用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: bjw
go

09-10 K2N [複製鏈接]

原帖由 pollymak 於 09-8-21 10:39 發表
++MAMI,

而家啲小朋友唔知係咪太好營養, 同我哋嗰代好唔同, 啲人仔而家講嘢呀, 行為呀一啲都唔似佢哋個年齡.
好想佢哋快啲返學, 大家見吓面, 認識一吓. (好好笑呀, 好似啲媽咪仲緊張過啲小朋友)

...

pollymak,

妳要返工架喎, 約見面, 我o.k.呀, 反正我係自己接送返學。

Dear all,

妳地小朋友係撘校車定自己接送返學架?

hi all,
我個女(ching)都好鍾意扮靚架.到時可能她們會自己交談扮靚心得.不過你們的post個女的樣都很標緻.我個女的樣就...唉!!!

校車:
到現在都未決定點搭車,可能到時看環境

原來我哋呢一班都真係好多"晴"字派, 以前响k1f老師叫我個女做"亞晴", 我相信新一年唔可以再咁叫了. 我個女唔係樣子標緻啦, 只係影相效果好..第日你見到佢就知了. 佢啲眉毛生到去眼皮都有..好攪笑的.

++mami,
係呀..我要返工的, 所以真係比較難啲夾時間呀..唔怕我哋仲有大把機會.

原帖由 HM3898 於 09-8-21 16:12 發表
hi all,
我個女(ching)都好鍾意扮靚架.到時可能她們會自己交談扮靚心得.不過你們的post個女的樣都很標緻.我個女的樣就...唉!!!

校車:
到現在都未決定點搭車,可能到時看環境 ...

原帖由 HM3898 於 09-8-21 16:12 發表
hi all,

校車:
到現在都未決定點搭車,可能到時看環境 ...

HM3898,

我都預左++第日會同人分享漂白, 脫毛(佢d毛好長架)心得架喇。

咁妳未搬之前, 會唔會自己送返學呀?

原帖由 pollymak 於 09-8-21 16:42 發表
原來我哋呢一班都真係好多"晴"字派, 以前响k1f老師叫我個女做"亞晴", 我相信新一年唔可以再咁叫了. 我個女唔係樣子標緻啦, 只係影相效果好..第日你見到佢就知了. 佢啲眉毛生到去眼皮都有..好攪笑的.

++mami,
係呀.. ...

pollymak,

唔怕, 到時再約啦, kv d parties妳會唔會請下假咁架, 我見好多working mum都係咁。

++mani,

可能架,不過看情況,因已暫時安排在海濱南岸上校車,但如TIME唔好,就會自己湊回.

女仔通常都比較八卦,唔知你們有冇同感.

另:
知唔知波鞋是否一定要全白色.可否有少少顏色,即是白底溝什色.

原帖由 HM3898 於 09-8-22 00:17 發表
++mani,

可能架,不過看情況,因已暫時安排在海濱南岸上校車,但如TIME唔好,就會自己湊回.

女仔通常都比較八卦,唔知你們有冇同感.

另:
知唔知波鞋是否一定要全白色.可否有少少顏色,即是白底溝什色. ...

HM3898,
八卦係女性天性黎家嘛。 之前都聽過話波鞋有少少顏色都唔得, 但係我都見有小朋友著喎, 不過我諗穩陣起見, 8/27妳問下老師會好d。

Simmy,

終於見到你,你27/4幾點,我地4點.

pollymak,

張相點會不安,芷晴咁靚女,張相仲影得好靚添.

jombo_mandy

唔會失望++個樣好得意,好似公仔.

hm3898,

要轉車得係好痳煩.首都係咪除左地鐵都無咩車可以坐?

hi mandy:
我個女超貪靚,放假就話塗指甲,又問幾大個才可化妝,唉..........我都唔化妝
hi 永永mami:
我27/8係3:00呀!

原帖由 jumbo_mandy 於 09-8-21 05:36 發表

Hi tommysimmy,

kv傳統, 我諗好難女仔多個男仔喇。++入左kv後, 性格都變得冇咁女仔, 講扮靚佢應該唔在行lu..
Amy鍾唔鍾意扮靚架?

原帖由 tommysimmy 於 09-8-23 22:46 發表
hi mandy:
我個女超貪靚,放假就話塗指甲,又問幾大個才可化妝,唉..........我都唔化妝
hi 永永mami:
我27/8係3:00呀!

tommysimmy,
咁攪笑?! Amy一定係公主迷喇, ++就冇d咁嘅遐想, 由細到大佢都唔係太迷公主, 都話佢性格一d都唔女仔架啦。

回覆 50# jumbo_mandy 的文章

聽講, 27/8 果日要交回2個回郵信封, 同 8張 學生相一齊交 ar, 唔知各位有冇收倒班主任通知呢?

thank you..Candypoon報料 ..我都聽K2O媽咪講老師call 佢叫交2個回回郵信封 ...我暫時未收到通知呀...
原帖由 candypoon 於 24-8-2009 10:07 AM 發表
聽講, 27/8 果日要交回2個回郵信封, 同 8張 學生相一齊交 ar, 唔知各位有冇收倒班主任通知呢?

原帖由 candypoon 於 09-8-24 10:07 發表

candypoon,

我未收倒班主任通知交回2個回郵信封, 佢打左電話比妳? hehe, 知唔知我地班主任姓乜呀?

ha ha...係尋日阿囝K1 同學的 mami 同我講的, 我都冇收倒電話 ar
原帖由 jumbo_mandy 於 09-8-24 10:37 發表

candypoon,

我未收倒班主任通知交回2個回郵信封, 佢打左電話比妳? hehe, 知唔知我地班主任姓乜呀?

Hi All

My son Jason is from K1D, 多多指教.

剛收到Miss Chan來電27/8要帶2個長回郵信封及袋來裝膠file. 聽Miss Chan把聲應是有經驗的老師呢!

回覆 1# chuchumug 的文章

Hi all,

My son - Isaac also in K2N, also from K1C and will have orientation session at 3:00pm.
Just received a call from Ms Chan (K2N teacher) in office and ask to bring 2xenvelops to school on Thursday. Hope Isaac also like her!

By the way, we also live in TKO and will take school bus, hope to have classmate taking school bus as well. See u!

Hi 學禮 Mami,

Great to know that 學禮 also in the same class! I have to tell Isaac tonight. See you on Thursday as you will also join 3:00pm session, right?

男仔:
學禮 from K1C
永永 from K1G
Preston K1A
Tristan is from K1D
鄭浩恩 from K1B
Isaac Jong from K1C

女仔:
嘉嘉(++) from K1B
黎芷晴 fm k1F
Si Ching fmK1A
ching fm k1D
李洛睛 from K1
amy fm K1G

我都收倒電話la, 不過老師講嘢都幾快, 我頭先都聽唔清楚佢姓乜tim, 原來係 Ms. Chan ar, 唔該晒
原帖由 chuchumug 於 09-8-24 13:00 發表
Hi All

My son Jason is from K1D, 多多指教.

剛收到Miss Chan來電27/8要帶2個長回郵信封及袋來裝膠file. 聽Miss Chan把聲應是有經驗的老師呢!

Hi Isaac Ma,
終於搵倒個原班的同學仔 la, 真係好 ar
yes, 3:00  ar 27/8 見 la
原帖由 June05_Mami 於 09-8-24 13:57 發表
Hi all,

My son - Isaac also in K2N, also from K1C and will have orientation session at 3:00pm.
Just received a call from Ms Chan (K2N teacher) in office and ask to bring 2xenvelops to school on Thur ...

Hi Chuchumug,

足知見到你加入嘞! Welcome!

K2N's chat room比起我地之前K1D真係熱鬧好多呀!

而且男女比例都好平均.

我都收到电話,不過不是Miss Chan而是Miss Tsui??唔知有冇聽错呢!

eybaby

update 下先, 好開心K2N咁熱鬧 :

男仔:
學禮 from K1C
永永 from K1G
Preston K1A
Tristan is from K1D
鄭浩恩 from K1B
Isaac Jong from K1C
Jason from K1D

女仔:
嘉嘉(++) from K1B