用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 2007年YW小一家長版 :)
樓主: 010
go

2007年YW小一家長版 :) [複製鏈接]

該用戶已被刪除

Re: 2007年YW小一家長版 :)

mayc,

Congraulations!       

J&Amom,

唔好

醒目開學勳章

大家早

J&Amom/mayc
迎咩鬼新喎,計落我地識左成年啦
我地揾次媽咪大團聚先真!
不過大家唔使咁心急....來日方長喎.
到時我地日日跟住晒,問長問短....
你咪話我地煩至好喎

另外我想問下各位前輩,
6/23要留幾耐係YW,同要做d咩野嫁?
可唔以�要唔要帶小朋友嫁?
有無得順便比佢地認識�參觀下學校嫁
因為我仔仔星期六要返課外活動 (9:30-12:30)
如果時間許可,我都想帶埋佢來學校看看
順便可以同大家相認下囉
(真係諗起就想笑

我重有一個問題想代仔仔問,
請問英華個圖書館要唔要除鞋入去嫁?
(嗱嗱嗱嗱,都話左唔好話我煩嫁啦 :lalala)

Lion_king
係!我次次一提起派學校,都同人講好感恩.
好感謝神.我時常會想∼∼我一家真係何得何能,
能為神的恩賜包圍
我常常同仔仔講,係神給他入到英華的,
要他好好感謝神!

hi各位,
你地好呀,我都係今年小一家長呀,我大仔同www大仔現在同一班,望佢細仔同我細仔今年9月又可以同一班啦!!!!   
lochikwan

Eva

恭喜 恭喜

mayc

阿妹抽到第一志願,真係一身鬆晒 我覺得循上好適合她

Hi all

我仔仔是第一輪入英華,當時很興奮,非常感謝神,但事隔數月,坦白說,興奮程度已不及之前 但現在再看各位的分享,另我重新感受到這學位並不是『普通』,沒有神的祝福,仔仔沒有機會入讀。未有的日子,希望我們這班英華家長能好好管理及教導神給予我們的產業。

BTW,我和老公在6月23日不在香港,不能出席家長會,有沒有家長知道這日的agenda?不去可以嗎?

Hello 大家好!

我仔仔都係第一輪後補入, 所以當時興奮到暈, 時隔約半年, 心情當然已經沉澱下來, 現在看到跟我當初一樣咁開心 的父母們, 我又忍唔住開心埋一份啦.

不過學校冇通知我地6/23要開會, 我初看也嚇了一跳, 因為那天剛好排了要上長班, 現在要找人幫手調班了.

以後要多點上來接收第一手消息, 唔係好易out架. 請各位家長多多指教!

[quote]
ChunHim 寫道:
Hi all

我仔仔是第一輪入英華,當時很興奮,非常感謝神,但事隔數月,坦白說,興奮程度已不及之前 但現在再看各位的分享,另我重新感受到這學位並不是『普通』,沒有神的祝福,仔仔沒有機會入讀。未有的日子,希望我們這班英華家長能好好管理及教導神給予我們的產業。

BTW,我和老公在6月23日不在香港,不能出席家長會,有沒有家長知道這日的agenda?不去可以嗎?

Hi All,

23/6 迎新日下午2:30-4:30
- 家長座談會
- 小朋友聚一聚,嘗試小一新生活

23/6 繳交費用,下午1:00-2:15 及 4:30-6:00
- 訂造校服
- 繳交家教會費
- 登記校車服務

14-7-07 買書簿及交雜費,下午2-4時(小朋友不用出席)

25-8-07 小一至小三家長會,上午10:00-12:00
(小朋友不用出席)

27-8-07 至 29-8-07 小一適應課程,上午7:40-11:00

31-8-07 或 01/9/07 小一家長工作坊(小朋友不用出席)

03-9-07 開課日

wwwmama,

Thank you for your information!

我14/7個日唔係香港, 我先生亦唔肯定去唔去到,可唔可以早的 / 遲的先買書簿及交雜費架

KLLP 寫道:
wwwmama,

Thank you for your information!

我14/7個日唔係香港, 我先生亦唔肯定去唔去到,可唔可以早的 / 遲的先買書簿及交雜費架

Hi KLLP,

I really don't know, but according to last year the book store will give us the books on that day, if you not go to school on that day may be you need to buy books by yourself. Anyway just ask help from them on June 23.

醒目開學勳章

www前輩
真係要錫晒你囉...

KLLP
yes, 有我地嘛...6/23再商議啦

wwwmama,

Thank you very much!

as 010 said, 你真係好抵錫

收到你既pm啦
真係好想啺你一啖呀

你地23/6有家長會, 到時馬煩你幫我收下風今年收左幾多個profile.
:cry:

Sally1,
Up to this 3:00pm, around 400. Just try your best.  As SnoopyMH said, good parents will bring up good kids no matter in which school.
Everybody is specially made by God with purpose.  ;-) Never FROWN, even when U R SAD. 'Cos U never know who is falling In Love with your SMILE. :)

KLLP,
yes, you may call the school office to reserve a set of books for you.
Everybody is specially made by God with purpose.  ;-) Never FROWN, even when U R SAD. 'Cos U never know who is falling In Love with your SMILE. :)

Anthea 寫道:
Sally1,
Up to this 3:00pm, around 400. Just try your best.  As SnoopyMH said, good parents will bring up good kids no matter in which school.

好多謝你安慰我呀!
嘩.....已經收左4百個PROFILE!!!
交完叩門信既我, 宜加都唔知有咩可以做到.

醒目開學勳章

其實唔使理有幾多份叩門信,
總之盡力做好本份就好啦.
知道越多心情會越亂,
能打著得最到好沒有也不要緊的態度就最輕鬆啦!

勸你以平常心去面對-係咪有d難度呢.

但記著,神必與你同在!並有我們的祝福呢!
anthea提醒我們得很是時候,
只要有好父母,無論孩子到那校讀書,
都一樣會有光明大道的.
共勉之.主祐平安

sally1 寫道:
收到你既pm啦
真係好想啺你一啖呀

你地23/6有家長會, 到時馬煩你幫我收下風今年收左幾多個profile.
:cry:

Dear all,

Tks a lot for the info. here!!

Hope see U soon.

Cheers

Golf
Golf
‹ 上一主題|下一主題