用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) GHS 2007/08 P.2家長請進....
樓主: catthinmom
go

GHS 2007/08 P.2家長請進.... [複製鏈接]

Re: GHS 2007/08 P.2家長請進....

我沒有報, 因為已安排節目, 希望你們玩得開心

cheukmom 寫道:
我都有報..(係我囡話一定要去  ..其實我   )不過好似人多要抽簽.如果抽到的話..我就要帶所有"武器"出動  (傘/太陽眼鏡/cap/uv cream..毛巾/水...希望唔好咁熱啦!!!諗起都暈...

[quote]
KristyMum 寫道:
我都擔心太熱!  但想俾機會亞女和同學仔玩下, 所以都報左名. 有無人都報左呀?

唔知幾時分p 2班呢,     會唔會大斗亂     

我都喜歡 hard copy, 對眼好些
[quote]
希望唔駛日日做, 否則去旅行唔知點攪. 我始終鍾意hard copy, 方便d. 同埋唔鍾意小朋友用咁多電腦, 睇壞眼.

Agreed~  網上只求答案, 始終平日數學科測考要求列式, 寫答題, 中文科要求筆劃唔好有錯漏, 又無寫作訓練, 英文科......網上好多野都教唔到,   總之作業好dd啦.

我想知暑期作業是否硬性規定一定要報名, 有無同學無報呢?  
另外訂左有時唔得閒做又得唔得o架?   

cirrus 寫道:
[quote]
希望唔駛日日做, 否則去旅行唔知點攪. 我始終鍾意hard copy, 方便d. 同埋唔鍾意小朋友用咁多電腦, 睇壞眼.

烏冬冬好想參加, 因為另有節目無報, 你地玩得開心d.

cirrus 寫道:

[quote]
cheukmom 寫道:
我都有報..(係我囡話一定要去  ..其實我   )不過好似人多要抽簽.如果抽到的話..我就要帶所有"武器"出動  (傘/太陽眼鏡/cap/uv cream..毛巾/水...希望唔好咁熱啦!!!諗起都暈...

[quote]
我都擔心太熱!  但想俾機會亞女和同學仔玩下, 所以都報左名. 有無人都報左呀?
[/quote]

AM,

我念唔得閒做應該得o架, 放暑假都要日日做, 仲慘過返學  

[quote]
AM 寫道:
Agreed~  網上只求答案, 始終平日數學科測考要求列式, 寫答題, 中文科要求筆劃唔好有錯漏, 又無寫作訓練, 英文科......網上好多野都教唔到,   總之作業好dd啦.

"作業好dd啦" - me, too.
"是否硬性規定一定要報名" - yes.
"另外訂左有時唔得閒做又得唔得o架?" -   

AM 寫道:

[quote]
cirrus 寫道:
[quote]
[/quote]

oh.... yes!  thanks

[quote]
29/6唔駛返學

咁岩, 我都無報ar~~

[quote]
AM 寫道:
烏冬冬好想參加, 因為另有節目無報, 你地玩得開心d.

[quote]
cirrus 寫道:

我差點兒忘記了報名, 好彩早兩日突然記起, 否則....
[quote]
BCMAMA 寫道:

[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_287.gif[/img]

我想不是一定要報名的,因我都無報
BCMAMA 寫道:
"作業好dd啦" - me, too.
"另外訂左有時唔得閒做又得唔得o架?" -   

[quote]
AM 寫道:

[quote]
cirrus 寫道:
[quote]
[/quote] [/quote]

唔報咪冇 -》唔駛做 -》唔駛交暑期功課     

[quote]
hellokittymama 寫道:
我想不是一定要報名的,因我都無報 [quote]

一般學校都會有暑期功課..

以下是個人猜測:

升小二全科暑期作業
七、八月讀書報告
Free writing
X X 天地
閱讀理解工作紙 中、英文  

我當然希望自己猜錯,不過有心理預備都是好事,若什麼也沒有,咪當bonus.

至於電腦課程~只是一個增潤課程,參不參加,適隨尊便...

according to the memo, it will replace the hard copies.

catthinmom 寫道:

以下是個人猜測:

升小二全科暑期作業
七、八月讀書報告
X X 天地

我當然希望自己猜錯,不過有心理預備都是好事,若什麼也沒有,咪當bonus.

Dear all,
Long time no visit la.......still remember me?
Hello!!     
We hv no computer at home,
if summer ex. in soft copy......then......
NO NEED TO DO!!! hurray!!     

Am I dreaming?? :  :  haha

BCMAMA,
我都有印象

BCMAMA 寫道:
according to the memo, it will replace the hard copies.

[quote]
catthinmom 寫道:

以下是個人猜測:

升小二全科暑期作業
七、八月讀書報告
X X 天地

[/quote]

hi all,
剛派了下學年(小二)課外活動通告, 我想知如果唔參加學校舉辦的課外活動可以嗎    唔參加咁星期六係咪唔駛返學

AM,

課外活動在小三才一定要參加。
這張通告是給升小二、小三家長。
小二唔參加學校舉辦的課外活動,可以唔駛返學。
蚊蚊媽

manmum,

thanks~  星期六返課外活動要接送  
manmum 寫道:
AM,

課外活動在小三才一定要參加。
這張通告是給升小二、小三家長。
小二唔參加學校舉辦的課外活動,可以唔駛返學。

新不如舊
‹ 上一主題|下一主題