用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 請08年崇幼主流家長入0黎交流一下!
樓主: jenny媽媽
go

請08年崇幼主流家長入0黎交流一下! [複製鏈接]

silvia_ng

原文章由 silvia_ng 於 08-5-6 16:35 發表

你又會咁早返去既? 我14(上午)同15(下午)都會收錢呀! 14號主流班, 15號國際班....你細女係主流定國際呀?

今個禮拜六(10號)返唔返學校玩呀?

10號唔返la. 細囡係下午主流班.
其實係一家四口子

我10號都帶個女返去下, 仲有無人返呀?

原文章由 bobo620 於 08-5-7 12:22 發表
我10號都帶個女返去下, 仲有無人返呀?

hi bobo620,

您好!! 10號我會帶阿囡去,希望都時會見到你
你讀上午班還是下午班? 我阿囡是下午班,
我已寫信轉上午但重未有消息.....
係呢想問下知唔知10號係咪什麼都唔使帶架,留返14註冊一起帶就ok架喇? 使唔使咁快交埋張八達通? tks!

原文章由 wunhei 於 08-5-8 13:53 發表

hi bobo620,

係呢想問下知唔知10號係咪什麼都唔使帶架,留返14註冊一起帶就ok架喇?  ...

八達通唔使交住, 但要買定先, 因為要填八達通號碼比學校.
其實係一家四口子

原文章由 一家三口 於 08-5-8 14:34 發表

八達通唔使交住, 但要買定先, 因為要填八達通號碼比學校.

一家三口

Thanks!

10號你會去嗎?

原文章由 wunhei 於 08-5-8 14:50 發表

一家三口

Thanks!

10號你會去嗎?

wunhei >> 我唔去la.
其實係一家四口子

我囡囡讀上午班架, 不過唔緊要啦!希望你都好D可以轉上午班,
明天什麼也不用帶,因我打電話去問過

原文unhei 於 08-5-8 13:53 發表

hi bobo620,

係呢想問下知唔知10號係咪什麼都唔使帶架,留返14註冊一起帶就ok架喇?  ...

琴日去完啦!行錯左仲蕩失左路, 真係認路白痴,唉~
去到聽完講座, 出左去操場玩, 應該係國際班同學仔有d活動, 其中有班係度跳舞我個女又跟住跳, 幾好玩, 不過學校真係幾多蚊下, 我搽左蛟膏都痕痕地, 佢話註冊個日可以唔洗帶小朋友去都得, 甘我唔帶啦!
註冊有乜要特別注意呀?
thx~

明天暗語照舊 

原文章由 silvia_ng 於 08-5-6 16:37 發表

哈哈, 我驚收錢收到懵懵地.....你到時叫我啦。(不過唔好咁揚喎, 因為同場仲有另一個家教會委員, 我唔想比佢知我有上呢個秘密機地呀!)

暗語: 我係bobo ...

原文章由 bobo620 於 08-5-13 17:24 發表
明天暗語照舊 

我只係9點-12點係度咋.....之後果個唔係我黎架
可能我到時又要帶口睪, 因為未病好.......
上次新生遊戲日我都帶住個口罩, 你當日有冇見到口罩怪客呀

我好似見到呀!

原文章由 silvia_ng 於 08-5-13 19:02 發表

我只係9點-12點係度咋.....之後果個唔係我黎架
可能我到時又要帶口睪, 因為未病好.......
上次新生遊戲日我都帶住個口罩, 你當日有冇見到口罩怪客呀 ...

原文章由 bobo620 於 08-5-13 22:47 發表
我好似見到呀!

哈哈.....成個傻婆咁既白衣人呀麻。

今日冇聽到人同我講暗語喎, 你今日幾點返去呀?

你係米著長袖衫架, 唔通我認錯, 我見到好似係灰色衫, 長頭髮架, 我大概10點到, 我係22號, 我唔肯定係米你呀, 所以無講暗語

呢兩日好忙, 所以今日先覆, sorry

原文章由 silvia_ng 於 08-5-14 17:19 發表

哈哈.....成個傻婆咁既白衣人呀麻。

今日冇聽到人同我講暗語喎, 你今日幾點返去呀?

原文章由 bobo620 於 08-5-16 19:11 發表
你係米著長袖衫架, 唔通我認錯, 我見到好似係灰色衫, 長頭髮架, 我大概10點到, 我係22號, 我唔肯定係米你呀, 所以無講暗語

呢兩日好忙, 所以今日先覆, sorry

...

我同一個男人一齊坐, 係家教會度收會費, 同埋收校車留位費。我係長頭髮, 不過唔係灰色衫

有冇留意你小朋友幾號group? 我小朋友8號group.....我而家唸緊係唔係分班既根據......

已幫阿囝註冊啦 !  過程順利 !  
好似無上年等待時間咁耐及混亂 !
唔知 08/09 k1 有幾多班呢 ?

好開心剛剛收到學校電話阿囡可以轉上午班

我係見到你同個男人坐呀, 我無留意有group 呀!
不過我見到你註卌呀!

原文章由 silvia_ng 於 08-5-17 00:33 發表

我同一個男人一齊坐, 係家教會度收會費, 同埋收校車留位費。我係長頭髮, 不過唔係灰色衫

有冇留意你小朋友幾號group? 我小朋友8號group.....我而家唸緊係唔係分班既根據...... ...

原文章由 bobo620 於 08-5-19 17:54 發表
我係見到你同個男人坐呀, 我無留意有group 呀!
不過我見到你註卌呀!

哈哈...係呀, 我17號 .
你做乜唔叫我JE

原文章由 wunhei 於 08-5-19 17:25 發表
好開心剛剛收到學校電話阿囡可以轉上午班

恭喜哂 睇下第時有冇機會做同學仔啦。
你今日收到電話架?

原文章由 lala1125 於 08-5-19 10:43 發表
已幫阿囝註冊啦 !  過程順利 !  
好似無上年等待時間咁耐及混亂 !
唔知 08/09 k1 有幾多班呢 ?

今年聽聞6班K1 (上下午加埋)同埋4班IK1。
今年冇上年咁多K1, 所以冇咁亂掛。你果日下午返去架? 唔見你呢
‹ 上一主題|下一主題