用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 今年9月入讀優才旺角分校家長,有事想問問 ...
樓主: 跳跳虎
go

今年9月入讀優才旺角分校家長,有事想問問 [複製鏈接]

Re: 今年9月入讀優才旺角分校家長,有事想問問

我報之前都有問過, 優才要讀傳統的課程, 英語全校由四至五個外籍老師教, 所以應該將來出國得, 留港亦可.  不過我自已就可能會選擇出外國.

HeiMother 寫道:
請 問各位優才家長,  若子女在優扌完成中學課程 ? 是否必需往 外地升讀 大學 ?  謝謝

唔好意思, 想問清楚 啲,因有朋 友說, 優才的課程 / 制度等跟
傳統學校有分別, 所以小朋 友未必 適應本地大學, 到 外地升讀大學會較易適應及較適合, 請問是嗎 ?
dabbycheung 寫道:
唔係。

其實優才中學部既課程,同一般中學既課程一樣,用既課本亦大至相同。唔同既只係佢地有好多另類課程而已。
學生可以選擇出外國讀大學,但如果升讀本地大學亦都無問題。

hcma05,

我本來也打算自己來,因小朋友有堂要上,但最後都決定一齊來參與,跟幾個月後的同學仔見見面,試校服,訂書買假期作業......

我估計有註冊吧.

hcma05 寫道:
咁即是有無注冊啊?

[quote]
beesbees 寫道:
坐我附近有兩位家長都沒帶小朋友來. (TKO)
[/quote]
‹ 上一主題|下一主題