用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 24 之"嚴冬過後,春回大地 !" ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 24 之"嚴冬過後,春回大地 !" [複製鏈接]

annie,
對呀..:D 其實都唔想...不過佢就係要人係身邊
先唔驚...hb都得..叫巨山半夜返0黎...試多幾次
就星期六晚同長假期試過.....

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-3-4 13:06 發表

alice

其實大細山都大個, 如果可以最好盡快分房 , 始終男女有別

格格

壞習慣,仲要係男仔添 ................

原文章由 alicetong 於 08-3-4 14:29 發表
annie,

2B,
妳又真係講得好有道理喎
其實我同HB都算醒瞓架:D 以前生大山時唔識湊仔..
晚晚坐係廳餵夜奶..睇新馬仔 粵語殘片..
眼瞓到奶樽都跌
落地 跟住先諗到夾佢係我地兩個中間瞓...那時候
怕壓到佢..連個身瞓到麻痺都唔敢轉.....不過我絕對唔鼓勵爛瞓
人仕去試呀 ...

原文章由 2bzmummy 於 08-3-4 13:27 發表
格格

可能您唔同意,不過我覺得如果小朋友踢被,即係佢唔覺得凍喇,咁又唔使下下都蓋被囉,同埋以我經驗,半夜如果小朋友有乜風吹草動,做媽咪既,點懶都會變得好醒,呢 D 應該係母性卦 .....

...

2B,
我地一定唔會咁淒涼0既....

原文章由 2bzmummy 於 08-3-4 13:40 發表
長老

曾經有朋友的小女兒,從小習慣跟媽媽睡,到中學都改不了,最後做爸爸的被逼每晚睡在床邊地下了 ! .......

annie,

2b佢仲痴纏

原文章由 2bzmummy 於 08-3-4 13:57 發表
長老

我都係架 .... no way ...... 病都未試過分床 ......

多謝晒叻媽

原文章由 maba 於 08-3-4 14:03 發表
恭喜Alice 仔女領獎
賀喜2b 回春
再賀長老喬遷

2b,
乜妳最近拉左面皮咩

原文章由 2bzmummy 於 08-3-4 14:07 發表
叻媽,乜野叫 2b 回春 .............

原文章由 2bzmummy 於 08-3-4 14:19 發表
長老

救命呀,咁都俾您兜到 .............

2b

我冇姨媽架:;pppp: :;pppp: :;pppp:

格格

呢個就係您最錯既決定,習慣左佢同人 ......

其實如果佢無喊醒,就唔使餵夜奶啦 ..... 會喊醒,您都醒啦,我好多同事打從 BB 就同小朋友分房架喇 ....

原文章由 alicetong 於 08-3-4 14:39 發表
2B,
妳又真係講得好有道理喎
眼瞓到奶樽都跌
怕壓到 ...

2b,
我呢個仔雖然講說話嘴jet jet
但好細膽呢??: :

原文章由 2bzmummy 於 08-3-4 14:34 發表
格格

壞習慣,仲要係男仔添 ................

格格

睇下點 ............. :;pppp: :;pppp:

原文章由 alicetong 於 08-3-4 14:41 發表
2B,
我地一定唔會咁淒涼0既....

格格

我認架,唔抵得呀 ...........

原文章由 alicetong 於 08-3-4 14:45 發表
annie,

2b佢仲痴纏

原文章由 alicetong 於 08-3-4 14:29 發表
annie,

alice

大山怕黑定咩原因

係街有種聲控燈 - 公仔型, 1呎高, 唔太光, 可以陪大山瞓

原文章由 alicetong 於 08-3-4 14:39 發表
2B,
妳又真係講得好有道理喎
眼瞓到奶樽都跌
怕壓到 ...

alice有冇聽過'超級褓母 - super nanny, 晨仔就係咁俾我訓練佢自己係bb 床自己瞓

2b,
對呀.. 可能跟人瞓慣左呀:D
因為那時點辛苦都等大山一歲先敢請工人..
為求倆公婆瞓得好..放係身邊容易照顧,大山一滿月就自動
戒夜奶了..好乖仔,細山就用奶嘴同佢戒...
講妳知 請工人教好佢湊大山...第一次離開飲餐茶
比工人姐姐睇住...就起左高樓 赤到我倆個呀

原文章由 2bzmummy 於 08-3-4 15:02 發表
格格

呢個就係您最錯既決定,習慣左佢同人 ......

其實如果佢無喊醒,就唔使餵夜奶啦 ..... 會喊醒,您都醒啦,我好多同事打從 BB 就同小朋友分房架喇 ....

...

原文章由 alicetong 於 08-3-4 15:30 發表
2b,
講妳知 請工人教好佢湊大山... ...

格格

下次送支莪朮油俾你看門口, 專治高樓

神仔細個試過撞埋條橙柱.....變咸旦超人....

格格

亞媽教落,逼不得已同大人都好,都要離開遠 D,我以前會用三張餐椅排係床邊,寧願三個人打橫 ......

原文章由 alicetong 於 08-3-4 15:30 發表
2b,
講妳知 請工人教好佢湊大山... ...

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-3-4 15:38 發表

格格

我仔試過趺到豬頭喇叭嘴

長老

我屋企就用破痛油,大細 B 由細用到大,健康又愉快 ....

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-3-4 15:38 發表

格格

smum

細 B 眼角有一條好深既傷痕,同埋右手臂有骨折既紀錄 .......

原文章由 smum 於 08-3-4 15:58 發表

我仔試過趺到豬頭喇叭嘴
‹ 上一主題|下一主題