用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 根德園申請表
樓主: MWFCHAN1
go

根德園申請表 [複製鏈接]

Half day

原帖由 jeanjean_mama 於 10-9-28 16:56 發表
請問KV是全日制定半日制的?

咁就死喇...

原帖由 zoesychan 於 10-9-28 16:20 發表
好似係會當唔識 ...

請問如果係 11月或12月出生就一定唔會接受報名?

May I know is there any website for KV, cant find it, please let me know

Thanks!

回覆 44# bbexpect 的文章

Kentville's website is still under construction.

It was the Kentville recorded message mentioning that it only accepts application from kids born from Oct 2007 to Oct 2008. Therefore, it is very clear that small B for Nov and Dec 2008 cannot submit the application :(

上年係 BK 到見到有個媽咪講, 佢小朋友唔識講中文的, 所以當日佢問老師,可唔可以用英文 INTERVIEW, 結果老師係特別用英文同佢 IN, 而 IN 完之后老師都好好甘同個媽咪講要多D同小朋友用中文講...如無記錯, 最后好似都係收佐佢個小朋友架, 不過你地可以去返 KV 專區揾下前年TOPIC, 因為我怕我記錯...
我個仔都係 KV 讀緊 K1, D 老師真係好好,而且阿仔每日返尼都話返學好開心..

原帖由 zoesychan 於 10-9-28 16:19 發表
2010/11 學費 : $2477/月, 交10個月
雜費都係書簿費 $862 + 校服 $1550 (女仔 冬+夏季)
無茶點 coz 自己帶
同埋校車 lor ..

唔該晒...唔好意思我想問雜費連書薄費係唔係一年兩次呢?
即一個學期係$862 X 2
校車佢地係學校校車或是保母車呢? 唔好意思呀..咁多問題問!

KV 有無校車去將軍澳?

學校有將軍澳線校巴, 其他外辦的褓姆車亦多。其實好多九龍塘kg都有校巴去將軍澳, 不用擔心。
原帖由 vincenthkg 於 10-9-29 12:14 發表
KV 有無校車去將軍澳?

原帖由 Joy33 於 10-9-28 12:24 發表
I called KV this morning and already had record message for K1 Application details:
1) Date of Birth : From  Oct 2007 to Oct 2008(My daugther was born in Oct 2008)
2)10月內寄以下文件到多實街 ...

可唔可以親身去交?上年家長可否分享下...THANKS!

$862已是全年雜費, 當中包括書包+書簿費(printed exercise books、home readers, text books 7冊及工作紙); 因為茶點是自己準備, 所以並沒有茶點費; 另外校服另計; 而每年都需要買新書包。

學費只交10個月, 每月$2477 (由9月到6月)

校巴由學校親自辦理, 由老師領車, 一般是大旅遊巴, 也有像24座位的褓姆車般size, 視乎各區學生數量分配。街車選擇也很多。
原帖由 garykokk 於 10-9-29 10:36 發表

唔該晒...唔好意思我想問雜費連書薄費係唔係一年兩次呢?
即一個學期係$862 X 2
校車佢地係學校校車或是保母車呢? 唔好意思呀..咁多問題問!

上年都有一日(or2日?)係可以親身交出世紙等, 不過我並不知道情況是如何(會否即日安排application form 及interview 時間, 還是都要等學校寄信), 因為我是親身把所需文件10月某日放到學校信箱, 然後等學校把application form 寄給我的, 因為application no 很明顯是學校收信的先後之序, 所以個人認為親身交並沒什麼特別好處(或以表誠意)。

無須把填好的application form 再寄回學校。只要按form 上的時間帶著已填好的form去interview 就可以。
原帖由 simonwong724 於 10-9-29 13:05 發表

可唔可以親身去交?上年家長可否分享下...THANKS!

Thanks for your sharing.

原帖由 Joy33 於 10-9-28 12:24 發表
I called KV this morning and already had record message for K1 Application details:
1) Date of Birth : From  Oct 2007 to Oct 2008(My daugther was born in Oct 2008)
2)10月內寄以下文件到多實街 ...

有無人知今年幾時interview?

KV School Calendar 應該會有interview date.

Thanks!

原帖由 LittleKiwi 於 10-9-29 13:16 發表
$862已是全年雜費, 當中包括書包+書簿費(printed exercise books、home readers, text books 7冊及工作紙); 因為茶點是自己準備, 所以並沒有茶點費; 另外校服另計; 而每年都需要買新書包。

學費只交10個月, 每月$24 ...

唔該晒你呀 ! 我清楚勒...因為早兩個星期打電話去 問..佢話暫時未知今天學費係幾錢...而上面媽咪所講既係上年度既學費...我諗今年加都唔會加好多掛 !

醒目開學勳章

school calendar 無寫wor

only show 8-nov 會放1日假
唔知會唔會係 6-7/nov interview 所以d 老師08-nov 要放假 ....

原帖由 prettygirls 於 10-9-29 15:26 發表
有無人知今年幾時interview?

KV School Calendar 應該會有interview date.

Thanks!

都真係好有機會係Nov 6 -8 係interview date wow! 咁又會同SC 同時間

KV派form冇limit, so should be okie.

no limit for application.
‹ 上一主題|下一主題