用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2011年1D班交流區
樓主: 牡丹
go

2011年1D班交流區 [複製鏈接]

請問各位有沒有發現自修簿最後頁有個 login account? 有咩嘢用架?

7/9 自修簿:
英: G.W. (1)
數:作 P.5-6 + 改P.3-4

得咁多, 唔知有無抄錯

報告完畢

醒目開學勳章

原帖由 Ma-E 於 11-9-7 15:22 發表
7/9 自修簿:
英: G.W. (1)
數:作 P.5-6 + 改P.3-4

得咁多, 唔知有無抄錯

報告完畢

一樣呀:)

回覆 43# cookiegg 的文章

都一樣呀:

今天小兒寫了 D Sui bk P. 2-4 on 19/9 是做那本作業呢?

應該是"Go to school"

我同大家一樣每天都估要帶甚麼!BTW does your child has any problem in mandarian lesson , my son said he didn't know what the teacher said and he didn't know the question when he was being asked.( sorry Chinese input suddenly out of order )

醒目開學勳章

原帖由 Crystal120 於 11-9-8 17:49 發表
今天小兒寫了 D Sui bk P. 2-4 on 19/9 是做那本作業呢?

我仔寫Do Sci Bk P.2-4

我想Sci = General Studies book, 但係有書同作業, 我叫佢做曬兩本

如果是作業,應該寫"workbook"?
另外,請問你們有沒有「新生通告」第2號「學生應備物品」的表。我有這通告,但裡面沒有「學生應備物品」的表,被老師今天貼上紙叫我參考,確保下次帶齊視藝用品。謝謝!

醒目開學勳章

原帖由 Gdluck 於 11-9-8 19:24 發表
如果是作業,應該寫"workbook"?
另外,請問你們有沒有「新生通告」第2號「學生應備物品」的表。我有這通告,但裡面沒有「學生應備物品」的表,被老師今天貼上紙叫我參考,確保下次帶齊視藝用品。謝謝! ...

我仔仔話老師收左本WORKBOOK,想做都無得做,有時都唔知係佢唔記得帶定係老師收左.

「新生通告」第2號係迎新日派,粉綠色果張,同黃色果張釘埋一齊.

視藝課要帶:A4 SIZE畫簿, 膠袋一個(供放A3 SIZE作品), 黑色水筆1枝(ZEBRA NAME PEN),木顏色12色,油粉彩25色(PENTEL),墊檯紙一張(蠟面雞皮紙,約89X59CM)

我個仔本general studies workbook都比老師收了,我同佢做書

我都找不到本workbook. 相信比老師收了。

Cookiegg,
多謝提供資料。其實我都有這兩張通告,但裡面沒有你說的內容。老師叫我看第9,10點,但我的版本是講自修室的。看來我要打電話回校拿一個copy.

醒目開學勳章

IC,咁你有無EMAIL,我可SCAN左SEND比你

原帖由 Gdluck 於 11-9-8 19:59 發表
Cookiegg,
多謝提供資料。其實我都有這兩張通告,但裡面沒有你說的內容。老師叫我看第9,10點,但我的版本是講自修室的。看來我要打電話回校拿一個copy. ...

Cookiegg,
非常感激!我的email 是[email protected]

醒目開學勳章

回復 56# Gdluck 的帖子

舉手之勞,你CHECK下收唔收到

各位媽咪,明天你們會否帶general studies book回校,因這是今天的功課,是否明天交呢?

今日自修薄寫住ON19/9,應該明天唔駛帶啊.
原帖由 1113311018 於 11-9-8 22:30 發表
各位媽咪,明天你們會否帶general studies book回校,因這是今天的功課,是否明天交呢?

想問下LISTENING 1A & 1B 係咪未有需要帶返學校架, 因為睇份NOTES TO PARENTS 佢話兩本書係KEEP O係學校, 但我又唔見阿仔話要帶, 因為我識朋友仔讀B 班佢地已經交左LISTERNING 同READING O既書, 所以想問清楚到底係自己英文堂時帶返去定係窯手冊叫帶先帶?

仲有本26週係唔係老師收左呢, B 班O既同學仔又係有D 唔同, 佢地話唔會收架喎, 睇怕17號O既座談會個個家長O既頭頂都有好多問題, 3個鐘都唔夠傾.
‹ 上一主題|下一主題