用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 錯漏百出-九龍塘"某"國際幼稚園通告 ...
樓主: NICOLE123
go

錯漏百出-九龍塘"某"國際幼稚園通告 [複製鏈接]

St. Cat K1全部班名N字行頭,所以誤會咗。原來係講pre-nursery 班。

原帖由 CCC123 於 10-4-28 20:47 發表
唔好玩啦, st cat 都無N 班係人都知, 洗5洗入去check  通告

會唔會係think international/HK pre-school
2間都係有分校

唔會金巴倫卦?

Haha, Nicole123, you've made many "panda" la!

原帖由 formulababy 於 10-4-29 02:49 發表
more tips ??? It's very exciting . It's now 3:00am . I can not sleep. I am still thinking ??????

My daughter is studying in Cannan(Kln Tong) and I haven't seen this notice before, so it should not be Cannan.
Pay attention to the words Nicole123 said:
..."某"國際幼稚園....
...大家不要單靠"國際"2字選校
that means the name of the school has "國際"2字.

是不是 多多國際幼稚園(九龍塘)or 耀中國際幼稚園?

is it funful intl k??

So, it should be Boxxxxl right?

原帖由 vinvillalee 於 10-4-28 23:58 發表

我都收到呢張通告. 所以知邊間.

boxhill have school in kowloon tong?

boxhill no kln tong branch wor ...
原帖由 brima 於 10-4-29 14:57 發表
So, it should be Boxxxxl right?

其實樓主應該開名啦, 大家就不用再估及亂諗...而且可以令到本來想就讀的家長仲有機會轉幼稚園 (因現在係要決定的時候)

I paid 留位費 for Yew Chung but I haven't receive this notice.

原帖由 小豆豬 於 10-4-29 15:08 發表
其實樓主應該開名啦, 大家就不用再估及亂諗...而且可以令到本來想就讀的家長仲有機會轉幼稚園 (因現在係要決定的時候)

其實唔想公開.唔知公開後有咩後果
又可能令某d讀緊既家長唔開心
而且報左既家長一定已經收到呢張通告
無見過既家長亦不需要擔心即係唔係你小朋友果間.
如果唔相干既朋友....估..都無咩意思

原帖由 NICOLE123 於 10-4-29 15:16 發表

其實唔想公開.唔知公開後有咩後果
又可能令某d讀緊既家長唔開心
而且報左既家長一定已經收到呢張通告
無見過既家長亦不需要擔心即係唔係你小朋友果間.
如果唔相干既朋友....估..都無咩意思 ...

咁都有道理既...

fong fong kindergarten

醒目開學勳章

http://www.funful.hk/notices/plant_E2010.doc

點解我無收過呢張通告(中英文都無).....

通告抬頭係x方樂趣弘x國際小學暨幼稚兒園, 佢有咁多分校又唔能夠一概而論, 好似discovery park campus不嬲口碑不錯.

通告抬頭係x方樂趣弘x國際小學暨幼稚兒園, 佢有咁多分校又唔能夠一概而論, discovery park campus不嬲口碑不錯.

點解大家一定要揭人瘡疤?一張通告啫,雖然張通知確實會另人失了點信心,但張通知也不等如老師教得唔好…
間學校幾好都好,老師唔好都冇用。但間學校出張通知d grammar好有問題,只代表佢地admin d同事英文程度不夠高,同高層在通告審閱方面唔夠認真…

我好想知呢間叫"方方樂趣弘爵國際小學暨幼稚兒園"係咩黎架?  係唔係界限街個街啊, 同"方方樂趣幼稚兒園"有咩關係架?

如果一心想入"國際學校"既媽咪真係睇清楚同清醒小小, 方方樂趣對衡道、太子道同荃灣nursery都有sort of 叫"國際班", 但只係3千幾蚊學費, 相比耀中半日要5千幾, tutor time半日仲要6千幾, 淨係睇價錢都知唔係同一樣野, 除非唔知咩叫國際學校或者對學校無咩要求啦。

對衡道方方 so far 我只係見過一個外籍男老師, 其餘都係幾位似印度籍既女miss, 仲有D操好流利普通話既老師, 都真係幾"國際"架..... 但公道d講句, 如果只係當佢一間普通本地幼稚兒園, 方方都唔錯架, 我女係細b插班都揀返本地班(國際班長期有位), 因為如果一心係搵IS 就已經去左YC 插班, 但我女在方方讀得不知幾開心d老師同嬸嬸又好有愛心, 如果係都要同d最好既一線學校比較咁梗係差d啦, 但如果佢用"國際小學暨幼稚兒園"呢幾個字黎令人有"誤會", 又或者大家用國際學校黎做指標黎比較方方樂趣, 我覺得大家真係都要睇清楚囉....

至於d英文通告嘛, 我一向都係收中文通告所以nicole 你post 呢段野出黎, 都真係幾大開眼界, 因為我都真係麻麻地睇得明   
‹ 上一主題|下一主題