用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 上星期六去完York 簡介會嘅你
樓主: hoklingpauline
go

上星期六去完York 簡介會嘅你 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+Linchu+於+15-10-16+發表我最

引用:上個月去左校長個仔簡介會 +

原帖由 wowowou 於 15-10-15 發表
上個月去左校長個仔簡介會
我7年前去已經勁講個仔,乜到現在仲講緊。勁!

回覆:上星期六去完York 簡介會嘅你

好奇佢個仔有咩特別?

引用:唔係呀嘛?咁點解仲有人話york好 +

原帖由 Jumboshrimp 於 15-10-16 發表
唔係呀嘛?咁點解仲有人話york好
好簡單,因為佢幸運請到班好主任好老師,反正教果個都唔係佢,課程點run我估都係學校真正的老師去做!你可以當校長其實就係校監。

引用:Quote:原帖由+Linchu+於+15-10-16+發表我最

原帖由 konew720 於 15-10-17 發表
我中學同學之前係york老師,佢話d老師質素一般,特別係assistant,全部唔係讀幼兒教育,亦冇幼教老師資格, ...
絕對明白,老師是流動的,間間都會有好有唔好,唔好的老師唔做York 都會去咗第二間一樣。

引用:好奇佢個仔有咩特別? +

原帖由 964000 於 15-10-17 發表
好奇佢個仔有咩特別?
英國名牌大學畢業生

回覆:Evachau 的帖子

我反而想知乜n已經in左?

回覆:蚊蚊PIG 的帖子

我反而想知道學生品德操行是怎樣的,可分享嗎?

回覆:上星期六去完York 簡介會嘅你

請問PN是否一定要親身去交申請表格?不能郵寄?

引用:Quote:原帖由+konew720+於+15-10-17+發表我

原帖由 koalajoey 於 15-10-17 發表
兩個鐘呢個真係好大阻力,仲要唔係番足五日,同我去揾間專教英文既playgroup有乜分別,佢又唔特別平!

...
要返晒一三五同二四,係返足五天的

Linchu 發表於 15-10-16 12:01
我最concern係老師有無愛心同包容學習比較慢既學生嗎?

而家讀緊間n , 都係九龍塘區,老師好無愛心,唔 ca ...
teachers at York have heart to teach and they are caring. the language and manner training is good

koalajoey 發表於 15-10-17 12:17
兩個鐘呢個真係好大阻力,仲要唔係番足五日,同我去揾間專教英文既playgroup有乜分別,佢又唔特別平!

...
In my opinion, 2hr is better than 3hr for a 2yr old child.

引用:Quote:koalajoey+發表於+15-10-17+12:17+兩

原帖由 swongswong 於 15-10-20 發表
In my opinion, 2hr is better than 3hr for a 2yr old child.
我都覺得係, 2歲返兩個鐘差不多了。5天學費五千幾兩小時,我而家個playgroup返一個半鐘都要六千幾了

回覆:maomaofafa 的帖子

回覆:Linchu 的帖子

我細囡(Nov BB)上年報左in pn,無聽talk, interview 的時候(剛1歳)俾老師串話好細個,見到佢都無心機in!!!
都唔明點解眀知佢先剛1歲但又安排咁早的interview!pn當然reject左我個囡啦,我亦已經blacklist呢間學校,但到最後過左幾個月,呢間學校竟然寄信話來年俾unconditional K1 offer 俾佢!!我無詳細睇亦無興趣睇,淨係覺得呢間學校好識搵錢,錢是咁搵的嗎?

請問York PN班每日英文課有多少時間? 是否NET教?
‹ 上一主題|下一主題