用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無媽咪報左09年啟思幼稚園N1班呢?,下月面試. ...
樓主: Fat阿豬媽
go

有無媽咪報左09年啟思幼稚園N1班呢?,下月面試. [複製鏈接]

你地有冇人in shatin N1 arr???

我都幫囡囡報咗杏花呀, 不過未知幾時有得面試

原來只可以兩個大人陪咋...我囡囡要跟媬母, 咁我哋兩公婆其中一個咪冇得入囉?

hi,
希望可以啦!不過我希望妹妹可以讀pm.因為家姐下年間kg要轉回pm.

原帖由 kiteli 於 08-10-13 21:07 發表

HI,
我大女果時係讀 am 既
唔知細女有無機會同妳女女做同學仔呢 ??

原帖由 ghoti 於 08-10-13 21:57 發表
我都幫囡囡報咗杏花呀, 不過未知幾時有得面試

原來只可以兩個大人陪咋...我囡囡要跟媬母, 咁我哋兩公婆其中一個咪冇得入囉?

尋晚收到信啦, 10月25日10:00面試, 你都留意下信箱喇.

Where your son appliction?
原帖由 kachun0123 於 08-10-15 11:35 發表

尋晚收到信啦, 10月25日10:00面試, 你都留意下信箱喇.

原帖由 vivicicimimi 於 08-10-15 12:49 發表
Where your son appliction?  

杏花

有無媽咪報左09年啟思幼稚園N1班呢?,下月面試.

Patmok,

Most of the schools only accept 2 years+ for their PN class.  However, don't be discouraged...some people drop-out after the school started, hope is still open...

My son had the interview on last Sat as well...His performance is so so... he did not talk at all but able to follow the teacher instruction to give me the thing....however, 1500 applications to fight for about 54 seats, the chance is so low, and I do not put much hope on it but still very anxious about the result....  I think they will accept most of the elder kids first..

上星期以 in 左. 見老師問其他媽咪幾多問題.但我見時都冇問問題淨係叫b比玩具佢.一個簡短動作.之後話一星期會有通知.但25/10重有學生要見.但臨走時老師比左粒星(紅色)唔知點解.唔係個個都有.有 d 都唔同顏色.有 d 一粒有 d 2粒星.見左的媽咪知唔知星星代表什麼意思呢?

i don't know what meaning! The teacher was give my son one red star!
我望到個老師比分我個仔全部都係3分,家長表現有4分! 唔知幾多分先收呢?

My daughter will be 1 year old soon. Is it too early to apply for N1? Does anyone know the price range for Cannan kindergarten (N1)? They don't have a price list on their website. Thank you.

有無媽咪報左09年啟思幼稚園N1班呢?,下月面試.

linglingng,
My son's interview was similar to yours.  He got two orange stars and I do not know what's that meant as well.     Maybe that is just to see what the reaction of the kid will do with it.

Vivicicimimi,
Wa...you have good eyes, saw the scores.  I saw nothing as I am almost the last one for 3:00 interview section, only saw the teacher fill in the form after we left the classroom.  

OH... 我麥都睇唔倒添...麥原來以即時比分.老師有冇同你地講幾時會有信通知.我個老師話一星期, 但之前寄來果封信話2星期.我都好心急.

老師說2星期內會收到喎!
原帖由 linglingng 於 08-10-17 12:00 發表
OH... 我麥都睇唔倒添...麥原來以即時比分.老師有冇同你地講幾時會有信通知.我個老師話一星期, 但之前寄來果封信話2星期.我都好心急.

我今日收到信(LAM TIN)佢叫我地下星期日(26/10)INTERVIEW呀, 唔駛等到11月喇, 封信仲話11月1日會寄出結果, 都幾快喎, 同埋430PM-515PM有個家長講座, 由校長講, 不過只FOR當日面試O既家長聽

佢地8/11(六)11-3PM有OPENDAY呀

linglingng, dream4reality & vivicicimimi,

請問interview嘅時候,老師問你哋咩問題呀??可唔可以分享下呢?我報左深灣軒嗰間呀 .....

我早幾日先寄信去apply咋(lam tin),
唔知幾時有得in呢??
希望有份啦~

((5/6~3.03kg,9/7~4.16kg,8/8~5.06kg,
7/9~5.8kg,12/10~6.68kg,20/10~7.14kg,
10/12~8.23kg,3/1~8.6kg,3/3~9.4kg,
17/3~9.57kg))

我都係報左深灣軒個間呀, 10尾in, 睇完其他地區既啟思, 好似好緊張禁, 本應小緊張變大緊張. 因為好似難過康傑, 我阿女in完康傑, 收左, 都係叫佢同一斑小朋友玩, 比野老師, 叫人(可能阿女已經21個月, 應該係要識講爸爸媽媽d名字, 初初阿女唔肯講, 後來對答左一陣先肯講咋, 幾驚呀), 所以唔知啟思interview係米差不多呢?

我上星期都收到啟思(Kln Tong)電話通知,話我個b係9月中出世,都話要做插班生,我仲煩緊如果第間收我個b咁點算,無理由買哂校服讀一個月就話收我架??! ...佢而家如果有位俾我個b插班,都要等開左學先有得interview,唉 我真係勁想亞b入到呀,到上K1隨時可以轉返入去沙田,唔駛再interview ...

原帖由 patmok 於 08-10-15 15:22 發表
我昨日已到啟思(KL Tong)電話,佢地話因為我阿b是10出世,下年都是要做插班生,所以佢地其實會收8月前出世果d小朋友先,話俾定個心理預備我喎~

即係機會渺茫啦.. ...

以撒(Isaac),意為「喜笑」(laughter),借著恩典而不是借著努力、甘願犧牲、是「應許」的象徵..「弟兄們,我們是憑著應許作兒女,如同以撒一樣。」(加四28)
‹ 上一主題|下一主題