用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2011 根德園K1 - PM同學仔入黎傾下計
樓主: 小糖果媽咪
go

2011 根德園K1 - PM同學仔入黎傾下計 [複製鏈接]

大家有無睇過? 以下條 link 好有用好緊要:

http://forum.edu-kingdom.com/vie ... &extra=page%3D2

原帖由 jcmchan 於 11-2-22 10:48 發表
大家好!!我仔仔係小根德k1-am班.唔知樓主介唔介意am班家長呢??希望大家可以保持聯絡,聽講學校雖好,不過好似透明度好低,無咩活動.......如果家長們可以多聯絡/搗搗小型活動....甘就可以令我地更了解學校及小朋友更開 ...

我讚成保持聯絡同埋搞下小小活動, e.g. 開始時, 大家可約埋去公園玩一陣同影下相, 我都怕囡囡返學時, 見d同學仔生面口會驚, 所以我地可以得閒就約埋某公園玩下, 食下野, 唔洗見好長時間,,, 開學前可以搞d 小party一齊玩下

原帖由 cherry_bird 於 11-3-17 09:55 發表
大家好, 我阿仔pm class, 但就有點迷茫, , 當然interview 時好乖又有唱歌, 唔知係咪佢聽老師說話所以收左佢..但現在阿仔比interview時活躍同好動左好多, 同埋, 現在阿仔讀緊pn 既學校, 係活動教學, 老師很有愛心, 阿 ...

same as my case,,,
所以唯有7月8月同大家 見多幾次面, 等佢習慣見下大家同學仔樣子, 起碼熟口熟面麻,,,

我囡囡Scarlet, 2011 K1 pm, Kent Road, 大家好!!

我個小朋友有午睡習慣, 但佢又返下午班, 你地會點調節呀??

我都有呢個問題!
本身可以叫佢早d瞓,一覺瞓到第二朝,
但係禁樣我又少左親子時間。又唔可以瞓
夜d,遲d起身。因我係working mama,囡囡
係99湊。
所以仲15、16讀唔讀!

我都唔想放棄呢個機會, 因為有人想讀都讀唔到!! 我都係'working mama', 夜晚我會自己揍番, 希望可以調教到佢上午小睡一會啦~~因為佢仲要坐校車 (12.45車到)!!! 佢一定係車度瞓著!!!!

Thanks for your reply.

我唔會買住, 想搵定款啫, 因為下月生小B, 到時驚忙到冇時間搵!

原帖由 Freeb 於 11-4-1 16:19 發表
Pls don't buy the shoes so early...you better to buy the shoes on Aug.

It need boths shoes 1 pairs of Black leather shoes  and 1 pairs of White sports shoes
做o左740天奶媽, 終於收工啦! 各位繼續努力哦!

Hi All,
I m candy and my son is Vinci, he is K1 pm at Kent road, nice to miss everyone and keep in touch.

回覆 3# TeresaTCL 的文章

你好,我阿仔現在讀梗n班(am),每日放學回家由12:30瞓到2pm,如果讀pm班,我都擔心佢唔習慣,但有朋友話:學校預咗D小朋友第一個月會返到去要午睡一下,好快會調節倒喎。

大家好!囝囝 Austin 2011 入讀 Kent Road K1 pm, 多多指教

原帖由 vincilo 於 11-4-16 13:39 發表
你好,我阿仔現在讀梗n班(am),每日放學回家由12:30瞓到2pm,如果讀pm班,我都擔心佢唔習慣,但有朋友話:學校預咗D小朋友第一個月會返到去要午睡一下,好快會調節倒喎。 ...

經你一講, 突然醒返起大仔k1時同我講過:老師話如果眼瞓就話比老師聽, 佢會比我地"僕"低瞓一陣!

原帖由 小糖果媽咪 於 11-2-21 13:32 發表
大家係咪都交哂留位費啦!我個女會係今年九月入學?唔知大家在開學前有乜嘢要特別準備?有興趣做個朋友嗎?

你好呀!囡囡Grace都是2011Kent PM,佢係細女11月。

hi各位媽咪,
今日收到信話21/5返去買校服和交cheque,你地收到嗎?

收到喇~

21號果日有白事, 可能要出動99幫我去交錢....

咁都冇辦法,但出動99呀.....封信話要帶埋小朋友去試身添呀!

張表係一次過訂講夏冬季校服.....有冇媽咪知係咪即時攞埋校服?
咁冬季咪要攞大d?有冇人只買夏季先呢?
thx!

原帖由 moonychan 於 11-5-7 22:41 發表
收到喇~

21號果日有白事, 可能要出動99幫我去交錢....

Yes, i received the letter yesterday.

Just thinking if to buy one or two set of summer uniform ...

i have ordered one set of summer PE uniform in March ...
做o左740天奶媽, 終於收工啦! 各位繼續努力哦!

上次PE衫我都係買左一套!
校服就諗住買兩套啦!
你會一次過order埋冬季嗎?

原帖由 YYZ 於 11-5-8 21:00 發表
Yes, i received the letter yesterday.

Just thinking if to buy one or two set of summer uniform ...

i have ordered one set of summer PE uniform in March ...

我都收到信,我個時間好早呀830AM
for summer uniform, I will buy 2 sets
PE x 2 sets
winter uniform 1 x dress plus 2 shirts
仲要買埋外套呀!!!

我9:30am都以為好早,原來你仲早!

原帖由 TeresaTCL 於 11-5-9 15:56 發表
我都收到信,我個時間好早呀830AM
for summer uniform, I will buy 2 sets
PE x 2 sets
winter uniform 1 x dress plus 2 shirts
仲要買埋外套呀!!!
‹ 上一主題|下一主題