用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真國際班課程
樓主: fishstoneb
go

崇真國際班課程 [複製鏈接]

回覆:fishstoneb 的帖子

我小朋友主流部,K3開始有默書,每星期默手書1次,中英文隔個星期輪流默,而家剛開始都係默下生字,冇特別話考試,但有評估,係平時上堂時幫佢地做,幾時做同做咗你都晤知

回覆:Evelyn_w 的帖子

晤好意思,英普班我晤太清楚,不過樓上已經答咗

回覆 bosophie 的帖子

想請教英普幼入祟小(主流)機會(比英中)會否大些呢?

回覆:崇真國際班課程

我有主流offer ,但擔心小一唔夠力外外叩門,面崇小又唔收我小朋友

回覆:wch106 的帖子

我小朋友今年讀EPK1英普班, 返了差不多3個月學,我個人都好滿意 (每個家長都有不同期望),課本是用坊間幼兒班課本,但語境真不錯,生活上的對答,用詞,都不是書本可以學到,因課堂只有外藉老師及普通話老師,佢一定要試講

bosophie 發表於 14-11-24 06:09
國際班英文教得好好,英中不需要向外補。課程不深,但語言環境好好。主流或國際班的,到升小學都可選入主流 ...
Thanks for sharing, 我小朋友有am offer, 請問升小機會大嗎?另外國際班小學后,升中是甚麼類型中學?
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

回覆:Linuslouis 的帖子

當然我無讀過其他幼稚園的英普,不能比較,初時都諗會否轉主流班,擔心普通話令兒子混淆,而且我們是零普通話的,但現在他回來拿課本自己讀普通話,我就覺得學習環境同氣氛令小朋友容易吸收

由於我有細佬照顧,所以唔方便帶小朋友周圍學野,所以寧願返3個鐘英普,暫時沒有外補,上星期家長日,英語老師話亞仔 above average, 老師欣賞佢識聽,跟到指令,都識認字,當然家長都要配合,同佢一起閱讀吧

‹ 上一主題|下一主題