用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 學芭蕾舞小朋友ge 媽咪入黎分享下la (附芭蕾舞衫資料) ...
樓主: 晴晴_媽媽
go

學芭蕾舞小朋友ge 媽咪入黎分享下la (附芭蕾舞衫資料) [複製鏈接]

Re: 學芭蕾舞小朋友ge 媽咪入黎分享下la (附芭蕾舞衫資料)

kaka mom, 今日見到erica la, 但係個name tag 係寫erika ga 我估應該係佢la, 佢好叻wor, 老師仲第一個請佢做butterfly tim!
我今日唔記得係room c 上, 仲係room b 等左陣先醒起.
明天晴晴返3:30pm.

bau, 我都唔多清楚, 我個女就學左個幾月.
晴晴媽媽

Re: 學芭蕾舞小朋友ge 媽咪入黎分享下la (附芭蕾舞衫資料)

晴晴媽

見到我個肥妹啦...  

明天星期四, 我女返下午, 4:45分個堂, 唔同啦...明天係我女最後一堂啦... 我暫時1月會同佢停呀, 因為我想試下其他芭蕾舞學校, 我見返曾, 一星期返3堂太多啦, 而如果一星期返一堂, 就太貴啦.. 我或者會轉去art plus, 近近地.. 學住先.. 而且平d..

merry christmas

kaka mom

kaka mom, 昨天的老師比sat 的老師好似執得好d. 不過我個女唔係太受控, 所以都係無跟足做.
我都覺曾幾貴, 而且地點對我們來講唔太方便, 上哂半年後, 都可能會轉. vivian kwok 收3yrs up, 遲d 會去睇下.

有無人上過vivian kwok ar? 有mud comment?
晴晴媽媽

晴晴_媽媽

我去試咗art plus 啦, ok 啦, 當然同lily tsang 比, 好大分別既, lily tsang 係一間芭蕾舞學校, 而art plus 只係好似d 中心咁, 咩都有得學, 不過art plus 近屋企d.

去之前, 都有擔心, 因為我以前對art plus 印象唔係太好, 我上過佢地既 playgroup, 唔係太好, 所以今次去試跳舞, 睇下唔同老師又如何... ok wow...

佢地上堂同lily tsang 唔同, lily個邊係playgroup d, 開心d, 而且音樂感高d, but 我女now 3歲啦, 唔可以上kb2, 我想如果佢係lily 上kb3, 都會係嚴少少架啦...

我女係art plus 上3歲班, 正經d, 而且個老師control 到d 小朋友, 唔會比佢地四維走, 學到d.  

最重要都係d 上堂時間同近屋企, 仲平d tim, 所以我已經交咗學費啦...暫時係art plus 上住先...

kaka mom

erikalo

How much per month(ballet) in Art Plus?    Is the class conducted in Eng?

醒目開學勳章

晴晴_媽媽

sorry ! 甘遲先回覆, 我住海逸, 都係黃埔果頭 !
我上個月問過 MISS LAW (銅鑼灣), 佢話無聽過 : 買3送3ge 優惠 ! 所以我無再問, 因為我都係試堂後, 立即報名 !
我打算俾 CHLOE 跳到 3 歲, 半年後, 就轉近 D , 平 D 既學校跳 ! 而家星期日都係 MS EMMA 教, CHLOE 好鍾意佢 !

angelmami

Art Plus 都要$550元, 只有4堂, 同王仁曼差唔多, 不過, 佢地8個學生一班, 人少d.

而相比起lily tsang 就平好多啦...

佢地唔係英語既, 主要用廣東話.

醒目開學勳章

HI各位好
我個囡囡22個月,想報ballet班,想問除咗曾雪麗, 九龍區還有其他好介紹嗎? thanks!

醒目開學勳章

想問有冇男孩子學芭蕾舞架? 我想俾個仔試吓玩!

醒目開學勳章

hellotung ,

22 MONTHS, 好似只有曾雪麗, 其他有名, 都要 3 歲以上.

kittylock,

曾雪麗有男仔, 但有 d 動作都幾女仔, 但男仔比例好少 10:1
你可以去免費試堂, 睇下 !

kittylock 寫道:
想問有冇男孩子學芭蕾舞架? 我想俾個仔試吓玩!

王仁曼有只係男仔芭蕾舞班.

kaka mom, 咁artplus 好似幾平咁wor. 我覺得晴晴太痴身, 上左兩個幾月都仲要抱大半堂, 如果之後要正價真係太貴la. 今天我去太古附近睇過, 有間小型ballet school 平好多 $580/month, 我去到剛好3yrs 班放學, 見d 小朋友都幾開心咁, 佢地又叫我帶小朋友去試下堂, 我都覺得可以諗下, 反正咁細都唔一定要去d 好專門ge 學校.

bobo128, 你囡囡係咪every sun 上堂ar? 堂堂都係ms emma 教ar? 早兩堂個代課老師好唔掂, 控制唔到d 小朋友, 又唔多講野好似佢自己跳咁, 有幾個小朋友crycry   今堂話ms gibson 上番, 希望真係la.
晴晴媽媽

Hello, 想請教晴晴_媽媽& kaka mom
佐敦的培藝ok嗎? 小女兩歲3個月要試堂後老師再決定收唔收, 我想比佢去玩下, 學費收得好平, 時間又ok, 校服收費合理, 其實2歲半班可以學到d咩呢? 係咪只係去玩玩跳跳? 因小朋友太細要專心做ballet動作都幾難.
我有考慮lily曾但我用唔到12堂優惠所以覺得好貴.

miriammami, 培藝我無試過, 比唔到comment. 晴晴而家上ge 係2歲班, 而家上左10堂, 有教坐低起身ge 姿勢同小小動作咁, 不過佢地咁細我都係志在睇下佢有無興趣跳舞多過真係要佢學到好多野. lily 收費真係唔平, 地點亦唔近(好在我報時有3個月送),所以我都搵緊其他地方.
晴晴媽媽

晴晴_媽媽
多謝你, 培藝真係好平, $360 4堂, 第一次報仲送leotard, 其他外套,鞋仔勿仔加埋都係200幾, 上堂時間都好ok, 星期六下晏, 不過都係要試左堂睇下好唔好先. 相比之下lily真真真係好貴.

我女在香港兒童合唱團跳芭蕾舞$710元/2個月.我覺得又平.老師又教得好好.仲每年都會有機會去大型公開表現.香港兒童合唱團個名又有信心保証.

hi, 上星期六我帶阿囡去培藝試堂,miss 話佢都ok,所以今個星期比佢返,收費ok好過係屋企無聊
:-P

hi e_jj,
我個女快到三歲了, 囡囡好喜歡跳舞及唱歌, 表演慾都很強. 剛剛看到這個題目, 便立刻致電培藝本星期六下午試堂. 這所學校學費都算合理, 不過要一次過交兩個月學費就較慘. 因為學校網址欠缺了一些照片, 所以我星期六要早些去參觀其教室, 要多多了解一下先. 如果收左佢, 我地可能做成同學 ^_^
幸福本沒有絕對的定義,平常一些小事也往往能撼動你的心靈, 幸福與否,只在乎你的心怎麼看待。 朋友,你的心,充滿了幸福嗎?還是,溢滿了哀愁? 愉快的心情,敲你的心門時,你就該大大的開放你的心門, 讓愉快與你同在。 :-P

培藝好平wor, 可惜係kln ar!

lauerica, 香兒好似收4yrs 以上, 係唔係ar? 我個囡仲有排先夠年齡  

近兩次晴晴肯唔駛我拖著佢跳la, 不過唔知佢剛習慣左又轉校會唔會唔好呢.
晴晴媽媽

悠悠mama 寫道:
剛剛看到這個題目, 便立刻致電培藝本星期六下午試堂. 這所學校學費都算合理.

我囡囡今星期六4:00至4:45pm試堂, 可能會做同學仔喎!

nonna
‹ 上一主題|下一主題