用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖嘉勒小學暨幼稚園 07/08 St. Clare's 同學仔
樓主: chingbb
go

07/08 St. Clare's 同學仔 [複製鏈接]

Re: 07/08 St. Clare's 同學仔

[email protected]:

緊係記得你啦!!!mud 咁遲至黎呀,等我以為得返我同chingbb 兩家雙依為命添>>>>>

bobomegan

仲有我呢! 你地唔記得我嗱!    
open day, 好呀! 0甘你地多數會星期六定星期日去呀? 我想我會星期日去呀, 可以等我老公都感受多d學校既野! (因為我老公星期六要返工啊!)

[email protected] 寫道:
hi all St Clare mama 記得我媽   

bobmegan,
My girl of course still cannot quit diaper until now.  Don't worry as long as they can wear 學習褲 in the school.  Maybe in July and Aug, they quit successfully in one night (I'm dreaming.... )

chingbb,
I live in NP also.  Also no worry lar.  There is a St Clare primary student live in my bldg too.  She has been studying there since K2 and the mama said she get on school bus at 8:15am.  My girl studying at TKS now, get on school but at 8:30am.  Just 15 mins more only even compare to TKS, right   
瑄婷,
Looking forward to see you at the open day   

梗記得你地啦!

[email protected]
TKS 即是那間幼稚園?你在北角邊度?我在百福花園, 唔知近唔近呢?   
而open day 一定會去, 但要睇下老公去唔去, 老公去就星期日, 如果老公唔去就星期六   
Don't worry!Be happy![/color purple]

openday,星期日我一定會出現,因為細女有份表演   
很多事情,錯過了就沒有了;錯過了就是會變的,緣份也是。人與人之所以能夠成為朋友,成為知己,在於彼此交往的機會多,及彼此的交流坦誠.願主祝福你們!TRACY

[email protected] 寫道:
有表演         

chingbb,

TKS=TaiKooShing
My home just less than 5 mins walk from yr home

o甘我地好近wor 好有可能同一個車站坐校車, 到時仲可以多些時間交流下啦!   
甘我地一定要相認啦!   
Don't worry!Be happy![/color purple]

Good Morning,
我收到信叫我地交學卷比學校, 是否即是已經係註冊呢?  

morning,

我都收到呀! 交得張"學券証書"比佢, 即係代表你已決定讀依間! 我都諗緊幾時交去!!!!
我個囡依家讀緊0個間都未有叫交, 我想st clare's係想早d確認人數!

hihi:

我都無,點交呀!!! 係重未申請呀......

bobomegan

Hello!
我已經打電話問過啦!佢地話唔係一定要個日交, 如果有的話可以交  ~ 只是想remind 一些家長要申請和    仲有open day 歡迎所有人去參加   

bobomegan

你仲未申請呀, 需於今年5月31日前,交表啊, 要快d啦!

dinosaur923:

多謝你提我deadline 呀!
係囉係囉,都唔明白自己點解成日都係咁漏氣 ,每次都係唔到deadline都唔去做,次次都係好趕好趕......  

bobomegan

我都係會sunday去呀, 因為我想我老公多d認識學校, 唔好好似我一個人決定晒0甘!     

原來openday的學生表演,係要買入場卷的,一共有四場表演,開幕禮那場要一百元一張,其餘三場則收七十元,收入全捐作學校校舍改善工程.
很多事情,錯過了就沒有了;錯過了就是會變的,緣份也是。人與人之所以能夠成為朋友,成為知己,在於彼此交往的機會多,及彼此的交流坦誠.願主祝福你們!TRACY

由於坐位有限,所以現正就讀的學生家長會優先購票.不過你們如有興趣,可打電話回校問問.
我今日在校內見到一些八十週年的紀念品,真係好靚,唔怪得之我兩女都預算動利事錢買心頭好.

瑄婷 寫道:
由於坐位有限,所以現正就讀的學生家長會優先購票.不過你們如有興趣,可打電話回校問問.
我今日在校內見到一些八十週年的紀念品,真係好靚,唔怪得之我兩女都預算動利事錢買心頭好.

Hello!
在open day當天會否見到八十週年的紀念品?
‹ 上一主題|下一主題