用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 不近人情的幼稚園~ 聖羅撤
樓主: jenniferichin
go

不近人情的幼稚園~ 聖羅撤   [複製鏈接]

貢獻勳章

回覆:不近人情的幼稚園~ 聖羅撤

規定雖然係想有紀律,但規定係死既;人係生既,掉返轉頭,我覺得學校既人都好死板下,怎能教導小朋友有靈活的思考?

回覆 SKB 的帖子

那天我問阿女有沒失望媽媽去不到! 她都扁嘴.... 真難過! 而且她已經是K3了..這次也許是最後一次觀課機會...

引用:Quote:原帖由+chok0925+於+14-11-26+發表我

原帖由 andrewrew 於 14-11-26 發表
咦,你呢句說話提醒左我少少嘢!

引用:Quote:原帖由+chok0925+於+14-11-26+發表我

原帖由 andrewrew 於 14-11-26 發表
咦,你呢句說話提醒左我少少嘢!
咩野?

有一點唔明白,既然最終目的地都係學校,為何當初唔同阿囡一齊搭車返學? 我諗如果小朋友遲到,學校應該唔會唔俾佢同你一齊入

回覆 manman008 的帖子

當天也有家長帶同小朋友遲到, 但是老師只肯給小朋友進入, 家長已經拒絕在外! 而且...那個小朋友還記遲到!!!

引用:Quote:原帖由+andrewrew+於+14-11-26+發表

原帖由 vamosbebe 於 14-11-26 發表
咩野?
提醒我今個week 要interview,我成日掛住另一間龍校。

回覆 jenniferichin 的帖子

我都同情, 太不近人情了....!

send e-mail去運輸署,問佢地係未以上地點有交通意外引致車多塞車!運輸署會覆返個e-mail比你,呢個證據更加有說服力!

回覆:jenniferichin 的帖子

咁都得?太過份!慶幸我沒有報此學校!太唔人道!!!

十分同情你的遭遇, 但你囡囡讀咗咁多年其實你覺得間學校好唔好先? 如果係咁差你囡囡讀咗咁多年咪好慘囉?! 雖然我唔係好明點解個老師咁堅持唔比你入去,但如果只係今次而你囡囡又讀得開心又學到野的就算啦!

請問小朋友當日一定要坐校巴嗎?

是否應先向校長投訴, 可能當天那位老師根本沒有通知校長可否特別處理你的情況, 先看看校長怎樣回應. 問問可否安排多一次觀課 ? 如果校長真是那麼不近人情, 都要想清楚這間幼稚園是否適合大家

回覆 jenniferichin 的帖子

明白了!

但今次呢件事有兩面睇: 一面. 學校唔想有壞榜樣給其他學生和家長睇到; 另一面係可以話學校處事手法唔夠彈性。

不過聽講這幼稚園一向只著重小朋友多過家長,其實都係睇下家長想要咩類型嘅學校。

1. 新account 2. 好嬲,但忍足一星期仲未有action,才剛開始攞advice 3. 媽咪放假,仲分前後腳,唔拖住手同寶貝女一齊入校?

引用:有一點唔明白,既然最終目的地都係學校,為何

原帖由 manman008 於 14-11-26 發表
有一點唔明白,既然最終目的地都係學校,為何當初唔同阿囡一齊搭車返學? 我諗如果小朋友遲到,學校應該唔會唔 ...
你唔係講笑呀??間校車公司咁出名,點會比你家長一齊上校車???

引用:Quote:原帖由+manman008+於+14-11-26+發表

原帖由 jy0022 於 14-11-26 發表
你唔係講笑呀??間校車公司咁出名,點會比你家長一齊上校車???
佢寫一齊撘車,不是一齊校車

咁點解唔一齊搭其他交通工具。早d出發?

引用:send+e-mail去運輸署,問佢地係未以上地點有

原帖由 lokayan 於 14-11-26 發表
send e-mail去運輸署,問佢地係未以上地點有交通意外引致車多塞車!運輸署會覆返個e-mail比你,呢個證據更加有 ...
佢由頭到尾都無話佢唔信有交通意外,只係揸住一樣野---“遲到”

回覆:twk005 的帖子

‹ 上一主題|下一主題