用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘基顯叩門生有沒有收到通知面試?!!! ...
樓主: CHU.LAM
go

油塘基顯叩門生有沒有收到通知面試?!!! [複製鏈接]

Re: 油塘基顯叩門生有沒有收到通知面試?!!!

我也是23日面試。你的小朋友表現的好嗎?不知什麼時候才有結果?真心急!你派到哪家小學?
琳琳B媽 寫道:
囡囡昨天已面試, 現在等消息!
請問有冇其他人都是昨天面試的呢? 如果有而又收到通知的可否post出來分享下..

szkelly,
因為是分開見, 所以哈唔知佢表現好唔好, 但她見完出好開心, 話自已識晒(不過佢有時答錯都當自已識, 所以好難作準)
.
今曰打去學校問, 話未開始通知家長, 又要繼續等!!
.
喺呢, 你們家長是見主任, 副校還是校長的呢?
我們是見副校長的, 覺得佢都好好人..  
.
大家如果收到消息記得post出來一齊開心下啦..
祝各位好運!!

對自己的小朋友要有信心,一切交到天父手上。不用太執著與介懷成敗得失。

見到你地個小朋友咁叻,我都戥你地開心呀,我地都有in油塘基顯,但我覺得佢唔得羅.
祝你地成功

琳琳媽
我也是見副校長,你之前派的哪家小學什麼時候交書薄費?我這間最遲29號交,不知到時有沒有結果?算了,還是平常心點!免得期望越大,失望越大!反正我們都盡了力,我們能做的事只能等,希望我們都有好運!

我嗰姪仔都已經in咗基顯&德田兆強, 現尚未收到消息, 但綜合各家長情況, 有些家長15~20號已收到確認收生通知, 但有些家長22~23號才in, 似乎學校係in一批, 收一批, 唔係等in哂所有學生後, 才決定收邊個人, 遲in嘅學生會唔會機會微啲? 還是學校做門面功夫, 表示人人有機會in, 但內部早已決定收生名單?

這個我也不清楚!我好像有聽過家長這麼說過!也許每間學校的做法不同!算了,現在的主動權在學校,我們是被動的!基顯確實是分批見,分批收。早知這樣就早點遞表,也好早點知道結果,不用搞得現在沒時間等!不知交不交派位那間小學的書薄費?

Federica 寫道:
我嗰姪仔都已經in咗基顯&德田兆強, 現尚未收到消息, 但綜合各家長情況, 有些家長15~20號已收到確認收生通知, 但有些家長22~23號才in, 似乎學校係in一批, 收一批, 唔係等in哂所有學生後, 才決定收邊個人, 遲in嘅學生會唔會機會微啲? 還是學校做門面功夫, 表示人人有機會in, 但內部早已決定收生名單?
:cry:   

我23號in,今日下午1:00-2:00左右收到通知,我好開心,我無諗過ok,because我係見主任,我feel自己表現唔好,答問題又好驚口窒窒,而我個女仲超級誠實,面試前我同佢講定人哋問你普通話,如果唔識就同人哋講"對唔住,我唔識答",但佢方死人哋唔知,in時人哋無問佢走去話比人聽佢唔識普通話,比佢激死,好彩最後ok咗.
希望各位bk mama快d收到好消息

恭喜你! 我仔都係讀基顯的, 大家以後多d交流下!   

winglamcarmen 寫道:
我23號in,今日下午1:00-2:00左右收到通知,我好開心,我無諗過ok,because我係見主任,我feel自己表現唔好,答問題又好驚口窒窒,而我個女仲超級誠實,面試前我同佢講定人哋問你普通話,如果唔識就同人哋講"對唔住,我唔識答",但佢方死人哋唔知,in時人哋無問佢走去話比人聽佢唔識普通話,比佢激死,好彩最後ok咗.
希望各位bk mama快d收到好消息

你唔好太緊張啦~ 你派了邊間小學?? 如果扣門真係無消息的話, 有無諗過會入讀?  如果會~咁都要交左先(有保障), 如果唔係都幾煩! 如果之後先有好消息, 咁都值得呀! 同埋比左$買d書, 睇下可否平售比人.

但都祝你好運!!

[quote]
szkelly 寫道:
這個我也不清楚!我好像有聽過家長這麼說過!也許每間學校的做法不同!算了,現在的主動權在學校,我們是被動的!基顯確實是分批見,分批收。早知這樣就早點遞表,也好早點知道結果,不用搞得現在沒時間等!不知交不交派位那間小學的書薄費?

winglamcarmen,
.
恭喜你呀..      
學校有否叫你交留位費或直接於3/7 註冊呀?
.
我仲未收到電話, 睇怕都無機會!
算已盡力罷了!

szkelly,
囡囡派了的學校25/8 才交書簿費但16/6已到學校交了些訂書費用, 不過望入到心儀學校都唔計較得咁多!!
.
等多兩日便知結果了!
祝大家好運..

佢叫我3/7-5/7去註冊,無叫留位費wor.

多謝哂,我想問吓你知唔知校巴or保母車到唔到九龍灣"得寶"and學校番幾點?thanks

津校是不用留位費,但書簿、雜費都要自付。
今年小一上學期的書簿、雜費、冷氣費合共1465元。
佢叫我3/7-5/7去註冊,無叫留位費wor.

坐校車的小朋友,要7:30分前回校。那麼淘大得寶附近可能要06:50-07:00左右上車,到時問下偉大的冠忠遊覽車公司。      [quote]
多謝哂,我想問

wa,好早呀,慘la.
thanks[quote]
hermanpapa 寫道:
坐校車的小朋友,要7:30分前回校。那麼淘大得寶附近可能要06:50-07:00左右上車,到時問下偉大的冠忠遊覽車公司。      [quote]
多謝哂,我想問

winglamcarmen

恭喜你!你真好運!我到現在一點消息都沒有,看來希望也不是很大了!     
‹ 上一主題|下一主題