用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 1.5磅重超輕書包, 2008最新款式, AE 卡九折。 ...
樓主: Lily2003
go

1.5磅重超輕書包, 2008最新款式, AE 卡九折。 [複製鏈接]

點解我今天在海運barocco都無見過圖嗰款?
個sales又話這款係舊款?

今天在海運barocco,我終於買了個有Love字的紫粉紅Seven書包比我囡囡,都幾靚,我無A.E咭無discount要$950元,我買係大Size,個sales話新款,雖然係肉痛少少,覺得貴,但見囡囡佢試背起來很舒服,我帶了成10本書去試,個sales比我哋放晒d書落袋,囡囡試完,之後我都試埋,真係輕過以前用的書包,囡囡每年都要換書包,因為見到佢背到很重,好心痛,公仔書包用了1年,Dr.Kong用了1年, spi用了2年,而家囡囡升小五,希望呢個Seven書包佢背住返學開心d又輕d可以用多幾年,我都覺得值得law.

[ 本文章最後由 LL6684 於 08-7-18 00:06 編輯 ]

照睇個website 果d應該係2008 o既款, 不過tst barocco d sales 就話係舊款, 我唔係好明架, 但係見個樣都ok 就照買囉.

barocco在elements, tst ocean terminal, 同lee gardens 都有.

有好多顏色o既, 紅色當然有啦.
居天下之廣居,立天下之正位,行天下之大道;得志與民由之,不得志獨行其道;富貴不能淫,貧賤不能移,威武不能屈:此之謂大丈夫。

醒目開學勳章

請問呢隻label 嘅書包响边處製造同埋是否防水透氣呢 ?

我又改變主意啦, 我想買這款我自己用, 有無人見過 TST 有得賣 ????  我估都係 $950 呱 !

原文章由 GogoCheung 於 08-7-13 14:52 發表

Hi,

我住將軍澳新都城.  但我7月1日無見過這個款, 你肯定有嗎?
我都係海運BANCONCO買.  聽人講個度D SALES 好白鴿眼.  但我當天遇到個好SALES, 她不壓其煩, 比我地睇原一個又一個, 仲放D書落書包, 叫我個仔跑下.
...

WEB SITE所POST的, 之前TST睇到的只有幾款, 而不是全部有齊.

[ 本文章最後由 綽盈媽咪 於 08-7-18 23:13 編輯 ]
綽盈媽咪 ;-)

我想問d相幾時影的,我 12/7去海運barocco
買左,但我今天看到你post,我覺得好驚訝
因為我沒有看到你post的款,是新款嗎??
靚好多!請問現在還有post的款,我未拆可以換嗎

心弓火
原文章由 Lily2003 於 08-7-11 15:55 發表
有無媽咪有 AE 卡, 我過數給你, 請你幫我買以下 pink 書包。
我買來自己大人用, 如果囡囡長高些, 會比囡囡用。

謝謝。

http://www.seven.eu/_collezioni

http://www.seven.eu/be/servizi/sendImage.php?idunico=7 ...

d 相唔係我影架,

我從他的 website download 個圖出來,

mug 原來我 post 出來的款式全部無架 ????
:;pppp: :;pppp: :;pppp:
我仲唸住約 bk 媽咪一齊去買
你仲要話 d 款式無咁靚 !!!!

其實我兩個月前買咗 lego 比囡囡, 如果係咁, lego 款式靚得多, 大家都係 1.5磅之麻。

Lego 請看以下 : 我買個款係 Super Premium Super School Bag (pink / blue 各一, 因為兩個色都靚到死, 揀唔到, 而且再有 $60 coupon 送)
http://www.mixmedia.com/portfolio/lego/clikits.html

原文章由 Tippi 於 08-7-18 02:10 發表
我想問d相幾時影的,我 12/7去海運barocco
買左,但我今天看到你post,我覺得好驚訝
因為我沒有看到你post的款,是新款嗎??
靚好多!請問現在還有post的款,我未拆可以換嗎

心弓火 ...

[ 本文章最後由 Lily2003 於 08-7-18 07:41 編輯 ]

通常自己無就話人舊, 個個 sales 都係用呢招啦, 佢當人唔知。
可以比錢訂貨嗎 ????

原文章由 nnfonder 於 08-7-17 19:12 發表
照睇個website 果d應該係2008 o既款, 不過tst barocco d sales 就話係舊款, 我唔係好明架, 但係見個樣都ok 就照買囉.

barocco在elements, tst ocean terminal, 同lee gardens 都有.

有好多顏色o既, 紅色當然有啦. ...

HI:
   唔好意思,我想問LEGO 多少錢一個??
耐用嗎??在九龍區有沒有得買啊?其實我己經買咗SEVEN
如果價錢唔太貴可以考慮買多一個的.因為SEVEN 有點大
可以留到三年級再用.

原文章由 Lily2003 於 08-7-18 07:39 發表
通常自己無就話人舊, 個個 sales 都係用呢招啦, 佢當人唔知。
可以比錢訂貨嗎 ????

你地很多媽咪都話 7Seven 好大, 小朋友要過幾年才合用, 咁你地有無唸過讓出來, 因為我剛要買一個係比我自己 (成年人)用的, 貪佢夠輕。

如果價錢九折, 個款又啱成人用的, 我會考慮的。

any photo, or any measurement ? colour ?  round shape or rectangle shape ???

原文章由 Tippi 於 08-7-18 23:57 發表
HI:
   唔好意思,我想問LEGO 多少錢一個??
耐用嗎??在九龍區有沒有得買啊?其實我己經買咗SEVEN
如果價錢唔太貴可以考慮買多一個的.因為SEVEN 有點大
可以留到三年級再用.

...

原文章由 Lily2003 於 08-7-18 07:36 發表
d 相唔係我影架,

我從他的 website download 個圖出來,

mug 原來我 post 出來的款式全部無架 ????
:;pppp: :;pppp: :;pppp:
我仲唸住約 bk 媽咪一齊去買
你仲要話 d 款式無咁靚 !!!!

其實我兩個月前買咗 lego  ...

lily

請問 LEGO 在那兒買的, 幾好我想買一個書包平時學校戶外用.
MIHO

兩個月在TST 新世界百貨買的, 即新世界中心內,  but 聽聞佢就快結束, 你要問清楚先, 免得白行。

原文章由 MIHO.WAH 於 08-7-19 22:06 發表

lily

請問 LEGO 在那兒買的, 幾好我想買一個書包平時學校戶外用.

原文章由 Lily2003 於 08-7-19 23:48 發表
兩個月在TST 新世界百貨買的, 即新世界中心內,  but 聽聞佢就快結束, 你要問清楚先, 免得白行。

新世界百貨已close, 現只有新世界超級市場

lily2003,where did u buy the schoolbag?

今天已去, 買了一個雙扣型灰色大背囊, 可以調較厚度, Model : 884 Grey.  係 打直寫住 'Seven' 英文字的, 原價 $950, 九折後 $855--。

Lily,
請問你在那裡買SEVEN書包,款齊嗎? Thanks!

TST Toy'R' 附近, kingkow 左右舖,

(1) Calvin Kevin (kingkow 左舖),  細$850 / 大$950
(2) Barroco  (kingkow 右舖) 細$850 / 大$950

兩間服務很好, 我兩公婆穿著平民爛褲+毛頭T-shirt+踢拖, 佢地d Sales 無白鴿眼, 非常好照乎, 又陪我個乞衣囡玩遊戲傾計, 我囡唔捨走。這點是我估不到, 我以為佢地唔會招待我呢d 平民。
原來佢地未見過 lego 書包, 因為我帶埋個 lego 書包去比較, 佢地才知道何為lego 書包。

款式方面, 完全無我 post 出來的 2008 款式。

但係都幾靚及 OK,

我稍後時間會 post 我買的款式出來給大家參考。

原文章由 i_jdg 於 08-7-21 00:33 發表
Lily,
請問你在那裡買SEVEN書包,款齊嗎? Thanks!

原文章由 Lily2003 於 08-7-21 09:24 發表
TST Toy'R' 附近, kingkow 左右舖,

Hi! Lily,
Thanks for your prompt reply. Are the stores located in Ocean Terminal? Thanks again.

我買咗呢個 7Seven 背囊,
$950, 側邊有條拉鍊可以放大 size.
今日去同個囡去游水, 好重, 但係背上身真係好輕架。

重有很多款,
得閒 post 出來
比大家睇。
‹ 上一主題|下一主題