用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Janice
go

直資 - 李宗德 [複製鏈接]

Re: 直資 - 李宗德

南亞海嘯~~ "德籍"夫婦一家10人去thailand, 搵番5個,其中9歲生還者--"杜子琛'係我地學校3A學生~~ 亦是阿仔好友. 其8歲弟弟"杜俊琛"~2E班, 仍下落不明.

阿仔常上網睇最新消息, 心情非常沉重.  聽聞leonard臉蛋兒有幾條大傷痕, 幾星期後才返學.   (每次睇新聞也很心酸,不知哭了多少遍)

希望失蹤者早日脫險, 離難者早日安息.

學校今日通告~~"和富慈善基金" 向學界及社會發起務捐, 在1月6日前, 每籌得1元, 基金同時捐出1元,(上限100萬元),
雖然我家已捐幾次, 但會再捐, 希望各家長多多支持.

BrianMami,

聽到如此消息真係有 d 唔開心, 希望妳好好開解下妳個仔, 等佢快 d 平復心情, 因為都應該就快考試喇.

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

WW,
係呀,我個囡今年讀P.2.

BrianMami,
我尋日聽到呢個消息都好唔開心,唔怪得我尋日見到佢一班一班咁落校務處貼心意咭啦!希望christopher同埋佢d屋企人都吉人天相啦!
得閒同Brian傾吓啦!教統局尋日都有派人落學校,或者同駐校社工傾吓,開解吓Brian啦!
開心三姊妹~~兩個囡囡 + 一個媽咪 警惡懲奸~伸張正義~維護法紀 一齊對付馬騮呀袓(老公)

BrianMami,

聽了這個消息真是難過.:-| 希望杜俊琛小朋友能早日歸來.

雖然囝囝今年九月至入來你們的大家庭.為了盡一點心意.今早找同事們送了張支票往"和富慈善基金"在九龍的辦公室.希望再可以幫到南亞地區的災民.

妳地係咪多數都係o係天水圍住 ga?

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

我住元朗
開心三姊妹~~兩個囡囡 + 一個媽咪 警惡懲奸~伸張正義~維護法紀 一齊對付馬騮呀袓(老公)

我都係住係元朗o架!

我住錦田, 第日打算會自己送女返學.  妳地都係自己送返學?

WW,
我囡坐校車架,方便快捷,唔洗要迫車。

我女如果坐校車, 可能 7:00 唔夠就要出門口, 我唔想佢太辛苦, 所以會自己送返學囉; 放學就或者會考慮俾佢坐校車.

WW, -joejoelam , 小B 媽咪

多謝關心!!

聽聞leonard已出院, brian 和幾個同學仔約好放假一起整心意卡 &小禮物送他.

下星期考試喇, 大家考力呀.

WW 寫道:

我女如果坐校車, 可能 7:00 唔夠就要出門口, 我唔想佢太辛苦, 所以會自己送返學囉; 放學就或者會考慮俾佢坐校車.

有同學仔住 "ou" 頭 都係7:30 上車, 開學睇校車通告至決定都未遲.

今星期考試, 明天last day.  
先生會幫佢地溫書, 家長冇咁大壓力.(我試過溫唔溫都冇咩分別). 高年班可能緊張d.

請問妳地小朋友係讀邊間幼稚園架 ? 我個囡出年入幼稚園,我都想第日同佢報直資小學.但係我對天水圍元朗啲學校未係好熟悉 ,我都係在此先知道原來呢區有直資小學.可唔可以講吓妳地對學校啲睇法 ?

我想問如果天氣凍, 可唔可以帶頸巾返學呀?可以用咩顏色?

可帶頸巾, 無規定顏色。

Snowie

聽聞李宗德小學喜歡收:
元朗區- 萊恩
天水圍區-激活,德怡o既學生.

請問有冇住屯門的家長呀?

我想問下有冇校車去李宗德嫁, 要幾長時間?

同埋想問下此校的上學/放學時間?

謝謝!!!

marinayiu

有校車去屯門...好似6百幾.
返8:00am 放3:30pm

係woh......阿仔條頸巾花到7彩都用得.
通告話12度以下可穿橄欖綠羽絨褸, 但係好多學生唔係都得.

學校地點較空曠, 早上清涼.13, 14度, 我會加件羽絨背心仔係校褸or 運動jacket 裡面, lunch 熱時可除.(羊毛底衫熱時除唔到).
‹ 上一主題|下一主題