用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 11/21 York interview 收到結果未????
樓主: 媽珠
go

11/21 York interview 收到結果未???? [複製鏈接]

真係冇, 封信我睇o左4次. 收信時睇了一次. 去到酒樓(飲茶)同c6 "腸"來"腸"去 睇睇o左兩次. 返屋企再詳細睇o左一次. (中英文)都睇o左. 真係冇

原帖由 elisliu 於 09-11-28 19:05 發表
信封面頭有寫小朋友姓名編號同n1 am or pm如果無寫就睇英文板有擦am or pm

咁奇怪..幾時交留位費呀?我個仔收到pm(12月4日 11:00交留位費)
原帖由 媽珠 於 09-11-28 19:21 發表
真係冇, 封信我睇o左4次. 收信時睇了一次. 去到酒樓(飲茶)同c6 "腸"來"腸"去 睇睇o左兩次. 返屋企再詳細睇o左一次. (中英文)都睇o左. 真係冇

...

My son been accepted but the letter did not mention AM/PM class as well, no matter in Chinesse or English.  Nothing but a name and number on the envelope......
Strange.........

我有信呀,係上午班, 4號要比錢 ....

我問學校,每日英文堂25分鐘 ....

剛check信箱, 終於收到信啦, 係pm offer.  我們是14號in, 21號補聽講座, 可能係很遲個批, 所以最終係pm.

bb interview當日表現麻麻, 有點扭計, 所以york肯收我已經很開心.

請問有無人知YORK大約收幾多人今年讀K1?

我14號IN, 仲未收到信............

21st interview, 今日收到信.  收 pm, 3rd 交 $.

I'm so happy that I got the offer letter. But they didn't cross out am/pm class (both in Eng & Chinese) in the letter, so I don't know if they accepted my son in am or pm class.

恭喜晒...我個仔係7號IN 21號聽講座.我都係PM.我覺得無所謂啦,如果真係讀YORK佢哋讀k3時咪全部都會係下午班-!
原帖由 jaycee_mami 於 09-11-28 23:11 發表
剛check信箱, 終於收到信啦, 係pm offer.  我們是14號in, 21號補聽講座, 可能係很遲個批, 所以最終係pm.

bb interview當日表現麻麻, 有點扭計, 所以york肯收我已經很開心. ...

开心

今天收到录取信,好开心,加一点激动,再加一点感谢 !

醒目開學勳章

原帖由 elisliu 於 09-11-28 19:11 發表
我有朋友係11月14日in就收到reject信..所以唔係你有錢就有得讀

呢樣正正就係我想講嘅野, 我成日聽到d人咀苗苗咁講有錢就讀得 , 我覺得有d侮辱accept左offer 而interview 表現又ok嘅小朋友!!

我b in 咁多間, 收左3個offer, 自問在york 的interview 係最好, 佢係10月尾細b, 在家咩都識講, 但個人好慢熱, 在某d "流水式"interview中, 佢直頭有d一句聲都唔出, 但在york的interview, 第一次見到佢咁開心,因為佢地老師引導得好好, 所以當york話收, 我已經冇去其他kg interview。

醒目開學勳章

原帖由 beansan 於 09-11-28 17:21 發表
我今日收到OFFER. 但佢地2星期前已打比我話收. 只係要求聽SEMINAR. 我係在21日聽SEMINAR的.

學費. HK$33,000 (11期). 要下星期交留位費時先問下有多少雜費.

...
HK$33,000 (11期) 係指09/10年, 出年k1講到明會加, 等approval 中, 預計會係3600一個月。

醒目開學勳章

原帖由 slau 於 09-11-28 23:24 發表
請問有無人知YORK大約收幾多人今年讀K1?
聽講300。不過冇正式問學校。

牛精仔
你收到am/pm呀

原帖由 牛精仔 於 09-11-29 00:49 發表
HK$33,000 (11期) 係指09/10年, 出年k1講到明會加, 等approval 中, 預計會係3600一個月。

由$3000/月加至$3600/月,加好多WO!

我都有受到其它人的留言, 而對york有所動搖, 到底讀唔讀好呢? 我都重諗緊, 好難諗, 而家就等緊kv結果.

原帖由 牛精仔 於 09-11-29 00:47 發表

呢樣正正就係我想講嘅野, 我成日聽到d人咀苗苗咁講有錢就讀得 , 我覺得有d侮辱accept左offer 而interview 表現又ok嘅小朋友!!

我b in 咁多間, 收左3個offer, 自問在york 的interview 係最好, 佢係10月尾細b, 在家 ...

醒目開學勳章

原帖由 jswailam928 於 09-11-29 00:52 發表
牛精仔
你收到am/pm呀
我收到am呀, 你呢 ?

醒目開學勳章

原帖由 slau 於 09-11-29 00:55 發表

由$3000/月加至$3600/月,加好多WO!
我都覺...
‹ 上一主題|下一主題