用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2005年學之園PN班
樓主: TwinsMother
go

2005年學之園PN班 [複製鏈接]

Re: 2005年學之園PN班

Hi heic,

請問青衣學之園pn班面試係點樣呀? 會問小朋友乜野問題? 有冇面試家長呢? 請比d意見. 謝.

woodsoil,

PN面試好簡單, 不會問小朋友問題, 只係有個老師睇住佢玩, 同佢傾下解, 至於家長方面, 老師只要問一至二個問題, 有關小朋友日常生活的事.

謝謝. 唔知佢地以乜野準則決定收唔收呢?

係呀﹗其實面試好簡單啫,比小朋友玩下玩具啫,老師從中睇下小朋友啲反應,果時,仔仔比較少出聲,老師有問下我平時佢多唔多野講,其他問題無問,至於佢收生準則係乜,其實我都唔係太清楚,我諗佢哋要家長啲誠意,青衣學之園太多人報讀,仔仔當時都只是waiting list,後來寫信比校長,佢就收了。

woodsoil 寫道:
Hi heic,

請問青衣學之園pn班面試係點樣呀? 會問小朋友乜野問題? 有冇面試家長呢? 請比d意見. 謝.

唔駛客氣! 不過我覺得好大機會會收, 暫時無聽過唔收二次!!! 加上出生率低!!!

woodsoil 寫道:
謝謝. 唔知佢地以乜野準則決定收唔收呢?

醒目開學勳章

Twinsmother,

多謝你的意見!!

因為我的小朋友會在10月做插班生 (凱凡軒), 不知道他們會否同一班呢??  

kityanho,

我想應不會, 因為阿囝個班己有28人, 我見佢地預留一個新班房.

麥唔係已經兩班PN班?
一班2月, 一班8月?

yes, 己有兩班PN上午班, 應該唔該一班2月, 一班8月. 因為阿囝個班有啲係舊生. 阿囝係插班生.

fatfatbaby 寫道:
麥唔係已經兩班PN班?
一班2月, 一班8月?

TwinsMother,

我囝囝咪同妳囝囝情況一樣都是插班生. 但我所知遲些還有插班生, 因我有朋友的小朋友年尾才足2歲入學之園PN班.

各位媽咪,

請問對凱凡軒分校好唔好呀..因我都想俾個囡係出年時入讀PN.

fatfatbaby,

我見佢地還有一個班房未開, May be for 來緊足2歲入學小朋友.

jackie_lau2000,

始暫間學校仲新, 咁快答唔對你好定唔好, 但你要記住佢地係活動式教學.

請問有無讀緊海凂豪園的學之園小朋友??

hi schau,
My son is in Laguna Verde PN class, how about your child?
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-02-03/preston.html

May I know what is school fee per month? tks ~~

[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

係唔係成日都有插班生,對舊生情緒會唔會唔好,新小朋友入學時,媽媽可唔可以陪架

TwinsMother

Thank you

TwinsMother 寫道:
jackie_lau2000,

始暫間學校仲新, 咁快答唔對你好定唔好, 但你要記住佢地係活動式教學.

請問有冇小朋友試過青衣學之園Playgroup? 佢地以創意音樂形式唔知好唔好呢?

我今日諗住去問拎報名表... 但咁arm 撞arm 放學時間, 因為真係好耐未見過幼稚園放學... 覺得好得意...   

10月22日海逸個間open day呀....
‹ 上一主題|下一主題