用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問有無人3月25日坐Finnair 港?
樓主: maggiemaggie
go

[英國] 請問有無人3月25日坐Finnair 港? [複製鏈接]

spiderlily 發表於 20-3-17 18:04
回覆 康媽 的帖子

I think it is very likely the flight will be cancelled as Finnair has cancelled fr ...

16 Mar was also cancelled just 24 hrs before departure!

spiderlily 發表於 20-3-17 18:04
回覆 康媽 的帖子

I think it is very likely the flight will be cancelled as Finnair has cancelled fr ...

買咗Finnair 機票要留意,佢話取消航班陸續有嚟,因為唔可以一次過喺系統做

lmhcoffee 發表於 20-3-17 23:14
買咗Finnair 機票要留意,佢話取消航班陸續有嚟,因為唔可以一次過喺系統做

已經連續三日cancel,佢應該係停飛香港

回覆 maggiemaggie 的帖子

買咗24/3飛,今天下午收到email話取消,好彩之後賣到CX。樓主,你要有心理凖備25/3都会消。

maggiemaggie 發表於 20-3-15 22:16
請問有無人3月25日由MAN坐Finnair 港? 如有請問可PM嗎?謝謝

我已经改坐3月25的卡塔爾了

lmhcoffee 發表於 20-3-17 14:31
20號CX MAN直航有位,價格跳升中

我入到去已無位了
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

我都改坐emirates 了

Crabtree 發表於 20-3-18 07:30
我入到去已無位了

要勤check CX官網,一開始放位時,單程通常500-600鎊,到最後幾個位就1200-1500鎊左右。前幾日有JM話 London 直航 20分鐘內賣晒,呢幾日好似好啲。
或者勤 check 呢度forum,有時大家見到有位都會喺度提吓,剛剛20分鐘前都有JM話19號有位 (可能係London)

回覆 trendy007 的帖子

我另1張2月24都取消左,改買左CX今日返香港,THX

maggiemaggie 發表於 20-3-18 10:18
回覆 trendy007 的帖子

我另1張2月24都取消左,改買左CX今日返香港,THX
太好啦!今時今日最好買cx直航,轉機隨時停飛,頭先見cx官網19號仲有7張票,單程700幾鎊唔系好貴。

回覆 lmhcoffee 的帖子

多謝你提點, 我今日下午買到CX 直航20/3, 價錢合理.
而家等FINNAIR CXL 27/3航班.
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

Crabtree 發表於 20-3-18 21:25

多謝你提點, 我今日下午買到CX 直航20/3, 價錢合理.

大家互相分享、幫忙

回覆 Crabtree 的帖子

我都買左張20 CX回港,希望2個小朋友都順利
啱宣布星期五停學,開學無期返去又爭餐死一,希望大家都可以順利回港

有冇人收到FINNAIR CXL 27/3航班?阿仔已到港,怕收唔到sms話取消航班

maggiemaggie 發表於 20-3-19 02:35
回覆 Crabtree 的帖子

我都買左張20 CX回港,希望2個小朋友都順利
我仔20號BA 回港,真係擔心左幾日,學校19號已經走剩佢同另一個Y9既韓國人,直情包校咁,好驚阿仔突然發燒有病,又驚的士去機場有阻濟,上唔到真係唔知幾時至再有位,由星期五擔心到尋日順利抵港,終於鬆一口氣。祝大家都順利回家。

回覆 yuyueng 的帖子

順利回港就好了. 我仔都係昨天坐國泰回港. 不過activate 唔到個, 話個pin已register 咗. 打咗電話留低電話, 到今日仍未有人覆.

Crabtree 發表於 20-3-18 21:25

我都有27/3芬蘭航空,今日上去check突然冇左張機票,但我又收唔到通知,呢張係agent買,但email我已經改左自己果個

喧嘩 發表於 20-3-22 19:37
我都有27/3芬蘭航空,今日上去check突然冇左張機票,但我又收唔到通知,呢張係agent買,但email我已經改左 ...

阿仔告知收到email cxl了。

Crabtree 發表於 20-3-22 22:40
阿仔告知收到email cxl了。

請問你係唔係頭半程已經用左?我係半程,知唔知退幾多?agent 退番19xx俾我炸

我仔買單程回港,cxl班機,應該full refund. 你是買來回?咁快收到refund?

‹ 上一主題|下一主題