用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有無小朋友派咗五旬節林漢光中學(沙田) ...
樓主: 嵐嵐21
go

有無小朋友派咗五旬節林漢光中學(沙田) [複製鏈接]

Pandalok 發表於 13-7-15 15:10
Hello, 好耐無上BK, 估唔到在EK見到你, 我係QQ的同學, 孖女媽咪呀! 聽她們說下年和QQ唔同班了, 她們都唔捨 ...
今年開始妳要去參觀中學喇

嵐嵐21 發表於 13-7-15 16:41
今年開始妳要去參觀中學喇
是家姐,亞妹呀! 咁快要參觀中學? 我點知邊間學校有開放日呀? 恐怕都要多些上EK收料

Pandalok 發表於 13-7-15 16:52
是家姐,亞妹呀! 咁快要參觀中學? 我點知邊間學校有開放日呀? 恐怕都要多些上EK收料
...
通常10月開始有得睇 ,我已睇咗2年喇

回復 嵐嵐21 的帖子

你知不知她們學校今年派得好不好呢? 聽說今年沙田好多人失手.

Pandalok 發表於 13-7-15 21:06
回復 嵐嵐21 的帖子

你知不知她們學校今年派得好不好呢? 聽說今年沙田好多人失手.
亞囡嗰班派得幾好.

王國會長

引用:Quote:fungpolly123+發表於+13-7-15+12:01+

原帖由 嵐嵐21 於 13-07-15 發表
其實全級考30以内,都應該派到B1中學
恭喜你嵐嵐21,見小學概覽,知亞仔係你女兒師弟。呢間中學係我諗住擺第一志願,因家住第一城附近,成人見呢間學校學生,感覺良好。你甘講,我小兒雖然升小四,成績仍keep到三十名以内,你俾到好大强心針我。當然,我會叫仔繼續努力,以你女兒為目標。

雖然冇關與你發問主題,希望你可解答,先謝

成績固然重要,校内課外活動成績或參與有升中用嗎?為什麼這樣問,因學校老師常邀請他入組,我見有時花很多時間。下年又入樂隊,操練時間長,我已拒絕一次,但今年冇得推。所以誠意問升中是否都是集中看成績?

最後,希望你女兒讀得愉快。

selina1109 發表於 13-7-16 23:40
恭喜你嵐嵐21,見小學概覽,知亞仔係你女兒師弟。呢間中學係我諗住擺第一志願,因家住第一城附近,成人見呢 ...

selina1109, Please check pm, thanks
不如等林漢光開放日,妳帶小朋友去參觀一吓
‹ 上一主題|下一主題