用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 寶血幼稚園取錄信
樓主: Cartier
go

寶血幼稚園取錄信 [複製鏈接]

冬日勳章

Re: 寶血幼稚園取錄信

sammili   &  Little_cy,
我以前讀完寶血幼稚園,跟住就讀寶血小學,不過,以前就小學上午校是私立,所以唔使考﹙依我記憶﹚;而下午校就公立。但依家已經轉左全日制囉~~~
我妹妹都係寶血小學讀,之後,就派到跑馬地聖保祿中學,佢D成續都唔錯呀!
不過,如果係咪都無分的話,咪即係要大抽獎,講運氣~~

我朋友囝囝都係讀完寶血幼稚園跟住派左去聖保羅男校,成績都係唔錯架!
妹妹七個幾月,重21磅

冬日勳章

bullbull ,
派到聖保羅男校真係好好呀!我姪女就派到瑪利曼~

pigpig,

瑪利曼都好好丫!我有個朋友(都係bk媽咪),佢個女都同我地一樣考到上午班,佢自己個人就好想囡囡小一可以派到瑪利曼~~~咁你想唔想小雪讀哩間呢?
妹妹七個幾月,重21磅

冬日勳章

bullbull,
我老公就好想小雪入瑪利曼,可能因為我姪女的關係啦!我自己未清楚,因為依家我連幼稚園都未諗掂,真係未有時間諗小學,不過,我相信瑪利曼係一間好的小學。

Pigpig,
pigpig 寫道:
bullbull ,

from 1st round or second round?
canau

冬日勳章

canau 寫道:
Pigpig,
[quote]
pigpig 寫道:
bullbull ,

from 1st round or second round?[/quote]
1st round

pigpig,
so lucky she is!  i studies the rule of primary seat from EMB website.  it seems not easy to get the favor choice from the first round.
canau

即係大家都冇諗住讀番寶血小學?我就想仔仔可讀華仁,聖若瑟or聖保羅男校

HuiVong 寫道:
Canau: Yes.

北角衛理堂 at 10am
聖馬加利 at 11:15am

Do you think I can make it?

早d去北角衛理堂,即約9:30到,咁就好快,因佢地係約1組人都係in 10:00, 所以你早去,係早in架.......早d in完,咁你就唔駛咁趕去聖瑪加利大......  

pigpig 寫道:
sammili   &  Little_cy,
我以前讀完寶血幼稚園,跟住就讀寶血小學,不過,以前就小學上午校是私立,所以唔使考﹙依我記憶﹚;而下午校就公立。但依家已經轉左全日制囉~~~
我妹妹都係寶血小學讀,之後,就派到跑馬地聖保祿中學,佢D成續都唔錯呀!
不過,如果係咪都無分的話,咪即係要大抽獎,講運氣~~

我姪女就派到瑪利曼~

嘩,寶血小學係全日制好wor,我like ar.........如你唔介意,可否講下你派去邊間中學ar......

你個妹都好叻wor, 可派去跑馬地聖保祿中學...

能派去瑪利曼都好好......

PpiMa,
你點啊, 會唔會去交留位費啊?
[url=http://www.TickerFactory.com/]

Hi PpiMa,

我已經改左時間 (9:00am)。

Thank you

[img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/86/D0/F1/i86D0F1FA-EF26-4BF8-B6A7-AB51F6F5D1D6.jpg[/img]

小新媽媽 寫道:
PpiMa,
你點啊, 會唔會去交留位費啊?

交,呢間係第一間,實留住個位先
你呢?  仲去唔去闖ar?

[quote]
sammili 寫道:
即係大家都冇諗住讀番寶血小學?我就想仔仔可讀華仁,聖若瑟or聖保羅男校 :
                                                                                     sammili:                                                                                     我同你

冬日勳章

PpiMa ,
其實,全香港的小學,3年後,都會轉晒做全日制,所以,到我地小朋友幼稚園畢業時,應該無半日囉~~
我讀邊間中學?唔好提囉,因為我讀書成續無我妹妹甘叻 不過,我的中學都唔係太差,係女校,中五會考時,我都叫全科合格畢業
我自己都真係覺得瑪利曼唔錯,因為我見我姪女讀得好開心呀~~不過,佢真係好好彩

canau,
我都覺得我姪女好好彩!佢好似得第1名子女的分數

pigpig,
我姪女當年都係讀寶血幼稚園,跟住就派去瑪利曼小學,而+都讀緊瑪利曼中學!

冬日勳章

PpiMa ,
甘你姪女都好叻女呀!
派中學講運定講成續多D?

pigpig,
咁我又唔知wor,但聽我姪女講,佢好多同學都一齊升上中學!

係呢,你仲有無feed小雪ar?  我估你都唔記得我,以前曾同你傾過架....

冬日勳章

PpiMa ,
我有老人痴呆,真係唔記得呀!唔好意思呀! 你係咪問餵人奶呀?我仲有餵緊呀!你呢?
我諗讀得瑪利曼小學,成績都有番甘上下,唔會太差掛~~所以派番原校應該無問題
‹ 上一主題|下一主題