用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 又一村學校……
樓主: joshuen
go

又一村學校…… [複製鏈接]

有冇JM知又一村上年畢業生多數派邊D小學? 因為冇左小學backup~

回覆 yyshiu 的帖子

派位,即大抽獎,講運氣的,同學校無關。至於考直資私小,就講實力,識果個小朋友都考到私小。

我仔都是在YYCS畢業, 3年來老師都好好, 我仔好like..深唔深, 見人見志. 我仔都有私小offer, 不是太出名的名小啦. 而統一派位, 派了第一志願. 總括我都好滿意YYCS的辦學理念,環境, 師資....... 細仔我都會報YYCS

引用:我仔都是在YYCS畢業,+3年來老師都好好,+我

原帖由 小寶媽08 於 14-09-26 發表
我仔都是在YYCS畢業, 3年來老師都好好, 我仔好like..深唔深, 見人見志. 我仔都有私小offer, 不是太出名的名 ...
agree,而家到細囡,希望都收啦

引用:Quote:MSmrsKWOK+發表於+14-9-25+14:30+唔

原帖由 chok0925 於 14-09-25 發表
想請問你有無小朋友升上小一,如係既話,上小一難唔難跟到課程?
如果只靠學卷幼稚園課程升上地區想上位嘅小學的話,我想有一定難度

因為好多小學課程真的比幼稚園深好多,就好似小學升中學有一個適應期,我見小一同學們來自不同幼稚園,有名幼、地區英普班、屋村幼稚園…大家排列出嚟嘅成積好平均,而成績較好的一群,家庭教育都落左唔少功夫~

回覆:MSmrsKWOK 的帖子

Thank

‹ 上一主題|下一主題