用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: pamelaywy
go

09/10 培正K3 開張 [複製鏈接]

Hi 各位高望班家長,

好耐冇係度發言啦, 今日真係忍唔住揾番這個地方黎呻下. 佢地18號個表演, 家長竟然冇得現場睇, 我收到張通告時真係超失望, 讀咗3年得一次表演機會, 點解唔可以俾家長現場睇呀, 要睇電視機, 咁有咩意義,  仲話錄影咗會出光碟俾我地認購, 成棚人都唔知影唔影到我個仔啫, 影唔到買黎做咩.

如果當初我知道係要睇電視機轉播, 我會唔參加 lor

坦白講,睇唔到現場的而且確有d失望, 不過, 唔緊要啦....最重要係小朋友開心, 亦都得到上舞台表現的機會ma...

原帖由 melody1234 於 09-12-9 14:17 發表
Hi 各位高望班家長,

好耐冇係度發言啦, 今日真係忍唔住揾番這個地方黎呻下. 佢地18號個表演, 家長竟然冇得現場睇, 我收到張通告時真係超失望, 讀咗3年得一次表演機會, 點解唔可以俾家長現場睇呀, 要睇電視機, 咁有 ...
我的可愛小公主在2004年3月17日出世了!!!

winniepoon,

上次校慶原來都有一班高班負責表演, 真係羨慕佢地d家長, 可以親眼睇到, 係操場表演咪好囉

仲有個套衫, 講真我真係覺得貴咗少少, 著得一次好浪費好唔環保.

$250...又真係幾貴ga....不過, 冇辦法啦...曉晴講到話條裕好beautiful wor...

我轉頭仲要去買條白色socks tim ah...tomorrow is the deadline for passing the white t-shirt and socks ma...(time is too "rush" for me to buy..working-mom ah ma..)

原帖由 melody1234 於 09-12-10 09:53 發表
winniepoon,

上次校慶原來都有一班高班負責表演, 真係羨慕佢地d家長, 可以親眼睇到, 係操場表演咪好囉

仲有個套衫, 講真我真係覺得貴咗少少, 著得一次好浪費好唔環保. ...

我都係尋晚趕去買襪褲咋, 女仔就著裙, 男仔唔知著咩呢, 要著襪褲既.

校慶個陣係有四班表演,佢地原本係上年畢業禮表演班,但因為停課,所以先改係校慶表演,但個舞台比較細,d小朋友著埋d衫就覺得有d迫,我兩日都有返去,有一日d小朋友要扮美人魚,水母呀咁,好得意!

我都同意可以親身睇係開心d,不過無所謂啦,做父母最緊要小朋友開心!

Lulu

原帖由 melody1234 於 09-12-10 09:53 發表
winniepoon,

仲有個套衫, 講真我真係覺得貴咗少少, 著得一次好浪費好唔環保. ...

太耐無上黎,宜家先睇到留言,唔好意思!
我都好少聽佢講學校呢d嘢!你哋要多d報料,佢係倨粗 枝大葉嘅人!佢淨係講表演嘅事!

原帖由 Lulu0820 於 09-12-8 08:53 發表
zoechan2005,

尋日我囡返黎講話佢地係學校試表演衫,你囡囡幫佢除裙後面d鈕,我囡就幫番念情,到試完衫就要換番校服,又係你幫我扣我幫你扣,不過佢話d鈕好難扣,佢同念情都扣唔到,最後排隊搵老師幫手扣!

Lulu ...

校慶喺操場有表演咩,我都唔知,唔係浸會大學咩?

winniepoon,

操場係表演係俾特首睇,我個仔扮蝦仔,仲上報添!幾得意架!

全班表演?

原帖由 BoBoYee 於 09-12-21 12:34 發表
操場係表演係俾特首睇,我個仔扮蝦仔,仲上報添!幾得意架!

Hi, 咁多位下幼高望班媽咪........聖誕快樂...MERRY CHRISTMAS!!!

各位媽咪新年快樂!

子晴:
多謝你送既禮物!
祝你生日快樂,身體健康!

卓穎上

係咪有一個袭裏面有算,多謝晒子晴媽咪!

原帖由 Lulu0820 於 10-1-5 08:57 發表
各位媽咪新年快樂!

子晴:
多謝你送既禮物!
祝你生日快樂,身體健康!

卓穎上

lulu,
今年星期六唔駛返工,可以去家長會,但最唔想發生嘅事就發生咗!唉...

原帖由 zoechan2005 於 10-1-6 19:10 發表
係咪有一個袭裏面有算,多謝晒子晴媽咪!

發生物嘢事呀?等左好耐?

Lulu

原帖由 zoechan2005 於 10-1-31 07:53 發表
lulu,
今年星期六唔駛返工,可以去家長會,但最唔想發生嘅事就發生咗!唉...

唉,老師話念情太多嘢講,調位調到邊都傾到邊,我話驚佢小一就好麻煩,老師都話驚,話佢有領導才能,但可能會變成壞嘅領導者,......
不過我都估到佢架嘞!

原帖由 Lulu0820 於 10-1-31 09:40 發表

發生物嘢事呀?等左好耐?

Lulu

唔緊要,小朋友大d就會知道上堂唔可以傾計,由其上左小學,老師會識教,不過初頭你囡囡就可能會唔開心,始終小學唔會好似幼稚園咁寛寬鬆!

老師話我囡進步左,無再好似以前咁樣樣同老師"撐"到"行",因為wing-wing本身好慢熱,開學頭個兩三個月都未適應到陳老師,而家適應左就無事,不過陳老師都話上到小學又要從新適應,對於wing-wing都有難度!

要一讚陳老師,我見咁多年家長,佢係講到最多野我聽o個個,真係好用心,直得一讚!

Lulu

原帖由 zoechan2005 於 10-1-31 23:26 發表
唉,老師話念情太多嘢講,調位調到邊都傾到邊,我話驚佢小一就好麻煩,老師都話驚,話佢有領導才能,但可能會變成壞嘅領導者,......
不過我都估到佢架嘞!

...

陳老師都幾細心,都係為小朋友好,所以我都好多謝佢,念情真係要受吓教訓!不過老師話驚佢做壞嘅領導者,宜家仲未真係!

你話小一老師會識教,對於佢呢d禁極端嘅細路,就唔一定,小學老師會鬧小朋友,我就見得多,所以先至禁驚,唯有希望佢遇到啱佢嘅老師!

原帖由 Lulu0820 於 10-2-1 08:23 發表
唔緊要,小朋友大d就會知道上堂唔可以傾計,由其上左小學,老師會識教,不過初頭你囡囡就可能會唔開心,始終小學唔會好似幼稚園咁寛寬鬆!

老師話我囡進步左,無再好似以前咁樣樣同老師"撐"到"行",因為wing-wing本身好慢熱 ...

想請教K3家長:
培幼幾時先開始教普通話?因培小用普通話教中文,而我又唔識...有D擔心。

原帖由 zoechan2005 於 10-2-1 18:36 發表
陳老師都幾細心,乽係為小朋友好,所以我都好多謝佢,念情真係要受吓教訓!不過老師話佢做壞嘅領導者,老師話仲未係!

你話小一老師會識教,對於佢呢d禁極端嘅細路,就唔一定,小學老師會鬧小朋友,我就見得多,所以先至禁驚, ...

幼稚園無教普通話!

原帖由 fatkk 於 10-2-2 11:49 發表
想請教K3家長:
培幼幾時先開始教普通話?因培小用普通話教中文,而我又唔識...有D擔心。
‹ 上一主題|下一主題