用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟英文小學 聖若瑟P.1B班
樓主: 卓楠媽咪
go

聖若瑟P.1B班 [複製鏈接]

今日比亞仔激死, 比老師寫手冊欠圖書証, 明明放左响Folder裡面, 都唔識攞出來, 激死呀
:wave: :wave:

Dear All,

Please let me know that how many Chinese word need to write today?  My son only wirte down 4 words but the howework record list down 5 words...

Dear bo121

中國五個生字應該係 - 逛逛 / 操場 / 小賣部 / 看 / 學校

希望我囝囝無抄錯啦...

原帖由 bo121 於 09-9-16 19:32 發表
Dear All,

Please let me know that how many Chinese word need to write today?  My son only wirte down 4 words but the howework record list down 5 words...

dear BMW0305

唔洗激氣.... 皆因我囝囝做左先鋒....
開學第一日就漏左本 "學生手冊" 係學校枱櫃裡,
無帶到 "學生手冊" 返屋企貼相和填資料...
結果第二日 Miss Lo 就寫佢手冊欠填個人資料........

唉.....真係大頭蝦.......不過俾時間佢o地呀....
慢慢就會有轉變的....

原帖由 BMW0305 於 09-9-16 19:28 發表
今日比亞仔激死, 比老師寫手冊欠圖書証, 明明放左响Folder裡面, 都唔識攞出來, 激死呀

回覆 43# taktakb25 的文章

Dear taktakb25,

Really thanks!!!  
Since I asked my son, he said:"No more words la".... OMG!!!  
日後多多指教

Bo121

Hi taktakb25,
謝謝您的安慰.

18/9 我已請了2個鐘假, 各位 1B parents 有機會見下面啦

原帖由 taktakb25 於 09-9-16 19:56 發表
dear BMW0305

唔洗激氣.... 皆因我囝囝做左先鋒....
開學第一日就漏左本 "學生手冊" 係學校枱櫃裡,
無帶到 "學生手冊" 返屋企貼相和填資料...
結果第二日 Miss Lo 就寫佢手冊欠填個人資料........

唉.. ...

原帖由 BMW0305 於 09-9-16 20:23 發表
Hi taktakb25,
謝謝您的安慰.

18/9 我已請了2個鐘假, 各位 1B parents 有機會見下面啦

你地就好啦, 1b 班咁多媽咪係度, 抄少抄錯都有得對吓
我個仔 1c 班得我一個咋, 下個月無得上網對功課, 我都唔知點算呀
唔係啦, 星期五要努力啲識啲同學仔至得啦

Dear 芝麻街
唔洗擔心啦... 其實我o地囝囝都係同一級 (小一)...
老師教的應該大至上差不多....只係先後次序唔同啫...
只要大家 (1A/1B/1C) 一齊交流一下... 一定穫益良多....

原帖由 芝麻街 於 09-9-16 20:53 發表

你地就好啦, 1b 班咁多媽咪係度, 抄少抄錯都有得對吓
我個仔 1c 班得我一個咋, 下個月無得上網對功課, 我都唔知點算呀
唔係啦, 星期五要努力啲識啲同學仔至得啦 ...

原帖由 taktakb25 於 09-9-17 12:29 發表
Dear 芝麻街
唔洗擔心啦... 其實我o地囝囝都係同一級 (小一)...
老師教的應該大至上差不多....只係先後次序唔同啫...
只要大家 (1A/1B/1C) 一齊交流一下... 一定穫益良多....

...

多謝你呀

新 Maths. (C) 簿

今天帶左本Maths.(C) 新簿返家, 亞仔話留响屋企唔洗做同唔洗帶返學校,啱唔啱呢 ?

Dear BMW0305

亞囝話本maths c 係夾在maths text book 裡面..
每次上maths 堂都一齊帶回學校....

但.... 唔知亞囝俾我o既口供正唔正確....
heehee.... 帶埋本簿... 安全 d

原帖由 BMW0305 於 09-9-17 19:37 發表
今天帶左本Maths.(C) 新簿返家, 亞仔話留响屋企唔洗做同唔洗帶返學校,啱唔啱呢 ?

我估你亞仔有聽老師講, 我亞仔浮雲緊
Thanks taktakb25

原帖由 taktakb25 於 09-9-17 20:58 發表
Dear BMW0305

亞囝話本maths c 係夾在maths text book 裡面..
每次上maths 堂都一齊帶回學校....

但.... 唔知亞囝俾我o既口供正唔正確....
heehee.... 帶埋本簿... 安全 d

:funny:

...

My son said the< Math Homework book> "Nothing to do" too....

各位媽咪...
請問有冇家長俾囝囝參加劍撃....
今日亞囝家課冊 messages 寫咗 feneing...
咁..... 係唔係代表入左劍撃隊呀...???

原帖由 bo121 於 09-9-18 00:21 發表
My son said the< Math Homework book> "Nothing to do" too....

原帖由 taktakb25 於 09-9-18 16:20 發表
各位媽咪...
請問有冇家長俾囝囝參加劍撃....
今日亞囝家課冊 messages 寫咗 feneing...
咁..... 係唔係代表入左劍撃隊呀...???

taktakb25,

我個仔都入左劍撃喎
有個伴一齊玩呀

芝麻街

Dear 芝麻街

咁就好啦... 至少上劍撃堂如發現有乜問題...
我都可以上網請教你o地...
heehee...

另外.... 剛剛同囝囝傾緊課外活動問題....
唉......
我就想佢學游水... ....佢就想去學踢波......
我亦想佢學drama.....佢就話想學武術......
完全傾唔掂數..... help.....!!!!!

原帖由 芝麻街 於 09-9-18 18:07 發表

taktakb25,

我個仔都入左劍撃喎
有個伴一齊玩呀

芝麻街

Dear 1B 媽咪...
請問你o地會唔會俾囝囝參加 "集誦隊" 呢....
請問知唔知係唔係要 interview 篩選的嗎 ???

Dear all,

My son can also join the fencing course.

原帖由 taktakb25 於 18/9/2009 06:31 PM 發表
Dear 芝麻街

咁就好啦... 至少上劍撃堂如發現有乜問題...
我都可以上網請教你o地...
heehee...

另外.... 剛剛同囝囝傾緊課外活動問題....
唉......
我就想佢學游水... ....佢就想去學踢波......
我 ...

各位媽咪:
      卓楠都參加了剑擊, 游泳和圍棋已在校外有學,其實我想讓他參加drama and  集誦隊,可以讓他提高自信,不過他有的驚!:  (唔逼得)下一年再作打算。

Hi.. 卓楠媽咪...
剛剛相反... 我將會報drama and 集誦隊,
希望會收啦....
其實我都想俾囝囝學圍棋...但....
要自行到彌敦道上課....所以都係放棄o左...
卓楠媽咪.... 請問你囝囝學圍棋有幾耐呢...
可唔可以講一講學圍棋後囝囝的轉變呀....

原帖由 卓楠媽咪 於 09-9-19 16:22 發表
各位媽咪:
      卓楠都參加了剑擊, 游泳和圍棋已在校外有學,其實我想讓他參加drama and  集誦隊,可以讓他提高自信,不過他有的驚!:  (唔逼得)下一年再作打算。 ...
‹ 上一主題|下一主題