用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 07~08年度P1E家長互助站!
樓主: Dennisk
go

07~08年度P1E家長互助站! [複製鏈接]

原文章由 connie0213 於 07-9-1 10:48 AM 硐表
freddielau

我唔識点樣post張相係呢道! 你俾個e-mail address 我,
我send俾你睇啦!

Connie

[email protected]    pls

yiuyo

唉.. 你唔好o甘啦,  我而家都同你一樣, 唔只走1e 班, 其他班我都一樣走入去睇吓, 其實真係幾麻煩, 好啦, 等我開個新topic 比所有人都入去啦, 你記住捧場呀.

原文章由 yiuyo 於 07-9-1 02:47 硐表
你地個個走晒來這裡,咁我唔係e班點呀

midcochow
你呀,又話有d唔開心大家分班,自己又响這邊,我又唔同connie冇開班可以在這邊,a班又有人開左,咁我咪要走齊咁多班先至可以齊料囉

...

[quote]原文章由 connie0213 於 07-9-1 10:48 AM 硐表
freddielau

我唔識点樣post張相係呢道! 你俾個e-mail address 我,
我send俾你睇啦!

Connie

found it :http://www.takemehome.com.hk/view_epaper.php?p=filedata/epaper/papers/0A/20070831/HKET_20070831_0A_031-01.jpg&f_date=2007-08-31&f_area=0A&f_pageno=031

[ 本文章最後由 freddielau 於 07-9-1 15:50 編輯 ]

Midco,
好掛住你呀!! 有冇同日本妹影相呀?  冇o在你陪我夜遊真係唔慣...我諗我要大約8:15 以上才到學校.因我個女話點都要坐校車.而校車到東港城係8:10.跟住我再去搭車...睇吓截唔到的士就可以快啲...但我想係差不多啦....要8:15
到學校再 call 你....ok.....^ ^

原文章由 midcochow 於 07-8-31 22:44 硐表
connie

8點呀, ok 啦, 到時我都係差唔多到學校, 我一到學校會打你手機, 睇你係唔係度, 你記住留意下個電話有冇"o向"呀.

dennisk, annie

o個日你幾點到呀, 係咪都係差唔多呀, 如果你到學校, 打比我啦. ...
*** Piglet 328 ^ ^ We have happyland.....

原文章由 piglet328 於 07-9-2 00:22 硐表
Midco,
好掛住你呀!! 有冇同日本妹影相呀?  冇o在你陪我夜遊真係唔慣...我諗我要大約8:15 以上才到學校.因我個女話點都要坐校車.而校車到東港城係8:10.跟住我再去搭車...睇吓截唔到的士就可以快啲...但我想係差 ...

冇佢...有我! 我又要日本妹相!

Hi....我的好友呀...返去9月準小一 chat....
個別功課或學習才分班呀....好嗎??
*** Piglet 328 ^ ^ We have happyland.....

piglet328
讚成呀,要走好多度呀

原文章由 piglet328 於 07-9-2 01:08 硐表
Hi....我的好友呀...返去9月準小一 chat....
個別功課或學習才分班呀....好嗎??

有冇發覺学生編號跟e-class intranet 內不同,應該跟边个?

原文章由 freddielau 於 07-9-3 22:20 硐表
有冇發覺学生編號跟e-class intranet 內不同,應該跟边个?

因為E班最後由31人加多佐個變為32人,而新同學好似係2號,所以原先由二號開始學號統統加一,e-class應該最準。

oh...Dennis, 原來你地係呢邊傾在喇...
你知唔知明天攞木顏色對嗎?

原文章由 Dennisk 於 07-9-3 23:14 硐表

因為E班最後由31人加多佐個變為32人,而新同學好似係2號,所以原先由二號開始學號統統加一,e-class應該最準。

明天是否帶General Studies 1A ????

唔知要唔要,但都擺咗入書包,實無死!原來真的要交針咭比學校呀!
原文章由 freddielau 於 07-9-5 22:13 硐表

Freddie,

是呀!帶 General Studies 1A
咁我想問明天要唔要再帶圖書呢? thanks
重有呀, 我阿女另外一個 1E 同學話明天要帶 maths 書, 有冇人知係唔係? 重話係老師用英文講要帶!!

原文章由 freddielau 於 07-9-5 22:13 硐表

[ 本文章最後由 piglet328 於 07-9-5 22:27 編輯 ]

原文章由 piglet328 於 07-9-5 22:23 硐表
Freddie,

帶埋喇!無衰的,又唔會重佐幾多!

piglet328

我聽日唔會幫edison 帶圖書, 因為佢話今日都冇用到, 而且老師無再講話要帶wor.

吓, 帶maths 書, o甘真係唔知wor, edison 而家又瞓左問唔到佢tim, o甘點呀, 聽日幫唔幫佢帶好呢? 我怕如果老師真係用英文講話要帶, o甘edison 可能真係會聽唔到wor(因為佢d 英文好屎)

原文章由 piglet328 於 07-9-5 22:23 硐表
Freddie,

重有呀, 我阿女另外一個 1E 同學話明天要帶 maths 書, 有冇人知係唔係? 重話係老師用英文講要帶!!

...

Hi MC

我明天一早問Daniel,如果要就打畀妳同Piglet328,如果無電話即係唔駛帶。

Dennis

dennisk

ok, 如要帶, 你記住打比我呀, 等我今晚開定電話先

原文章由 Dennisk 於 07-9-6 00:00 硐表
Hi MC

我明天一早問Daniel,如果要就打畀妳同Piglet328,如果無電話即係唔駛帶。

Dennis

thank you Dennis & Midco,

咁我聽日都唔帶本圖書喇...good night !!! I am sick.....

呀仔話教Maths個老師係1A班先生,Miss Chan woh多數用英文,加些少广東話..
仲有今日中文教咗「小明小明小小明.........上....下...」用普通話的,他已經識唸啦!

[ 本文章最後由 freddielau 於 07-9-7 21:47 編輯 ]

freddielau

係呀, edison 話中文係由miss yip教wor, 佢話除左用普通話之外, 亦要佢哋用廣東話再讀, 而且仲用普通話邊讀邊玩包剪x tim. 佢頭先都有讀比我聽呀. 佢仲話佢好鐘意上中文堂wor.

而英文就由miss lam 同mr. lee 教, 佢話全程老師都講英文, o甘我咪問佢有冇唔明呀, 點知個衰仔扮醒, 話全部明晒, 仲話老師講d 英文都唔深wor. 激死.

原文章由 freddielau 於 07-9-7 21:45 硐表
呀仔話教Maths個老師係1A班先生,Miss Chan woh多數用英文,加些少广東話..
仲有今日中文教咗「小明小明小小明.........上....下...」用普通話的,他已經識唸啦! ...
‹ 上一主題|下一主題