用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園(英普pm班) vs HKPS(中英am班)
樓主: TaTa83
go

學之園(英普pm班) vs HKPS(中英am班) [複製鏈接]

Hi [email=Vane@nana]Vane@nana[/email]

Nice to meet you too

呀女09k1 英普
有野可share吓, update吓

原帖由 vane@nana 於 09-4-2 15:34 發表

Hi babyeddie:

我女都係0612. 09K1中英 Ka...... 同妳打個招呼先!
Nice to meet you ah!!!

原帖由 vane@nana 於 09-4-2 15:32 發表

Hi tata83:

妳confirm HKps la ..  reject LH 09K1 la? Oh! 我仲諗住多個friend得閒傾下

不過我明白Hkps真係好多人話好ka!!!! 一條龍多人爭都要爭ka..... 盡力比佢試, 唔得都攞個經驗之ma..... 我都會 ...

喂, 就算我過HKPS都可以做friend架麻:;pppp: 講笑jar~
咁一條龍學校都會去試, 還c6心願麻~
c6 easter無假放呀, 加上好多人都唔得閒, 唯有等下一次啦, 我最鐘意熱鬧ga, 下次出黎互相交換下情報啦~

簽名被屏蔽

原帖由 Babyeddie 於 09-4-2 17:01 發表
Hi Vane@nana

Nice to meet you too

呀女09k1 英普
有野可share吓, update吓

My child is also going to 09 k1 英普 in LHK.

可能做同學喎

原帖由 elizatyy 於 09-4-4 14:40 發表

My child is also going to 09 k1 英普 in LHK.

你地好
我阿仔係0808出世, 而家為左佢搵n1or k1而煩惱, 我想知如果想讀佢地既n1, 會考d咩架?阿仔好似一舊飯咁, 唔知係咪應付到
另外, 如果讀完n1 係咪好大機會可以升上 k1架?洗唔洗再interview呢?
唔好意思, 好多問題~~~

原帖由 BBKar 於 09-5-13 10:10 發表
你地好
我阿仔係0808出世, 而家為左佢搵n1or k1而煩惱, 我想知如果想讀佢地既n1, 會考d咩架?阿仔好似一舊飯咁, 唔知係咪應付到
另外, 如果讀完n1 係咪好大機會可以升上 k1架?洗唔洗再interview呢?
唔好意思, 好多問 ...

其實考n1同k1都來來去去離唔開考問小朋友叫咩名, 幾多歲, 認顏色, 動物, 形狀, 配對......咁當然個老師都會因應小朋友年齡而問問題, 考大b同細b都會唔同~

你講o個兩間都係可以由n1直上k1, 唔需要再interview ge~

HELLO

我個女都係LH, TSING YI 讀PNB, 9月會升K1 英普, 多多指教!!!

早前5月份去觀課, 了解很多並對學校各方面都好滿意, (除沒有戶外設施)

如有任何GATHERING, 都可以預埋我.............

請問HKPS 係邊間學校 ?

青衣學之園考N1 難唔難 ?

hmm, a reference 09PN - 300 applications compete for 25am 25pm seats.. 

HKPS = Hong Kong Preschool 樂基
http://www.hongkongpreschool.com.hk/en/index.htm

原帖由 bvbb 於 09-5-16 10:04 發表
請問HKPS 係邊間學校 ?
‹ 上一主題|下一主題