用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YORK OR ST NIC 揀邊間?
樓主: soscho
go

YORK OR ST NIC 揀邊間? [複製鏈接]

你而家寫信去轉la...
之前都係收我waiting pm, 之後再寄信收我pm, 我都即刻寫信去轉,
但要等到好耐先有通知, 今年6月21日先通知轉到am, 即開學前2個月, 快d寫信la, 好多好多人轉am架...

不必轉到架,試下咋
感覺到今年SN比上年多人報&講呢個學校!!!

回復 42# jswailam928 的帖子

Thanks ar Jswailam

咁交留位費當日交埋先.
是否直接寫給校長??

可否講多些SN在你心目中是一間怎樣的學校,Thanks

原帖由 jswailam928 於 10-11-13 02:08 發表
不必轉到架,試下咋
感覺到今年SN比上年多人報&講呢個學校!!!

回復 43# sonyerica 的帖子

sorry ar..in到亂哂,忘記咗校長貴姓,煩請告知...

我個女番左3個月學, 到呢一刻我非常滿意呢間學校, 可能係小班, 我女班主任好細心, 好快已經了解到我女的性格, 開學早期經常打電話比我傾亞女在校的情況, 令家長放心一些, 這校透明到好高, 不是收埋收埋,
有問必答,活動多,  活動後又會派相番黎, 收到相真係好開心, 有課外活動(要自費). 但唔會迫家長join的, 唔join亦不會變面,
其實每個家長要求不同, 我自己就好滿意, 因為我覺得小班比較適合我的女兒, 只於家長常常問英文o唔ok, 其實學英文不是只單靠學校的, 有些小朋友在家有菲菲, 家長又同小朋友講英文, 那些小朋友一定會叻的, 我在家是同女兒講中文的, 但亞女對英文好有興趣, 這些應該在校唔多唔小影響到佢, 因佢果班d同學好多都說英文的!!! & 仲有一樣好滿意就係SN教phonics真係有一手
校長名"Mrs. Choi Lai Mei Fung"

我作天才有INTERVIEW, 原來已經出OFFER LETTER. Interview 時個老師同我講St. N的課程是不淺的, 不要以為只上3 hrs學就可要, 一定要家長配合, 家長一定要有時間同小朋友溫習, 很多時家長配合唔到, 老師就煩惱, 同我傾計咁. 我以為in緊小學tim.

回復 47# jswailam928 的帖子

Thanks Jawailam

我想我無選錯學校,希望轉到am.
多謝你解答了我很多問題.
祝SN的家長及小朋友每天都開心滿意.

回復 48# linushui 的帖子

Hope you can get the offer

SN好LIKE FULL TIME MAMA架, 因為節日又要做親子手工, 我好ENJOY呢個活動, 有閱讀計畫, 要同小朋友睇書, 鼓勵小朋友多點閱讀, 要有小小心理準備, 要多D時間小朋友的~K1每天有一本功課, 都要教小朋友做架,不過就15分鐘內完成GA!

回復 5# jswailam928 的帖子

我都係星期五先見完!依家心情好緊張,唔知几時收到信!
聽講座時我出出入入睇細路,所以有d聽唔到!
請問每日有几多時間上英文課?係咪除左中文課其他全部用英文教?
面試時個老師用英文問我小朋友'what is it?'...講得好難聽!呢d本地老師會唔會用英文上課架?如果係就有d驚驚!
另外,你知唔知k3學生升學考唔考到好學校呢?呢間學校算唔算出名?考小學有優勢嗎?
‹ 上一主題|下一主題