用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 07/08 K1 般咸道聖嘉勒幼稚園
樓主: suebb
go

07/08 K1 般咸道聖嘉勒幼稚園 [複製鏈接]

Re: 07/08 K1 般咸道聖嘉勒幼稚園

AugSun,
係呀!tlai 叫我試上打電話去check, o甘我就打去問law! 打去時問囡囡名, 之後等一陣, 佢地會話你知上午/下午啦!我仲問會唔會再有信, 佢地話唔會再寄, 即是等出年2月個家長會啦!快d 打去check la!   
Don't worry!Be happy![/color purple]

Chingbb,

Which date is the parent day?  How do you know?

KwokYi 寫道:
Chingbb,

Which date is the parent day?  How do you know?

在叫你交留位費個封信有講 ~ 3/2/2007星期六 2:30-5:00 下午   
Don't worry!Be happy![/color purple]

Hehe
I already knew, my sweety is on a.m. class.     

I've checked just now.  AM class as well.

Also, no need to bring our children on Parent's Day.  The Principal will make some introduction of the school.

Alice

頭痛﹐ 頭痛﹐頭痛﹐
St Margaret Mary 都收了我個女a.m. class, 我喜歡St Clare 英文﹐ 但SMM派位好   ﹐ 而SMM比較近我家﹐ 但SMM比較淺﹐ 而emphasis中文教學.  How do you choose?     

No worry la.  
考埋St. Paul 同聖心至痛都未遲啦!
Good Luck!

引文:

AugSun 寫道:
頭痛﹐ 頭痛﹐頭痛﹐  
St Margaret Mary 都收了我個女a.m. class, 我喜歡St Clare 英文﹐ 但SMM派位好  ﹐ 而SMM比較近我家﹐ 但SMM比較淺﹐ 而emphasis中文教學. How do you choose?   

hi all,

mug原來有咁多人好似我咁, 唔係住hong kong side都揀呢邊d學校呀!    

我住wong tai sin架!   不過長遠d諗, 第時果區有mtr會好d掛!  :  :  :

我都交左留位$$啦, 但st clare's只係我3rd choice, 我都係等緊st paul同聖心呀!

好多囡囡到考St. Paul wor!我都係    但如果仲有真光會點揀呀?Remark:我住北角 最遠係St. Clare's   

[email protected] 寫道:
pakyu,
Yr girl's face is so lovely and smart.  There should be no problem for her to gain a seat in 聖心  
For St Paul, bigger girl has greater chance  :evil:

THANK YOU!!      

咁04年2月算唔算係大女呀?  

o甘o米又要給$660留位費 我已經給啦PBK$660﹐ St Clare $550, o米$$$$$$$$$$      

bobomegan 寫道:
No worry la.  
考埋St. Paul 同聖心至痛都未遲啦!
Good Luck!

引文:

AugSun 寫道:
頭痛﹐ 頭痛﹐頭痛﹐  
St Margaret Mary 都收了我個女a.m. class, 我喜歡St Clare 英文﹐ 但SMM派位好  ﹐ 而SMM比較近我家﹐ 但SMM比較淺﹐ 而emphasis中文教學. How do you choose?   

pakyu0429,
緊係大囡啦!我囡囡係2004年8月o架!當比我和囡囡去見識下law!     

AugSun 寫道:
o甘o米又要給$660留位費 我已經給啦PBK$660﹐ St Clare $550, o米$$$$$$$$$$      

唉~! 為左個囡嘅future, 一定要付出下!      

AugSun:

借問咩係PBK呢 ?唔識tim  
無法啦,慳d law,為左個囡,唔係點?我都比

我個女係細女,去spk及sh只係去見下大場面. 其實已經去過一次見識,就係skh.當然唔得啦,10問9唔應.smm的程度很容易嗎?派位好係咪同區域有關,即校網問題.之前有媽媽說過sc k1都好life easy,所以點解你覺得sc會深d英文好d???
‹ 上一主題|下一主題