用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 經過咁多interview, 你最喜歡邊間既安排
樓主: CSW
go

經過咁多interview, 你最喜歡邊間既安排 [複製鏈接]

原帖由 BBMHM 於 08-10-27 13:45 發表
我最欣賞培僑同優才! 好睇出他們對小朋友的細心.... 小朋友4-5歲仔去interview, 有時心情唔好難怪會cry or refuse ...而優才同樣校長跟小朋友玩遊戲warm up 下, 等到各小朋友嘅感覺更舒服啦!

如果學校明白小朋友interview既感受, 肯花心思去減低佢地既壓力/不安, 令小朋友比較安定咁去表現眞既一面   ----   我相信呢D學校响平日上課/學習, 一樣會肯花心思, 令小朋友讀得開心, 學得順暢。

你相信嗎??

囝囝in完培橋都唔捨得走,佢話好開心,因為在課室同其他小朋友玩接力賽 (豆袋),又有老師講故事.....玩得好開心。
另外,校舍好大,好多地方走動。

Puzzledmama

好有興趣知道 ~ 您作為gh old girl, 有無同囡囡投考gh???

agree.

1. 唔駛交protfolio, 公平d.
2. 可以網上報名節省時間
3. 好細心, 面試當日準備定d spare env + stamp只售$2, 分明唔係想錢而係担心家長大頭蝦.  好細心.

原帖由 phoebelau 於 08-10-29 00:29 發表
保良局陳守仁安排得最好
超準時
Trevor Mama

Best arrangement - GT & Pui Kiu
Worst - Evangel College

本人也認為陳守仁安排最好, 雖然有over 2500 applications, 安排都好好.校長站在門口滿面笑容, 其他職員也笑笑口, 最好是有校內生活的Video, 等小朋友的時間很快就溜走了, 又可以多多了解學校.

那此有1800 applications, 則惡評如潮, 慶幸沒有申請.
‹ 上一主題|下一主題