用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 真心請教!灣仔b2女仔
樓主: wongeye
go

真心請教!灣仔b2女仔 [複製鏈接]

回覆樓主:

作家咁清楚既?莫非又係員工?~

回覆樓主:

自己睇返,會唔會有啲慚愧~

我見真小band2後列名次可以叩到成手band1 offer,最後入返真中。

真小評定既band2,以我所知叩門能力相當高,不難叩到比以上幾間好既中學。

人哋有事實根據既你就話人哋員工,你冇事實根據就即管可以亂吹。

津校中一叩門位不是只有四個嗎?點解講到咁易嘅?

hiuching8 發表於 24-4-28 16:53

都話左作家行為,靠作~

hiuching8 發表於 24-4-28 16:53

仲可以叩直資啊

回覆樓主:

自己作左都唔記得,只有科幻式作家可以如此,隨時可以返生~

回覆樓主:

某人既推薦令我大驚失色,佢估算一輪灣仔大把band1位,叫人灣仔乙二填真光,當年講緊是真小一百二三十人畢業既年代,如果真光band2生乙一扫完一輪之后仲有位的話,應該都有0.1%機會。

唔知此人自己作左記唔記得?要幫佢搵返個post?

Sing13 發表於 24-4-28 17:04
某人既推薦令我大驚失色,佢估算一輪灣仔大把band1位,叫人灣仔乙二填真光,當年講緊是真小一百二三十人畢 ...

原來你識字㗎,又作呀~

留左手㗎啦,作家,原先比機會你靜雞雞閃人~

mcl233 發表於 24-4-28 17:07
原來你識字㗎,又作呀~  

留左手㗎啦,作家,原先比機會你靜雞雞閃人~

應該叫爛仔,兇我“你篤穿我作野,我就去搞事”~

hiuching8 發表於 24-4-28 16:22
「b2生入到b1校的機會,應該係大過跌入b3校的」
好像不太正確

每區banding的確是分三份,所以灣仔本區一定係b1, b2, b3各有三份一學生。至於學校如收到超過1/3 b2生,是否就不是b1校?這在灣仔區不太正確。各間有直、聯小學的中學,都一定有收自己b2生,而聖鄧亦有,但坊間仍然評這些是b1學校。

中學的確沒有banding之分,但坊間會對各中學評banding,幫助各banding的學生選校,否則ek也唔需要存在

回覆樓主:

作家幾好笑,一陣又話2仔應該盡填B1英中~

另一边又屈我話我當年(當年呀,搏我唔記得乎,仲要係1仔,1仔2仔有別吧),建議人乙2填坑真~

咁,一個唔識字既作家,屈我當年既乜乜,咪證實佢既全選建議,係有心去害樓主,全選必定中招既結論~

作家出品,必屬劣品。屈人技倆,變成篤穿自己係騙徒~

回覆樓主:

灣仔既1仔,係坑真收到2仔既情況下,放乙2有乜問題,1仔入唔到,又如何可以收到2仔呢?

呀作家,你今天作左咁多文,仲未明呢個邏輯呀?~

利申先:我只係以事論事,係唔知呀作家作左我當年邊個post既講~

mcl233 發表於 24-4-28 17:42
灣仔既1仔,係坑真收到2仔既情況下,放乙2有乜問題,1仔入唔到,又如何可以收到2仔呢?

呀作家,你今天作 ...

問題是你叫灣仔band2乙二選真中
當時我既評論是,「聽君一席話,浪費…」

Sing13 發表於 24-4-28 17:46
...

拎出黎啦,作家,爛仔,騙子~

究竟你個腦係咪生左銹,你建議人地2仔盡填B1中學呀,作家,係乙1-9,仲唔知自己衰乜?理解力?~

Sing13 發表於 24-4-28 17:46
...

聽君一席....

咁好文彩,咁多年都唔知你識字添~

mcl233 發表於 24-4-28 17:50
拎出黎啦,作家,爛仔,騙子~

究竟你個腦係咪生左銹,你建議人地2仔盡填B1中學呀,作家,係乙1-9,仲唔 ...

我是叫真小band2生乙二開始盡填band1,乙一当然要填真中。盡填都要將機會率高既擺前。今時今日真小畢業人數點同當年。仲有一個原因,因為叩門能力,先叫盡博。
你最好睇清楚前設先。

回覆樓主:

Y理連篇~ 坑真小唔可以放乙2,其他又可以,所以作家咁多年,作野都係篤返自己作野,果然係理解力異於常人,作左又唔認~

以為自己可以繼續合理化行騙行為,又係越描越白,去解釋自己真係 騙子~

回覆樓主:

原來真小現在勁左咁多,我囡囡當年讀真小,雖然已經大學都讀完,但當年我地上唔到真小既10幾個b2同學,無人扣到b1學校,連鴨真都係得1個扣入。
This is Blythe~~~~~ [img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid106/peb3d24df3abafa538e08eaa01e1ab5cd/f96dbd55.jpg[/img]

灣仔區夠哂位,照計點填都唔會飛出B2,如果用潘生大包圍方法,女仔填B1都99%入硬
‹ 上一主題|下一主題
發新帖 回覆
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊