portfolio是求其做,還是十分認真做的呢?

相多!證書一般!

請問大家用中文,英文還是中英對照?

引用:請問大家用中文,英文還是中英對照? +

原帖由 bearcat2003 於 13-04-30 發表
請問大家用中文,英文還是中英對照?
冇所謂啦!睇咗咁耐,似乎家底最緊要

同意!都係個句識人好過識字。但身邊都有叻的自己考到

回覆:crazymum 的帖子

其實看重履歷書的學校,又是否好學校?考學校,是小朋友鬥能力,還是家長鬥製作排版編輯能力?做美術設計、出版、印刷的家長的子女,全都入名校?

天惠媽

認真做, 平實簡單款,
有一個offer, 但呢間學校冇收喎,
所以portfolio唔係太過重要
‹ 上一主題|下一主題