用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園 (九龍塘) 有無金巴倫道迦南n1媽咪傾下計啦~
樓主: debbywong0210
go

有無金巴倫道迦南n1媽咪傾下計啦~ [複製鏈接]

原文章由 debbywong0210 於 07-9-25 03:38 AM 硐表

我咩方法都試過啦!你講個D我都做過啦~唔知係咪佢由細到大都係我一個人湊,所以用咩方法都好驚返學,同好驚老師.所以而家試下轉分校,希望佢會開心D,咁我就放心啦~唉.................... ...

轉校....你有冇同老師傾過解決方法?
你同佢地傾下,佢地比既意見最好!
我個人就覺得喊下就唔喊~~

[size=medium]*Humphrey*[size=small]04年8月28日10:40am係浸會出世7磅3安士

原文章由 gie_angie 於 07-9-24 04:44 PM 硐表

hi 咪落地,

唔該晒你呀

今日打左去問喇, 不過sat class full左喇, 得返一三五class咋 但我諗如果一三五class我唔報喇, 因為我仲住緊荃灣, 如果成日要一三五 10:30am上堂, 要9am出門口喇(係咪要 ...

你問佢地可唔可以等waiting,一有位就去返playgroup!

[size=medium]*Humphrey*[size=small]04年8月28日10:40am係浸會出世7磅3安士

迦南冇人上黎既???
咁小媽咪上bk傾計@@?

c囉金九冇家長上bk既????

唔好意思,想問吓d問題~~:loveliness:

囡囡e家係迦南返緊playgroup,亦都報左名讀出年n班,
想問一問學校多唔多親子活動 & 校園活動ga??
因為我仲心大心細~~:loveliness:

thx!!!

原文章由 Monty 於 07-10-3 01:52 PM 硐表
唔好意思,想問吓d問題~~:loveliness:

囡囡e家係迦南返緊playgroup,亦都報左名讀出年n班,
想問一問學校多唔多親子活動 & 校園活動ga??
因為我仲心大心細~~:loveliness:

thx!!! ...

我都係讀左3個月哈哈未知咁多野~不過間學校都幾好,老師就好細心~

原文章由 咪落地 於 07-10-3 23:03 硐表

我都係讀左3個月哈哈未知咁多野~不過間學校都幾好,老師就好細心~
thank you~~

hi 咪落地,

早幾日收到cannan既信喇, 約左下個月interview喇

我同c6都好緊張呀

我地諗緊唔知到時會有咩問呢? 我個仔先得歲半, 真係唔係識好多野咋喎

另外想請問, 你學校係幾多人個學生一班? 一班有幾多個老師嬸嬸睇住佢地? 係咪"小班教學"?

[ 本文章最後由 gie_angie 於 07-10-22 00:47 編輯 ]

原文章由 gie_angie 於 07-10-22 12:36 AM 硐表
hi 咪落地,

早幾日收到cannan既信喇, 約左下個月interview喇

我同c6都好緊張呀

我地諗緊唔知到時會有咩問呢? 我個仔先得歲半, 真係唔係識好多野咋喎

另外想請問, 你學校係幾多人個學生一班? 一班 ...

佢讀2歲班我唸唔會問太多野,可能睇佢玩呀等等野問下佢媽咪係邊到叫佢串下朱仔咁上下!我仔仔讀下午班比較小人囉好似17-19個小朋友一班,反而上午好似多幾個~2個老師一班2歲班好似好多時會有多個嬸嬸一齊你大可以放心! 同埋我仔3歲大d個d又時一齊上堂照顧佢地!我仔仔話我要照顧小朋友~~

原文章由 咪落地 於 07-10-22 19:20 硐表
佢讀2歲班我唸唔會問太多野,可能睇佢玩呀等等野問下佢媽咪係邊到叫佢串下朱仔咁上下!我仔仔讀下午班比較小人囉好似17-19個小朋友一班,反而上午好似多幾個~2個老師一班2歲班好似好多時會有多個嬸嬸一齊你大可以放心 ...

哦... 咁我都冇咁驚

BTW, 唔該晒你先呀

原文章由 gie_angie 於 07-10-23 04:11 PM 硐表

哦... 咁我都冇咁驚

BTW, 唔該晒你先呀

welcome

都想知除左窩打老道個間有全日班外,咁同九龍塘分校仲有咩分別?

原文章由 AAA-Mom 於 07-9-9 11:28 硐表
Which campus is better? Kln Tong or Waterloo Road?

大家好, 我可以加入嘛?
我個女將會係12月插班入n1am的紫組, 有冇mami一樣呢?想多d係度分享吓了解吓小朋友返學的情況, thanks.

Hi ,

我囡囡現在讀緊"紫組"架!
而紫組當中又分了小組, 我囡囡班主任係miss mui, 兩小組的老師都好nice, 如果到時擔心小朋友上學情況, 可以12:00pm打比老師了解下!

原文章由 nibikalea 於 07-11-25 17:56 發表
大家好, 我可以加入嘛?
我個女將會係12月插班入n1am的紫組, 有冇mami一樣呢?想多d係度分享吓了解吓小朋友返學的情況, thanks.

原文章由 kpbb 於 07-11-30 23:29 發表
Hi ,

我囡囡現在讀緊"紫組"架!
而紫組當中又分了小組, 我囡囡班主任係miss mui, 兩小組的老師都好nice, 如果到時擔心小朋友上學情況, 可以12:00pm打比老師了解下!

...

kpbb,

My son also in a purple group. I saw SOKA accept your kid for K1, will you change to SOKA? I still not rec'd any letter from them
2005年9月1日出生的Ryan重2.95kg, 係飲全人奶到21個月大的。而家已經有29磅5安士重喇!
9月1日 2.95Kg / 9月 10日 3.12Kg / 9月 15日 3.3Kg / 9月 17日 3.46Kg / 9月 24日 3.75Kg / 10月7日 4.44Kg / 10月20日 4.99Kg /11月18日 6.50Kg / 12月03日 6.62Kg / 1月17日 7.31Kg / 9月12日 9.50Kg / 10月28日 10.00Kg / 1月2日 11.00Kg / 4月20日 12.00Kg

hello 兩位媽媽好,

你地k1會同小朋友轉校嗎? 我雖然都同阿囡報咗另外幾間k1, 不過都唔肯定咁快又轉校好唔好, 對迦南講真唔係太了解, 感覺上佢不過不失, 冇咩唔好, 又冇咩特出之處. 請提供意見

tvoincy,

因現在還有一間未in, 不過我地都喜歡創價呢間學校!

你千其唔好灰心, 寫封信去給學校先啦, 遲些等到所有學校派晒彩, d家長選定了, 必定有好多位放出來.

你仲有氮考其它學校呢?

原文章由 tvoincy 於 07-12-1 18:41 發表

kpbb,

My son also in a purple group. I saw SOKA accept your kid for K1, will you change to SOKA? I still not rec'd any letter from them

nibikalea,

其實我同你心態一樣, 覺得迦南不是太差, 但又不是特別好,最好就係地方夠大; 另都聽到 k2/k3 D媽咪講課程都不太淺, 上小一都無問題.

我都係抱住試下的心態去IN 其它學校, 如OK咪可以多個選擇, 不OK無學校收就會讀返迦南, 話晒亞囡都已習慣了這間學校了.

原文章由 nibikalea 於 07-12-2 18:19 發表
hello 兩位媽媽好,

你地k1會同小朋友轉校嗎? 我雖然都同阿囡報咗另外幾間k1, 不過都唔肯定咁快又轉校好唔好, 對迦南講真唔係太了解, 感覺上佢不過不失, 冇咩唔好, 又冇咩特出之處. 請提供意見 ...

原文章由 kpbb 於 07-12-3 21:46 發表
nibikalea,

其實我同你心態一樣, 覺得迦南不是太差, 但又不是特別好,最好就係地方夠大; 另都聽到 k2/k3 D媽咪講課程都不太淺, 上小一都無問題.

我都係抱住試下的心態去IN 其它學校, 如OK咪可以多個選擇, 不OK無學 ...

kpbb,

其實我同你的想法一樣, 收到創價封信係唔收, 依家疊埋心水九成會去崇真(國際部).
2005年9月1日出生的Ryan重2.95kg, 係飲全人奶到21個月大的。而家已經有29磅5安士重喇!
9月1日 2.95Kg / 9月 10日 3.12Kg / 9月 15日 3.3Kg / 9月 17日 3.46Kg / 9月 24日 3.75Kg / 10月7日 4.44Kg / 10月20日 4.99Kg /11月18日 6.50Kg / 12月03日 6.62Kg / 1月17日 7.31Kg / 9月12日 9.50Kg / 10月28日 10.00Kg / 1月2日 11.00Kg / 4月20日 12.00Kg
‹ 上一主題|下一主題