用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班
樓主: Christy620
go

2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班 [複製鏈接]

Re: 入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班

我仲未幫女

hellolanlan,

好野,又多一個同學仔。
請問你住邊區,女女將會在那裡上車。
因為我會搬到香港島,想知道哪一區上車,可以不用停太多站,唔想個女坐車坐到傻。

sindy,
你好似住係東區(

Hello 各位媽咪,

我女女是ncb pm, 唔知有沒有同學仔呢!!

我都正在搵屋搬,大家有沒有好介紹,睇過海怡,環境唔錯,但老公係都喜歡新樓,或者會睇o下泓都. 有無正在搵屋搬的媽咪一齊傾o下.

北角書局街應該係尾站咁濟,但有時會接埋油街,跟手上清風街天橋,有時又會係新都城百貨上天橋,要睇當時情況,係我呢邊近新威園,可以差唔多十二點先上車,但上一個街口基利路既話,要早多十分鐘,因要上南豐同康怡

(哎呀....我女以前返下午校的呀,我諗基利路上車早上為七點四十分左右啦都係)
[quote]
babysophia 寫道:

好野,又多一個同學仔。
請問你住邊區,女女將會在那裡上車。
因為我會搬到香港島,想知道哪一區上車,可以不用停太多站,唔想個女坐車坐到傻。

sindy,
你好似住係東區(

Sindy, babysophia 同 hellolanlan:
你地就好啦 -

5354,

你有同學仔,please check pm

Sindy,
thx ar~~

Christy620,
my daughter study the same nursery with yr daughter b4 ga~~

babysophia

旻旻, 如果就呀女讀書搬屋要問左校巴先好wo, 有d地方上落車唔會係門口, 有d有校巴會到但兜路成個鐘車程.  泓都全部都有露台wo, 會唔會d危險呢 ?  近近地列提頓道, 般含道, 堅道......, 但要睇 budget, 我之前搬又係要就呀女呀仔返學又唔可以貴, 都好煩 lor

5354, christy, 我地女女格離班好多時都可能要通下水要帶咩帶咩.... 多多指教.

5354,

Really!!  Which class?  Do I know you?  Where is she studying now?  Please PM me.   

5354 寫道:

Christy620,
my daughter study the same nursery with yr daughter b4 ga~~

Christy620,
I think I didnt meet u b4.she studied from Jan 2005 to May 2005. She is in Class A(Miss Luk,now she is the principal).
My daughter is studying K1 at 基教 in WanChai. She will repeat K1 this yr at SH.

ho ar~~

hellolanlan

學士台是否近聖士提反,個邊d樓是否好貴租,你宜家租樓俾0緊咩價錢,可以租到幾大,可否pm俾我作為參考之用。

Hi! Sindy

想請教下!  我有一位朋友的女兒是備取生, 剛通知有位, 這朋友有另有一位兒子快2歲. 請問如姐姐入讀後, 弟弟入讀此校機會會否大些? 男仔讀SH日後入那一間小學機會大些?  我的朋友是擔心如兩姐弟分開2間學校讀, 怕接送放學上安排有問題. 請赐教!

holiday

My daughter also  NCB pm

Hello !書友仔,我諗學士臺都是一個好選擇. 本人往康怡, 要搵校車啦!

me2..my girl also in pm class..
pyu

5354,
Your girl is a big girl then.  Why will she repeat K1?  

5354 寫道:
Christy620,
I think I didnt meet u b4.she studied from Jan 2005 to May 2005. She is in Class A(Miss Luk,now she is the principal).
My daughter is studying K1 at 基教 in WanChai. She will repeat K1 this yr at SH.

ho ar~~

弟弟我諗都有著數既,但就唔係一定收架,不過我諗'倪'下都得,我見有個朋友,家姐讀緊,妹妹都唔係正選就收.......不過後來都入左
呢度男仔高主教好似最多

holiday 寫道:
Hi! Sindy

想請教下!  我有一位朋友的女兒是備取生, 剛通知有位, 這朋友有另有一位兒子快2歲. 請問如姐姐入讀後, 弟弟入讀此校機會會否大些? 男仔讀SH日後入那一間小學機會大些?  我的朋友是擔心如兩姐弟分開2間學校讀, 怕接送放學上安排有問題. 請赐教!

holiday

Christy620
my daughter was born in Jan2003, she must be in K1 this Sep.

我地係大仔,所以好容易搵到k1讀的呀.......

Sindy & 5354

My daughter also born in Jan 2003.   :

holiday
‹ 上一主題|下一主題