用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖瑪利學校 歡迎來到 2011-P1A
樓主: Jannet
go

歡迎來到 2011-P1A [複製鏈接]

You can find it in your mail box when creating a new mail.
原帖由 szenam 於 11-9-14 23:49 發表
我見你話intranet入埋password ,有晒d小朋友既名,但我入左去搵左好耐都唔見有,我想請教下你係click邊度呀?

未必唔數既, 可能仲處理緊姐.... 佢好似話28號前會有晒消息.....

長笛唔知會唔會多d人學呢......

原帖由 onec 於 11-9-14 18:21 發表
o, 我同囡囡報左長笛班, 不過冇收到通告, 咁係咪即係唔收呢?  

我個女放學番黎話有同同學一齊recess, 除左幼稚園的兩個同學外, 佢只係識其他人既"學號"

收到intranet 的password, 原來有晒d小朋友既名.. ...

收到老師派 welcome to english 的 e-book 同 cd 的介紹, 你哋有冇打算買呢?

karen55407, 請問你哋上年一年班時有冇人試過?
同埋字典有冇recommendation 買邊本岩用?
開學後派左好多好多刋物leaflet, 真係花多眼亂

無用過喎!我都唔知有啲咁嘅野!你放心喇!我覺得學校嘅英文文法教得一流。
原帖由 onec 於 11-9-15 09:42 發表
收到老師派 welcome to english 的 e-book 同 cd 的介紹, 你哋有冇打算買呢?

karen55407, 請問你哋上年一年班時有冇人試過?
同埋字典有冇recommendation 買邊本岩用?
開學後派左好多好多刋物leaflet, 真係花多眼 ...

GALIE620, 多謝你既意見! 我地唔識揀樂器, 所以俾左錢買学校建議既樂器啦 !

大家會唔會買welcome to English既 CD 呢 ?

請問邊本字典比較適合小學生用呀 ? 請建議, 謝謝 !

原帖由 GALIE620 於 11-9-14 14:49 發表
我阿女都係敲擊樂,但係就無同学校買樂器,,情願自己揀啲好啲,上堂剩係帶鼓板,鼓棍同琴棍,鋼片琴係for屋企練習,但係老師話木片琴會耐用啲同無咁嘈,第日出去考試都係用木片琴,仲有鋼片琴有機會用兩三年就唔夠用,所以你 ...

回覆 5# karen55407 的文章

Karen,

我唔係好明,我入到去首頁有個新郵件,你既意思係咪click去個度,係收件人打番自己個e-mail落去,我試過sent但我check e-mail都無郵件,係咪咁呀?可唔可以再教多我一次,thanks!同埋我想問下其他家長,你地入到內聯網,有無通告或者其他資訊,因為我入到去除左有亞女個名班級同學號,其他什麼都沒有,我想睇下你地係咪一樣?

一樣, 我入到去除左有亞女個名, 班級, 同學號, 其他什麼都沒有.

原帖由 szenam 於 11-9-15 11:57 發表
Karen,

我唔係好明,我入到去首頁有個新郵件,你既意思係咪click去個度,係收件人打番自己個e-mail落去,我試過sent但我check e-mail都無郵件,係咪咁呀?可唔可以再教多我一次,thanks!同埋我想問下其他家長,你地入到內聯 ...

到現在看學校的綱頁還未Update到9月15日查閱功課資料. 我囡囡話今天未抄完手冊. 請問有否媽媽可以PM給我. 謝謝. 急

剛看綱已update了. 謝謝!

回復 47# YYKwan2005 的帖子

Me too. 我剛剛click入去,只有亞女個名, 班級, 同學號, 其他什麼都沒有. 好,我再試下.

me too....只有亞女個名, 班級, 同學號

回覆 45# winterdawn 的文章

見你地咁多人玩樂器,我有d後悔冇比阿女參加課後音樂班,第時放學番到屋企都差不多4:00,七除八扣溫習做功課+練琴+休息+親子時間後,冇太多時間練多一種樂器,到時比導師話就唔好啦,仲大壓力"tim".

我阿囡入了單簧管呀,都係28/9上堂。
佢膽粗粗問一個同學仔,可唔可以同佢做朋友喎。 佢好老土。好彩個同學仔話好咋。

szenam,

去到新郵件, 收件人旁邊有個"編輯"制, 你咁一下, 佢就會出晒d list, 可以去番 "1A" 就可以睇到囡囡全班同學既名....
而家入到內聯網係乜都冇咁制 (得d舊資料), 可能遲d先會有update!

原帖由 szenam 於 11-9-15 11:57 發表
Karen,

我唔係好明,我入到去首頁有個新郵件,你既意思係咪click去個度,係收件人打番自己個e-mail落去,我試過sent但我check e-mail都無郵件,係咪咁呀?可唔可以再教多我一次,thanks!同埋我想問下其他家長,你地入到內聯 ...

回復 1# onec 的帖子

Thanks!我見到啦~~

onec,

thanks. 我都搵到了.

你哋囡囡課外活動分左做咩呢?

我囡囡Sherise 係 G16創意小手工 (szenam, 同你一樣, 响1c 班房?) 佢好中意手工, 畫畫, 岩晒佢!

不過flute就真係冇回覆....有d失望, 要努力幫佢响外面搵, 有冇家長有好介紹?

阿囡係Fund with words 佢有d失望,因為佢鍾意做手工呀

我囡囡係舞蹈小組, 在禮堂上堂. 佢地由week 5 上到week 39, 咁即係佢地要要上足一年? 如果佢地大半年都培養唔到興趣,咁咪好可憐?

原帖由 Chingding 於 11-9-19 09:36 發表
阿囡係Fund with words 佢有d失望,因為佢鍾意做手工呀

我囡囡係G16創意小手工, 其實佢都幾鍾意畫畫和做小手工, 呢個興趣班都幾適合佢!  但是,  其實呢個興趣班既意義係什麼呢? 為什麼不由家長或者小朋友自己選擇啦?
‹ 上一主題|下一主題