用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 37>> 之大考,暑假,您準備好未呀 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 37>> 之大考,暑假,您準備好未呀 ! [複製鏈接]

原帖由 bettylam 於 10-5-23 09:44 發表
想問下各界煮妹,兄台意見

話說呀女呢輪除左係補習社全職外,仲搵左的上門補習,佢話佢知入大學要好多洗費,仲成日提住,要比多的家用我地,因為佢知我地搵錢好辛苦啊!我同偉哥都經常提佢,叫佢休息多的,relex,去玩下,安心 ...

Dear Betty

嘩,乜有 D 咁既人架,梗係走人啦,俾著我一見到張 form 會即刻打俾 agent ,叫佢地搞掂佢呀。。。。。

醒目開學勳章

Dear 2b

其實早輪都係試下飲,飲飲下覺得好ok!好好味,所以咪一路飲呀!

betty

原帖由 2bzmummy 於 10-5-23 08:35 發表

stitchfriends

人的一生,離不開生老病 .......... 最緊要讓老人家過得開心,令自己作為仔女的問心無愧

2b,
講得好啱

除咗仔女關心佢, 老媽老人中心D  fd  對佢好好呀, 其中一位阿E 住荃灣去山卡拉帶老媽飲茶, 飲完茶送番老媽返山卡拉屋企, 都算唔話得.

原帖由 bettylam 於 10-5-23 09:44 發表

話說呀女呢輪除左係補習社全職外,仲搵左的上門補習,佢話佢知入大學要好多洗費,仲成日提住,要比多的家用我地,因為佢知我地搵錢好辛苦啊!我同偉哥都經常提佢,叫佢休息多的,relex,去玩下,安心 ...

Betty,
真係咩人都有, 一樣米養百樣人.

原帖由 bettylam 於 10-5-23 10:30 發表
dearsf:

忘了話你知,tko3期,地鐵一入左手邊間,名叫beauty professional美容屋,千奇吾好試,好嚇人,我上星期又試下個試做價,美容連按肩頸,hkd258.-,期間個女仔,一路做,一路試探口氣,一路hard sell佢的course,倒模同休息 ...

Betty,
試做價都貴咗D  bor.
個美容 C 好鬼煩呀 !
嘩, 咩區呀 ? TKO 咋喎, 收9百幾蚊一次 facial,  哩間嘢等摺都得啦.
係咪搵機嚟做? 收咁貴.

兩個禮拜前去完TKO 醫院, 經過隔離嘅明德村, 唯一一間美容店, 價錢一D 都唔平, 一樣嘅唔知乜乜機做 facial, 竟然貴過旺角中心3 樓某間美容店, 貴成60元.

領匯商場D 舖頭租金好貴, 賣嘅嘢一D 都唔平.  

早晨!
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

大家早晨

大家早晨好

今日雖然太陽伯伯出來了, 但居然有點秋風送爽的感覺, 真盞鬼

stitchfriends,

老人年紀大, 身體機能係會有突然衰退的一日, 所以食得走得瞓得, 已經係最大感恩, 做子女唯有盡量陪佢地, 多加留意佢地身體狀況

betty,

您同阿女講呢個世界世途險惡, 凡事真係處處小心, 總之見工時覺有問題出現, 涉及個人安全或私隱, 要識say NO, 香港地大把騎呢的人和事, 唔使太上心, 盞激親自己

[quote]原帖由 正46 於 10-5-22 10:37 發表
瑪花,

唔好講腸教, 交流下0者, 忘記0左你個女讀緊乜添..

學校派0左個女去世博做個半月,
真係義工0黎0架, 乜都自己出...

大家早晨~~

Hi 46,

你女份義工唔係話去做就有得比你做, 真係一個好好既回憶:D

我女咪讀同老鼠開刀果科law~

原帖由 2bzmummy 於 10-5-23 08:32 發表

馬女同呢度好多個小寶貝一樣,都係讀 S4,當然啦,馬女年年都名列前茅 我地邊度有得比

2b,

過獎啦~~

good morning

今日天氣清涼又乾爽

醒目開學勳章

tks!布媽:

呀女果日好鬼火,佢對住個男人講,我都有我做人的個人原則,講真果句,我係咪應該仲驚過你呀!

不過佢好快已經無事lu~佢話呢類男人,做著佢屋企人都真係可憐,連講句公道說話都比佢罵.

呀仔好攪笑,睇乜野事都好小事一則,安慰家姐,叫佢要學懂放低.

betty

醒目開學勳章

dear all:

偉哥早日睇日本電視節目後,對住我講,話我一定吾會有老人痴呆証,因為個節目話,食菜同魚多可以防止老人痴呆喎.

等我搵日扮下老人痴呆比佢睇,我覺得吾係好關食吾食魚同菜事啊!

betty

原帖由 bettylam 於 10-5-24 13:04 發表
tks!布媽:

呀女果日好鬼火,佢對住個男人講,我都有我做人的個人原則,講真果句,我係咪應該仲驚過你呀!

不過佢好快已經無事lu~佢話呢類男人,做著佢屋企人都真係可憐,連講句公道說話都比佢罵.

呀仔好攪笑,睇乜野事都 ...

Betty,

咁阿女又無講錯, 不過語氣略為直佐點 說話技巧要磨練, 俾阿女見識多點騎呢人就自然會識點處理啦

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-5-24 09:21 發表
stitchfriends,

老人年紀大, 身體機能係會有突然衰退的一日, 所以食得走得瞓得, 已經係最大感恩, 做子女唯有盡量陪佢地, 多加留意佢地身體狀況 ...

早晨

尋晚落機都仲有雨,今朝起身又陽光普照,個天對我都不薄,呢幾日都係咁,我要係出便咩,天就放晴,到我要移動佢先會落雨,不過尋日係北部就真係又大風又凍啦,我雖然有著外套,都覺得幾難頂,好在係車外時間都唔多 。。。。。。

原來落住雨泡溫泉又真係好鬼盞鬼喎

唔該您地得閒上下黎,大家夾手夾腳看下舖呀,我聽早就會天矇光趕出機場返黎架啦,唔係講笑,要 5:30 a.m. 係酒店走,真係想講句,唔好玩啦

早晨!
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]
‹ 上一主題|下一主題