用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 05 劍鳴 K1 同學仔.
樓主: ianmami
go

05 劍鳴 K1 同學仔. [複製鏈接]

Re: 05 劍鳴 K1 同學仔.

tiffany, yinyin 個女o米係個日畢業典禮上代k3用英文朗讀謝詞個個女仔law...  

carson, 你可以pm 個mobile no. 比我 我地再聯絡下... 仲有我地km friend 係 9月25 日1130 - 1330 係佐敦 挍左個親子cake 一 cake 你join 嗎...... pls check pm

yinyin, 我一震call 下辛小姐幫我留張form 先
  你join 我地個 親子cake 一 cake 嗎

puzzledmama, welcome 我地可以多d member 一齊 chat chat chat 啦...

Carson,
Ionie坐的校車唔係同N1時坐的一樣架,我都好想,但佢地話路線唔同左喎。

Carson_mum, YinYin & Puzzledmama,
係呢,你地有無比你地囝囝報KM既合唱團同Phonics?

TIFFANY
我仔2個COURSE 都有JOIN連埋家長班果個我都有參加, 你有冇興趣唱歌~~~~~~

TANNYTAM
9/24-25我去住狄士尼酒店, 下次呀
你參加校際都要花時間同佢練下~~~~~~
點解我次次想放張相出來都變了個匡匡, 可否教教我

PUZZLAEDMAMA
你開學禮果日8/27去有冇去, 上台唱歌3朵小花, 其中一穿白色裙高高瘦瘦果個咪我個女

yinyin, 你用邊個web post 相ka. 最好係用  www.dotphoto.com  
wow. 你試下

tanny>> Pls check PM.
Re: 親子cake 一 cake  --> 我係"無飯主婦", 而且對任何煑食都係白痴的, 不過多謝你的邀請, 下次有機會先再一齊玩呀!

Tiffany, Tanny>>我無比Carson join KM的課外活動; 因Carson對新環境較慢熱, 所以我比佢join左其他地方的課外活動, 希望比佢多D嘗試.

Yinyin>> 你就好啦去Disney住, 我想同Carson去玩, 但被Carson老豆回敬一句"你未迫過呀!"    :tongue:

Tiffany 寫道:
Carson,
Ionie坐的校車唔係同N1時坐的一樣架,我都好想,但佢地話路線唔同左喎。

Tiffany,
你住邊區呀? 我住鑽石山, 個司機叔叔&姨姨都好好!

Yinyin,
Arron 2100hrs 訓覺;都可訓到0700hrs呀! Carson 依家2200hrs訓, 早上唔夠7點就起身. 不過下午就午睡2.5hrs.
"下午班都幾好,上午可以接送亞女, 下午可以接送亞仔" --> 咁你未好忙low!!

carson_mum, ian 佢係彩虹附近可以第日係星荷明居一齊玩下wow... 你係唔係王太車呀. ian 早上係芬姐... carson 係apple 定係banana 組呀...

tanny
Carson係坐王太車, 你好勁呀, 咁都知
Carson係Apple組, 唔同Ian一組呀! 前幾日(好似星期二)見倒Ian返學, 送佢果個係咪你呀?
好呀!! 一齊玩多D呀!!

Carson_mum / yinyin,
Glad to know you are in this topic. Makus唔係讀KM, 但佢好掛住ms lee, aaron, carson, jacob..and N班既同學仔, 有機會搞D functions, 等佢地聚下舊丫.

carson-mom, ian 好liki 王太ka.  星期二我只係接佢放學. 因返學已經坐school bus 啦..   好呀搵日call 你一齊玩

makusma,
軒軒返新學校返成點呀? Carson都好掛住軒軒, 有日Carson在家扮老師點名, 佢叫:軒軒, 我問佢邊個軒軒, 佢話N1AA果個.
Carson都好掛住Ms Lee & 洪老師; 話說第一日返學佢好開心咁入課室, 點知佢望住新的老師一陣, 眼紅紅咁話要揾Ms Lee & 洪老師.. 到放學仲唔肯走,一定要去揾 Ms Lee. 好在佢依家巳接受了新的老師, 而且好enjoy返學.

有機會搞D functions, 等佢地聚下舊丫--->  

Tanny>> Ian 之前坐王太車??

Carson_mum,
軒軒返新學校返得唔錯, 問佢鐘唔鐘意佢都話鐘意, 但一問佢鐘意新學校多D定KM多D, 佢實話 KM, 跟住就會同我講想返miss lee度.

makusma / carson_mum

不如找日叫ms lee and ms hung 吃個high tea
又或者carson 會否搞birthday party???

tanny
thank you 我是用www.imgestation.com
我試下你果個website 先
另外校際你可以考慮找一個partner 二人合誦.
評判通常都比高分d

DELETED
居天下之廣居,立天下之正位,行天下之大道;得志與民由之,不得志獨行其道;富貴不能淫,貧賤不能移,威武不能屈:此之謂大丈夫。

nnfonder, welcome 你仔仔係邊班ka 上午定下午... 仲有佢係物名jet 一齊chat下呀

carson_mom 係呀summer course 個時... 佢成日話好掛住王太同好鍚王太........   佢係km 坐左成8 -9 個月車佢無report 比我地聽個情況, 但王太只係坐左6次佢已經成日提起王太. 佢在上星期日問係唔係坐王太車. 我地話唔係佢個樣好upset.

yinyin 寫道:
makusma / carson_mum

不如找日叫ms lee and ms hung 吃個high tea
又或者carson 會否搞birthday party???

yinyin,
都好喎, 但唔知佢吔得唔得閒wo.
另Carson都會搞生日會, 但要等到12月. 到時一定唔會漏咗Arron

你今年會唔會參加家長義工? 我都想join, 有冇其他媽咪會參加呀?

Tanny,
王太好識令小朋友開心; 日日放學王太都請小朋友食糖或餅. Carson放學好開心話比我知"姨姨比架"..

yinyin,
你24同25號去Disneyland呀??我又係24號去呀﹝爽爽生日﹞,你pm你個手提我呀,到時我call你睇下會唔會見倒你呀,好唔好?
你意思係未問我會唔會參加果個家長合唱團?我唔會啦,你參加左?我個囡就有報KM既Phonics同合唱團,你星期六會送你囝囝返KM嗎?如果會我地到時可以傾計呀。

Carson_mum
我住九龍城太子道果邊,你就好啦,可以坐王太車,我都好想呀,我個囡好鐘意王太架....羨慕c我啦

nnfonder
我想問下你係未以前成日教煮野食果個媽咪?你個log-in name好熟呀。你囝囝讀邊班呀?

Carson_mum, carson 佢幾點上車同幾點落車ka?

Hi all,
唔好意思禁遲先係呢個新題目度報道,好彩俾Tiffany提我傘真係無記性啦    我仔仔同Ian一班嫁都係從N班一齊到而家K1都係一齊真好啦 你地提到自已上樓梯的問題我本人覺得學校的做法都
‹ 上一主題|下一主題