用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有冇英國學校已經出2021offer?
樓主: siukao
go

[英國] 有冇英國學校已經出2021offer? [複製鏈接]

回覆 dttmtong 的帖子

我有偏見,Rugby係我母校,我梗係覺得BG好啦。

beastiebistro 發表於 20-11-11 18:51

我有偏見,Rugby係我母校,我梗係覺得BG好啦。

你好叻呀!

我哋諗唔係因為唔喜歡 BG. 我哋係對英國學校完全無認識,所有野短短一個月做決定考邊間。現在重要夾埋哥哥和理想居住地方

幾廿年前嘅事喇。但如果你aim for Rugby school,咁BG絕對係正確選擇。Rugby都幾好住㗎。

beastiebistro 發表於 20-11-11 19:07

幾廿年前嘅事喇。但如果你aim for Rugby school,咁BG絕對係正確選擇。Rugby都幾好 ...

多謝你意見,我哋係 aim for Rugby

剛剛話俾小女聽,佢自己都比較喜歡 BG.

beastiebistro    發表於 20-11-11 19:22

恭喜晒大家有Offer,有冇小朋友有Roedean offer?
請教各位家長及Roedean同學,或過來人 可否分享吓入學試及面試的秘訣, 小朋友今年12月考Year 8 及Year 9, 唔該晒多謝賜教!

回覆 BBBB2003 的帖子

可以同時考yr 8 和 yr 9? 唔需要太緊張,入學試唔係唯一收生條件,唔一定要好好先收。

請問有冇Sixth form 學校收咗學生🙏🏻🙏🏻

seabird6623 發表於 20-11-21 20:01
請問有冇Sixth form 學校收咗學生🙏🏻🙏🏻

阿仔收到 Monmouth 同 Bede’s y12 offer, 仲未決定到邊間,唔知點揀。
‹ 上一主題|下一主題