用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中面試班??
樓主: rabbitmonkey
go

升中面試班?? [複製鏈接]

第3堂,老師繼績執她的Self-Introduction。每堂老師會要求加多少少內容,囡囡有準備,但老師覺得她太似背書,唔自然,所以繼續操練。
另外介紹書本都有機會在面試時問到,要預備介紹一本中書同一本英文書。

醒目開學勳章

引用:第3堂,老師繼績執她的Self-Introduction。

原帖由 FionaTsoi 於 15-10-03 發表
第3堂,老師繼績執她的Self-Introduction。每堂老師會要求加多少少內容,囡囡有準備,但老師覺得她太似背書 ...
謝謝你有用的分享

回覆 FionaTsoi 的帖子

我都想要資料,可以PM我嗎?謝謝!

FionaTsoi  已 PM  發表於 15-10-6 23:05
曉昕都可解作晨曦, 我們夫婦希望曉昕的人生像 聖經說:「但義人的路好像黎明的光, 越照越明, 直到日午。」<箴言4:18> 巧楠的英名係 Hannah ( 哈拿 ) -- Sammuel 的 mother (一個向主傾心吐意的女人.)

回覆:rabbitmonkey 的帖子

我報過御x軒,收2400上4堂,作用不大。一組4-8人。成300元個鐘,竟然兩個學生成堂鬧交,仲打交。我覺得如果個學生係掂既,補既野好淺,對佢冇乜用。但如果個學生係唔掂嘅話,靠幾堂補嚟都冇用。總之唗錢又唗時間,仲要一肚氣!不如去報直資面試吸收下經驗,再自行補充不足,仲實際。
純綷個人 消費者 意見,面試班導師見了勿怪!

FionaTsoi 發表於 15-9-22 15:38
回覆 rabbitmonkey 的帖子

我住大埔區,囡囡剛剛開始了第一堂升中面試預備班,我想她吸收經驗,知道自己邊 ...

Hi RabbitMonkey,

I'm also 住大埔區, can you send me some information, thanks.

FionaTsoi  已 PM  發表於 15-10-6 23:01

引用:+本帖最後由+FionaTsoi+於+15-9-23+13:51+

原帖由 FionaTsoi 於 15-09-23 發表

回覆 rabbitmonkey 的帖子
我想要D資料,可否PM我,謝

FionaTsoi  已PM  發表於 15-10-10 23:34

醒目開學勳章

引用:不如報直資攞實戰經驗啦! +

原帖由 STee 於 15-09-23 發表
不如報直資攞實戰經驗啦!
無錯!

yes, you will get more by actual practice

mipig2008 發表於 15-10-5 20:57
我報過御x軒,收2400上4堂,作用不大。一組4-8人。成300元個鐘,竟然兩個學生成堂鬧交,仲打交。我覺得如果 ...
係, 報直資實际过比錢去上堂

引用:第3堂,老師繼績執她的Self-Introduction。

第3堂,老師繼績執她的Self-Introduction。每堂老師會要求加多少少內容,囡囡有準備,但老師覺得她太似背書 ...
可否分享面試班的資料給我?謝!

我囡間小學,P5,P6.都有升中面試班比同學上,免費!

得閒黎參觀霖霖blog,留個言!
http://hk.myblog.yahoo.com/maggielau0705/

我都想要面試班資料, 可否PM给我? 謝謝!

醒目開學勳章 王國長老

版主按: 請勿在版面留下 pm 或 email 等相關字句,否則本文將會被關閉,謝謝合作!
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

我個女都係讀小六.
剛剛收了個宣傳單張, 話有個英語模擬面試,
我也報了, 等佢去練習下.
如有興趣, 我可以俾些資料大家.
因為唔想好似在幫人賣廣告咁...
:)

可否pm 老師contact, thanks

‹ 上一主題|下一主題