用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: kcch
go

K1G [複製鏈接]

原文章由 clarachel 於 07-9-21 16:37 硐表
Dear all,

今日放學接咗隻濕水雞仔,因為放學時都仲未有電;Miss Yu話已經幫佢哋抺咗好多次汗,不過個頭同背部都仲好濕,所以出咗學校就同佢除咗件運動衫等佢無咁熱,好彩而家開始涼涼地,唔係一定好辛苦!亦難為了老師們 ...

送返學真得意,真係見到好多嘢,我成日問亞女隔離同學叫咩名,亞女話佢唔肯講,原來係比較怕羞唔出聲的:idea:

原文章由 SharonFu 於 07-9-24 11:04 硐表
hi JCjenna,nice to meet you.

Hi clarachel,
啱o架..kelly 都有成日講呀&唱手指公歌呀..

Tony 爸爸,
你個囡囡係咪乘校巴返學o架..我今日好似見到你個囡行入課室時個樣好唔耐煩&皺晒眉頭(可能落雨,佢又要自己攞住 ...

應該係呀,佢好怕麻煩,咩都擺晒係塊面到,平時我哋太好服侍,等佢試吓!我同老婆都笑到碌地!!

K1G - Dorset

Hi,

我返咗幾日大陸所以無覆吾好意思!:

星期五我先知,原來已經調咗位! 我仔仔現在坐門口第一個位, 我諗佢坐在敏晴側邊, 佢有話好"鍾意同敏晴玩!....樂樂吾同我玩..走咗!" (樂樂原本坐佢側邊現換到班尾, 所以佢以為佢走咗! )

星期一無返學吾知教咩呢?

大家中秋節快樂 !

朗朗媽咪..may

原文章由 bigtabo 於 07-9-20 08:58 硐表
hi makeny,

我囡囡都係多實道1G,哩兩日都有念這几句,佢話這兩日都有睇barney,唔知係唔係.

我囡叫敏晴,佢話坐係佢隔離有個男仔叫朗朗,唔知會唔會係你個仔呢 .

...

Hi, 我番來啦!

Clarahel, 我個女個名讀法同Sheryl一樣。我唔知我個女坐邊,因為未跟過佢番學,但係我都好想知。

Cheryl禽日都無端端係到唱學校D歌,但係問極佢都唔肯講學校D嘢,有幾次佢仲話Miss Y話咩Music Room係秘密,唔知真定假?不過最煩係成日問佢鍾唔鍾意番學,佢都支吾以對,有次重話唔想番,因為唔想Miss Yu 嬲佢。唉,真係好擔心呀!

JC Jenna

hello makeny

阿囡日日都有提起朗朗話係佢同學仔,鍾意同佢玩. 開咗一個新topic係K1G Dorset,得閒入去傾計.

原文章由 makeny 於 07-9-26 09:20 硐表
Hi,

我返咗幾日大陸所以無覆吾好意思!:

星期五我先知,原來已經調咗位! 我仔仔現在坐門口第一個位, 我諗佢坐在敏晴側邊, 佢有話好"鍾意同敏晴玩!....樂樂吾同我玩..走咗!" (樂樂原本坐佢側邊現換到班尾, 所以 ...

Hello, JCjenna,

我又未聽過囡囡講Music Room的事,等我遲D問下佢先.

可否形容一下妳囡囡個樣/髮型,等我試下搵下佢坐邊,可以幫妳留意下佢嘛!(如果直接問老師好似唔係咁好).試下問佢隔離的同學仔叫咩名,會容易D搵到佢.通常我送完囡囡入課室後,都會在外面望佢一陣先離開的,可以睇下佢同其他小朋友相處如何;佢成日都爭住收玩具呢!

今日好攪笑,可能放咗兩日假傻咗 ,居然同囡囡著咗運動衫(因為以前PN班係二四著運動衫的),落咗樓仲出埋大門口(約5分鐘路),唸唸下先記起今日係星期四要著裙 ,即刻抱起囡囡跑番屋企換衫,趕到我成身都濕哂,好彩平時會預早D返學,所以仲趕到返學校無遲到(到課室放下書包就打鐘了).

原文章由 JCjenna 於 07-9-26 09:38 硐表
Hi, 我番來啦!

Clarahel, 我個女個名讀法同Sheryl一樣。我唔知我個女坐邊,因為未跟過佢番學,但係我都好想知。

Cheryl禽日都無端端係到唱學校D歌,但係問極佢都唔肯講學校D嘢,有幾次佢仲話Miss Y話咩Music Room係秘密,唔知 ...

Dear all,

Rachel將會報溜冰課程(又一城),想自組半私人班(2至3人),請問有無小朋友有興趣?暫定時間如下:-

星期五,大約1:30(或午餐前後)-因為星期六唔駛返學嘛!

學費$650(5堂)

Clarachel,

我個女好婑,皮膚都算黑,前面留海,頭髮一定束起,問佢D同學叫咩名都話唔知,麻煩你留意吓啦。

我都有打算俾佢係又一城學溜冰,不過佢Daddy想Saturday同佢一齊學,因為平日唔放心工人帶。如果唔係,我都想佢有伴啊!

原文章由 clarachel 於 07-9-27 17:55 硐表
Dear all,

Rachel將會報溜冰課程(又一城),想自組半私人班(2至3人),請問有無小朋友有興趣?暫定時間如下:-

學費$650(5堂) ...

應該有music room 一事o架..kelly都有同我講過佢去過music room..
我想問吓你地佢地本開學了教科書巳教完啦..係咪不用帶返學啦?

溜冰咁細個玩到嗎?我都想俾kelly試吓但星期五下午佢要返通利music wonderland..我諗未必得啦.
clarachel,你係咪日日湊rachel放學o架..因為今日我無意中聽到你同miss yu 講你著錯校服一事..但我又無留意你地喎..因為kelly趕住食嘢(學校送俾佢地d百力茲)...下次我要留意吓先.

原文章由 clarachel 於 07-9-27 17:55 硐表
Dear all,

學費$650(5堂) ...

Hi, SharonFu,

'開學了'教科書巳教完,明天會有新的教科書,所以不用帶返學了!不過囡囡放假可能拿了出來看無放回書包,所以今日無帶到返學蓋印,咁Miss Yu就叫我明天帶返去蓋印了.

我都同囡囡報咗通利music wonderland,不過剛剛開那些新班時間唔啱(下午囡囡要午睡呢!),所以上唔到.kelly讀成點呢?

那個就是我了,妳是不是短頭髮那位MAMI,因為唔係好肯定所以唔敢叫妳呢!

原文章由 SharonFu 於 07-9-27 19:56 硐表
應該有music room 一事o架..kelly都有同我講過佢去過music room..
我想問吓你地佢地本開學了教科書巳教完啦..係咪不用帶返學啦?

溜冰咁細個玩到嗎?我都想俾kelly試吓但星期五下午佢要返通利music wonderland..我諗 ...

Hi, JCjenna,

等我明天找尋下妳囡囡先!

我都想同囡囡一齊學溜冰,不過佢哋話無親子班,所以唔可以,只可兩人同一時間搵兩個老師分開教了.另外,星期六的半私人同私人班已FULL了,所以只可以選平日,仲要係11點至4點先有教練.

原文章由 JCjenna 於 07-9-27 19:29 硐表
Clarachel,

我個女好婑,皮膚都算黑,前面留海,頭髮一定束起,問佢D同學叫咩名都話唔知,麻煩你留意吓啦。

我都有打算俾佢係又一城學溜冰,不過佢Daddy想Saturday同佢一齊學,因為平日唔放心工人帶。如果唔係,我都想佢有伴啊!

...

返music wonderland, kelly 都ok&開心,佢地依家都係學吓聽拍子&打拍子咁..另外我地kg1都有2個小朋友同kelly一齊返利通.所以kelly同佢地特別friend.

算係短髪..我個髪形同kelly一樣呀 ..

我今日問過miss yu 啦..佢地係有去過music room o架.. kelly仲講miss lee彈琴o架.  地有唱歌仔.

原文章由 clarachel 於 07-9-28 00:14 硐表
Hi, SharonFu,

'開學了'教科書巳教完,明天會有新的教科書,所以不用帶返學了!不過囡囡放假可能拿了出來看無放回書包,所以今日無帶到返學蓋印,咁Miss Yu就叫我明天帶返去蓋印了.

我都同囡囡報咗通利music wonderland ...

妳哋返邊間通利呢?又會咁啱有2個同班同學,真開心呢!幾時會讀完呀?遲D睇下會唔會一齊讀JMC(四歲那個course)吖!

我都想喺屋企附近搵D music course比囡囡上,因為佢都幾鐘意音樂,但係多數D時間唔啱,所以仲未有得學住.

原文章由 SharonFu 於 07-9-28 10:25 硐表
返music wonderland, kelly 都ok&開心,佢地依家都係學吓聽拍子&打拍子咁..另外我地kg1都有2個小朋友同kelly一齊返利通.所以kelly同佢地特別friend.

算係短髪..我個髪形同kelly一樣呀 ..

我今日問過miss yu ...

我地响尖沙咀嗰間學.
JMC 要幾時報o架..係咪依家要報定先o架..到時會通知o架.

你地有無俾囡囡學英文o架...kelly 返梗一個係外藉老師..你地有無興趣自組呀..因為kelly返梗嗰班d同學仔比較大d..我想搵番同齡一齊學.

原文章由 clarachel 於 07-9-28 10:55 硐表
妳哋返邊間通利呢?又會咁啱有2個同班同學,真開心呢!幾時會讀完呀?遲D睇下會唔會一齊讀JMC(四歲那個course)吖!

我都想喺屋企附近搵D music course比囡囡上,因為佢都幾鐘意音樂,但係多數D時間唔啱,所以仲未有得學住.
...

其他人話要一年前報定先,到夠年齡又有新班開就會有電話通知,不過kelly已學緊就唔知需不需要,妳返通利時問下啦!我囡囡跳芭蕾舞的同學啱啱8月學完Music Wonderland,之後仲有得表演,仲話10月升班繼續學(但佢好似未夠4歲).

我好有興趣,因為根德D英文堂好似少咗D同簡單D,而家學校學的(英文字母)在兩歲PN班已經學咗啦!不過要睇下時間同上課地點先(請告知妳預定的時間),個老師好唔好呢?另外,有無學普通話或好介紹呢?

今日幫囡囡報咗溜冰,下星期五,1:30上堂,有時間嚟睇下佢玩啦,如有興趣,可以遲Djoin埋一齊玩吖!

原文章由 SharonFu 於 07-9-28 14:21 硐表
我地响尖沙咀嗰間學.
JMC 要幾時報o架..係咪依家要報定先o架..到時會通知o架.

你地有無俾囡囡學英文o架...kelly 返梗一個係外藉老師..你地有無興趣自組呀..因為kelly返梗嗰班d同學仔比較大d..我想搵番同齡一齊學.
...

Dear all,

Rachel昨日話佢係'月亮組',其他仲有'太陽組'同'星星組',其他同學仔係咩組呀?唔知係咪坐同一行就同一組呢?

我都問過囡囡有關music room的事,但佢居然話無入過music room ,但又話Miss Lee有彈琴.佢仲話Miss Lee今日病咗無返,初時話隻腳痛,之後又指住條頸話頸痛,真係唔知邊句真.

星期一又放假,希望唔好再著錯衫了! 國慶日快樂!

等陣我問吓kelly係咪有分組先 & Miss Lee 係咁無返先...佢算係個八婆仔..

kelly係响九龍灣學英文返每逢星期四4pm-5pm,你啱唔啱呀?(但我想轉星期三早少少,但要夠人數先開到班,即4-5人一班) 佢有得試堂好似$75/堂(下次kelly 返我問清楚先).佢個老師好文靜,算有耐心教d小朋友.如果你啱你試一堂先..睇吓乜嘢情況都好呀..

原文章由 clarachel 於 07-9-28 16:56 硐表
Dear all,

Rachel昨日話佢係'月亮組',其他仲有'太陽組'同'星星組',其他同學仔係咩組呀?唔知係咪坐同一行就同一組呢?

我都問過囡囡有關music room的事,但佢居然話無入過music room ,但又話Miss Lee有彈琴.佢仲 ...

九龍灣遠咗D,因為我們住火炭,唔係咁順路了!其實我好難幫囡囡報課外活動,除非好近學校或屋企,因為佢兩三點就要午睡,瞓到五六點先起身呢!所以只可選放學之後一兩個鐘或傍晚時候.So Sorry!唔可以同Kelly一齊上英文班.

原文章由 SharonFu 於 07-9-28 18:30 硐表
等陣我問吓kelly係咪有分組先 & Miss Lee 係咁無返先...佢算係個八婆仔..

kelly係响九龍灣學英文返每逢星期四4pm-5pm,你啱唔啱呀?(但我想轉星期三早少少,但要夠人數先開到班,即4-5人一班) 佢有得試堂好似$75/堂(下 ...

唔梗要啦...反正kelly讀梗嗰班d同學仔都係大佢一年左右...其實响暑假時kelly係同差不年齡小朋友返o架(佢地都係讀根德園,但下午班)..因為佢地返的時間太趕所以佢地無讀囉..咁kelly咪轉去另一班上...
rachel 午睡要瞓咁耐呀...咁佢夜晚幾多點瞓呀...kelly 差不多介咗午睡..晚上佢會9.30pm左右瞓,7.30am起身.

原文章由 clarachel 於 07-9-29 00:14 硐表
九龍灣遠咗D,因為我們住火炭,唔係咁順路了!其實我好難幫囡囡報課外活動,除非好近學校或屋企,因為佢兩三點就要午睡,瞓到五六點先起身呢!所以只可選放學之後一兩個鐘或傍晚時候.So Sorry!唔可以同Kelly一齊上英文班.

...

Hi, 終於有時間上來睇吓,原來大家學嘅嘢都差唔多,我幫個女又係報咗Tom Lee, 但係因為平日帶唔到佢,所以重Wait 緊星期六。英文我就只係同佢報咗啲Oral班都係星期六,我都諗緊平日同佢上多啲,等佢唔好退步。

Cheryl 都有話佢係星星組,同埋Ms Lee病咗冇番。我仲以為假嘅,因為印象中Cheryl成日話啲老師病咗。

我想問吓佢哋宜家學咗啲字係咪要同佢温?係咪遲啲會考番?
‹ 上一主題|下一主題