用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴 N1 interview 時間
樓主: JCarCar
go

劍鳴 N1 interview 時間 [複製鏈接]

想問interview用乜語言同形式?

早兩年的做法是去到等叫名入去交齊文件, 然後再等叫名做group interview.
group interview: 每次6位小朋友, 每位小朋友由一位家長陪同.  當時係我老公入去, 我在外出等, 好似話裡面有3位老師, 有一位拿本大書說故事, 看各位小朋友的反應.  group interview以後就上樓參觀.
祝大家好運!

我個都係細b,都仲未收到信,唔知會唔會冇得去in呢 細b真係好蝕底

唔好意思...我想問km口碑有咩好?因為見佢都幾新同埋妳少聽過?...因為喺kln tong...or小一派位好or其他原因?我喺教統局見佢啲師資好似麻麻哋喎...

原帖由 chacomum 於 10-3-3 06:40 發表
我個都係細b,都仲未收到信,唔知會唔會冇得去in呢mouth:" /> 細b真係好蝕底

我仔仔都係細B, 同樣未收到信arrr

原帖由 Angelice-BeBe 於 10-3-3 10:44 發表

我仔仔都係細B, 同樣未收到信arrr

細b係6月5號先in

My boy is small B too (Dec 08). So is it all applicant get an interview?

My son same as yours (Dec 08).  I still not yet received any letter for interview.

原帖由 babyakambm 於 10-3-3 13:02 發表
My boy is small B too (Dec 08). So is it all applicant get an interview?

May I know how small is your BB?  My BB is 0809 and we haven't received any letter for interview yet.
Tks.

原帖由 chacomum 於 10-3-3 06:40 發表
我個都係細b,都仲未收到信,唔知會唔會冇得去in呢mouth:" /> 細b真係好蝕底

個安排真係超差
我地早到十幾分鐘,排足一個鐘有多
再入去等左十來分鐘
先入到房interview
interview大約五分鐘
見到有bb等到謝左,有等到瞓左...

Agree>  the arrangement is one of the worst I've seen.

原帖由 deen 於 10-3-6 18:14 發表
個安排真係超差
我地早到十幾分鐘,排足一個鐘有多
再入去等左十來分鐘
先入到房interview
interview大約五分鐘
見到有bb等到謝左,有等到瞓左...

非常同意, 阿囝本來黎到都好有心機玩, 點知淨係外面都等左一個鐘, 終於可以等到交文件啦, 點知又係裡面等左超過半個鐘, 我個囝咩野玩具到玩晒咁滯, 到未叫到佢, 由好有精力變做冇哂心機同埋開始扭眼訓, 好在有帶到包包俾佢頂住下....仲有講故事個老師洗唔洗講咁耐時間呀?  c6話淨係我地見個間房講咁耐, 其它班房個d小朋友遲過我地入都一早出左黎, 我個囝都算係咁呢, 佢入到去都冇話扭要走, 只不過佢完全冇反應, 完全冇指過眼口..... 咁多人爭, 算吧啦! 早知唔去好過去, 俾km玩"殘"一朝....:;pppp:

今日我都等咗1個鐘才有得interview,整個流程真有點亂。我在等候期間時不時問d嬸嬸,現在到哪組interview!怕miss咗!我見有d小朋友睡了,有d就不停喊,多數是玩到身水身汗。而我兒子玩到好攰,入到去interview時呆咗!平時正常的反應全都消失了。講真真有點失望。

我都非常不滿, 難以用文字形容. 以上網友講的全對, 我唔明白等左2 個鐘之後, 點樣可以係一間有6個老師, 6 組家長情況之下, 要我個囡即刻 KICK IN 做反應, 而5分鐘之內, 可以用一個故事, 一隻舞來評估我個囡 ???  我開始覺得有唔妥, 疑似有學校借我們做勢, 其實一早內部已經收生滿額, 事事但但收30蚊一位, 做場戲了事 ?

醒目開學勳章

原帖由 whoistheman 於 10-3-6 19:39 發表
我都非常不滿, 難以用文字形容. 以上網友講的全對, 我唔明白等左2 個鐘之後, 點樣可以係一間有6個老師, 6 組家長情況之下, 要我個囡即刻 KICK IN 做反應, 而5分鐘之內, 可以用一個故事, 一隻舞來評估我個囡 ???  我 ...

support support,等咗成個幾鐘,大人都攰,何況係細路,冇咁大個頭唔好帶咁大頂帽。

我成8組家長tim ar,仲好似得4-5個老師炸。首音樂得嗰10幾秒就完咗,講講吓故事仲有人嗌咪入離叫人車牌XXXXXX 嘅車主退返開門口架私家車,仲要係兩次TIM,我都唔識形容,簡直係不知所謂!! 要求退錢!!!!浪費時間,收我都唔讀!

我係最後一批5:30pm的, 情況比你們好啊, 只是1個鐘就走得, 可能佢地校園唔係咁大, 又要安排咁多面試者分流, 場面好似亂左d, 但整體感覺都可以接受的.

差到不得了....等咗個半鐘,見咗唔夠5分鐘....仲落雨......

原帖由 whoistheman 於 10-3-6 19:39 發表
我都非常不滿, 難以用文字形容. 以上網友講的全對, 我唔明白等左2 個鐘之後, 點樣可以係一間有6個老師, 6 組家長情況之下, 要我個囡即刻 KICK IN 做反應, 而5分鐘之內, 可以用一個故事, 一隻舞來評估我個囡 ???  我 ...

我老公都係咁講.....

同意x10000次!!!  從未見過如此差安排的學校!!!  
1) 地方已經唔係好大, 明知咁多人來in...重要搵人來擺擋賣野! 攪到路都差d行唔過...搵$都唔係呢個時候啦!
2) 安排又混亂...唔知排邊條隊先arm...我地應該in 1:50...攪完一輪先發覺連隊都未有得排...因之前那些都未有得入去...但當時已經2:30!!! 最後因為下雨才有得入去....入了去又等佐1小時!!!!!! 周圍又迫又多人, 空氣又混沌....連我地大人都頂唔順!! 可況小朋友!!
3) 入到去in 那個net老師完全冇heart...講故事完全冇笑容, 好似想快d完事咁....小朋友根本唔會有反應....而佢同家長講野的態度亦很"傲慢" 反而d中國人老師就好d...
4) 最攪笑係有兩個老師走在一起, 我聽到佢地傾話, "今年我地都係1000+ application jer...點解都咁混亂ger...." ai.....連自己人都咁講.....
5) 唯一想讚的係d義工家長...佢地真係好熱心....佢地都真係好辛苦....真想多謝佢地一聲

我相信呢間學校應該唔係第一年攪大型interview jer....我覺佢地做場戲都要做得好好睇睇呀~~~
‹ 上一主題|下一主題