用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 愈來愈討厭面試
樓主: Xylitol12
go

愈來愈討厭面試 [複製鏈接]

回覆 15# Xylitol12 的文章

sumaggie101,
你仔仔個班主任都好負責任, 我個仔班主任都係我留言給學校先打來.

我最近幾日見到校長同家長講野時, 個樣都好不耐煩, 你送仔仔返學時留意下. 就明我所講.

唔好意思各位家長, 我仲留意到一件事.

我仔仔都係讀 PN 班, 其實真係好細,
我每日送佢返學, 仔仔揹住個書包排隊入學校, 經過副校長 OR 李主任噴消毒洗手液後,
仔仔就自己直入學校, 佢自己都唔知行去邊,
都無老師拖入去, 多數行到校務處個附近, 先有老師拖佢回班房.

我見到呢個情形, 我都好唔開心,
仔仔只係返左學好短時間, 而且只係得2歲左右, 真係好細, 個書包都好重, 跟本又唔識路, 點可以自己周圍行, 無老師拖.

學校可以改變返學程序, 小朋友排隊入學校後, 集齊5-6個小朋友先由一位老師OR姨姨帶小朋友入不同課室, 學校大堂絕對有空間可以給小朋友等侯一齊入課室. 本人真係好希望此校的校長 & 老師睇到本人的意見, 因而改善.

回復 1# gigi_wong20 的帖子

回復 21# Xylitol12 的帖子

請問呢你見個門口寫住咩英文字﹖ 我仔讀呢間K1﹐我驚系拒個班

睇到大家d post, 即係由校長至老師到校工都無咩爱心,冇耐性.真係要"速逃"wor

回覆 32# alibabah 的文章

搞笑D想,當時老師會唔會係話緊小朋友畫的畫唔似人,而唔係話緊個小朋友呢?

我係路人甲...

兩歲人仔咁細, 點解D老師/校工唔可以細心D, 有愛心去照顧吓小朋友架? 要佢哋自己行入學校, 佢哋咁細個會好迷茫架.
睇完你寫的嘢, 我個心好酸呢! 都一樣唔開心.   

原帖由 gigi_wong20 於 11-11-23 16:23 發表
唔好意思各位家長, 我仲留意到一件事.

我仔仔都係讀 PN 班, 其實真係好細,
我每日送佢返學, 仔仔揹住個書包排隊入學校, 經過副校長 OR 李主任噴消毒洗手液後,
仔仔就自己直入學校, 佢自己都唔知行去邊,
都無老師 ...

回復 1# LUCUSMaMa 的帖子

回復 41# sumaggie101 的帖子

係啊,係下午班生果組...你點知嫁.....

回復 46# Himmi 的帖子

唔好意思,我真係唔記得咩英文字,不過個課室係正校務處對面.....

我企係校務處既時候聽到.....課室門口同校務處係超級近.....聽老師語氣就真係想像唔到係講緊小朋友畫的畫唔似人......因為係超級惡...

回復 40# sumaggie101 的帖子

點解我依然無接到老師電話....??同一間學校咁唔同既?
今日下午家長會,我都無打算反映的咩....只係會問下佢平時上課情形,我完全唔知我個仔點行入班,因為佢係搭校車既......講真...反映有用嗎...?

回覆 57# sumaggie101 的文章

just pm you....

回復 58# sumaggie101 的帖子

但問題係我從開學到而家都無接到老師一個電話講阿仔番學情形..除左果次放學學校漏左送阿仔搭校車,同另一次約家長會時間.....
‹ 上一主題|下一主題