用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St Clare and Scared Heart - Which one?
樓主: wdzhang
go

St Clare and Scared Heart - Which one? [複製鏈接]

瑄婷 和 decision,
很開心可以在這裡知道小學的學習和生活 ~ 所以真的希望囡囡可以繼續讀上去(希望到時經濟沒有問題吧!)
希望你地囡囡可以每天都開開心心地學習!
Don't worry!Be happy![/color purple]

我想話 st clare's 既紀律都唔差架
只不過學校係要求學生"自律"
訓練學生既責任感 做好自己應該做既事
我覺得咁樣仲好過嚴格管教

st clare's既校園生活非常開心&充實
阿女每日都好enjoy返學

[ 本文章最後由 RSG媽媽 於 08-4-18 11:57 編輯 ]

另外我想補充一下
如果個小朋友真係叻 聰明又勤力 成績好 課外活動勁既
我覺得讀邊間小學都無分別
自選一定可以入到心儀既中學啦

我個女就唔係咁叻啦
雖然聰明 不過懶 又成日發夢
讀普通小學驚佢第日入d band3中學
讀"勁"既小學又驚佢比人踢出校

讀st clare's起碼佢依家返學返得開心
仲有間直升中學 (雖然係band1尾)
一句講到尾 揀學校一定要揀一間適合個小朋友既
間學校成績幾好 升學率幾高又如何
唔arm個小朋友讀既 到時讀到一pet野咁仲死

醒目開學勳章 王國長老

我記得果時同女女去st clare's interview, 我同老公o係校務處附近等, 而果度d學生仔, 見到我地呢d"路人甲"都會點頭, 真係好有禮貌呢!
原文章由 RSG媽媽 於 08-4-18 12:31 PM 發表
另外我想補充一下
如果個小朋友真係叻 聰明又勤力 成績好 課外活動勁既
我覺得讀邊間小學都無分別
自選一定可以入到心儀既中學啦

我個女就唔係咁叻啦
雖然聰明 不過懶 又成日發夢
讀普通小學 ...

St Clare's 既小朋友係好乖架 校風純樸 天真又可愛

原文章由 Charlotte_mom 於 08-4-18 16:46 發表
我記得果時同女女去st clare's interview, 我同老公o係校務處附近等, 而果度d學生仔, 見到我地呢d"路人甲"都會點頭, 真係好有禮貌呢!
‹ 上一主題|下一主題