用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 剛見完VICTORIA
樓主: DIKE
go

剛見完VICTORIA [複製鏈接]

請問...坐定定係咪機會大D?
我女係坐唔定0個種...

引用:何文田,+人唔太多,+但老師感覺好冷漠+(因為

原帖由 DIKE 於 15-03-11 發表
何文田, 人唔太多, 但老師感覺好冷漠 (因為我覺得有冇愛心係一眼就睇得出, 冇得扮), 都係考大同小意嘅野,  ...
慘,我個仔都未識講野,仲要答叫咩名

回覆:aiaiaiai 的帖子

我仔都係咁,又怕醜,唔喊已經偷笑

引用:我是+Vic用家,如果大家发现老师是路人甲,

原帖由 怀妈妈新手 於 15-03-12 發表
我是 Vic用家,如果大家发现老师是路人甲,不要出奇,这是老师观察小朋友和家长的表现,Vic 着重自我探索, ...
請問是那間campus?

回覆:剛見完VICTORIA

可能很多内定,老師的冷漠也許可以理解

有冇內定你根本就證實唔到,上次去OPENDAY又唔覺老師太冷漠,見到校長好好笑容!ANYWAY各人有各人觀感!

回覆 宮二 的帖子

我入左去IN, 我奶奶話見到有一個家長帶小朋友去IN, D 老師好熱情歡迎曬佢咁講: X太, 哩邊呀~

你話冇內定我打死都唔信, 不過哩D野間間都有架啦~

回覆:DIKE 的帖子

可能本身有小朋友讀緊呢,學校識佢唔奇喎

回覆:剛見完VICTORIA

我今日in完, 我覺得d老師好好喎。唔似路人甲,d老師swap嚟swap去嚟我小朋友到observe佢,睇佢玩玩具,玩具係少,但我覺得都夠。老師又問下我平時屋企用咩語言,都同小朋友玩玩具。D老師都好有愛心。我都幾鍾意呢間學校環境,雖然冇outdoor playground. 我in過5 間學校,包括神校,覺得佢地interview係真係留意每個小朋友做梗乜。唔似流水作業

睇野唔係只睇表面,如果你係都要相信有內定,咁就要怪你自己唔夠身份地位囉!係輸蝕啲架喇!羨慕唔黎架喎!

引用:我今日in完,+我覺得d老師好好喎。唔似路人

原帖由 fatdogman 於 15-03-12 發表
我今日in完, 我覺得d老師好好喎。唔似路人甲,d老師swap嚟swap去嚟我小朋友到observe佢,睇佢玩玩具,玩具 ...
你今日in邊間campus?

回覆:yumyumbb 的帖子

何文田

引用:睇野唔係只睇表面,如果你係都要相信有內定

回覆:dollar88 的帖子

完全無羡慕過~ 我有冇身份地位也無需要同你解釋,我只不過將自已看到嘅感受到嘅同大家分享!

回覆:fatdogman 的帖子

相信就算in同一間學校都有好多唔同嘅睇法,祝福大家嘅小朋友都揾到一間好嘅適合自已嘅學校^^

回覆:DIKE 的帖子

同意!!!

回覆:dollar88 的帖子

其實站係冇地位冇身份家長黎講 當然想係公平競爭啦 如果自己嘅小朋友技不如人 都抵輸 大家都希望入到有教無類既學校姐 用身份地位去攞學位 呢個香港教育真係死得

ChanSiuTung 發表於 15-3-13 09:32
其實站係冇地位冇身份家長黎講 當然想係公平競爭啦 如果自己嘅小朋友技不如人 都抵輸 大家都希望入到有教無 ...

同意! 無身份地位,更加上子女有機會接受好既教育

我尋日都有in 何文田,由入門口到走都有老師笑咪咪打招呼,感覺上禮貌唔錯,入去課室,老師不停邀請家長一齊坐底同小朋友玩(好多家長唔敢坐,可能怕坐左唔夠櫈畀小朋友坐)但老師表示請放心因為預多左位的。一張枱有6副玩具,我張枱得3個小朋友,隔離枱都係咁上下,成個面試我覺得好舒服,D玩具同出面條sir滑梯,煮飯仔....勁好玩,玩到呀囡唔肯走,我地玩多左15分鐘先走,又冇人趕我地😅

我有朋友都係識D名幼職員, 佢個小朋友先有得入讀. 靠關係呢樣嘢, 間間都有架啦.  
‹ 上一主題|下一主題