用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問馬鞍山靈糧幼稚園面試
樓主: beryl615
go

請問馬鞍山靈糧幼稚園面試 [複製鏈接]

19見AM offer

我是自己揀到pm

回覆:請問馬鞍山靈糧幼稚園面試

請問原定邊日有結果?我見第二間糧靈仲未放,所以想知早左幾多放榜。

Hi, 我都收到offer am呀! 開心...
佢都有問我...是否接受pm!! 我好快又肯定咁講"唔會"

因為我真係好唔鍾意pm...時間唔夠用

請問唔取錄係唔係都有email 通知?我19號in,但係無email,我預咗唔收,呀女當日表現一般,但都想知結果。

引用:回復+EricaYip+的帖子 唔係.+First+choice

原帖由 wing.2bb 於 12-11-23 發表
回復 EricaYip 的帖子

唔係. First choice AM. 不過interview時老師問會唔會考慮PM, 我話會。
其實如果答am/pm都accept既, 學校多數會比pm offer 這些學生。

回復 dollycamcam 的帖子

如果有pm offer,現在再打去問am,唔知仲會否有机會....我其實鐘意am, 老師問我,我又口快話會...

引用:回復+dollycamcam+的帖子 如果有pm+offer,

原帖由 V-wah 於 12-11-23 發表

如果有pm offer,現在再打去問am,唔知仲會否有机會....我其實鐘意am, 老師問我,我 ...
可以send email去比學校求轉上晝班,但要到4月比左書部費先confirm你轉唔轉到。因上午既位已經比左d堅定簡am class 既小朋友,變左pm class 轉am class 既位少之又少....
上年經驗,希望你有用.

我選am, 老師問我pm 會唔會考慮, 我答pm 都考慮, 最終我收到am offer

引用:回復+dollycamcam+的帖子 我選am,+老師問

原帖由 wswchu 於 12-11-23 發表

我選am, 老師問我pm 會唔會考慮, 我答pm 都考慮, 最終我收到am offer ...
咁可能因為你小朋友講野幾叻??
因為我見靈糧有d細仔d既都會入am class. 而自己接觸過am class既細仔,講野係叻過自己個小朋友(雖則自己個小朋友係大仔).
我之前講既am or pm 都會consider 既家長,最終多數會編入pm class,係個做幼師既朋友講解返比我知學校一般既preferences ,唔係絕對既。

回覆:wswchu 的帖子

am收左但大家知唔知靈糧幾錢一個月學費??

回覆:thomas982226 的帖子

今年好似around $780/890??扣左學卷。唔知下年加幾多。茶點$180一個月,冷氣費一個學期一次...

8月BB,  最後見校長時,校長讚囡囡講野好清楚,語言發展得好好。

回復 wany 的帖子

我都收到信啦..其實本來我一心交左留位費比康傑讀全日班架,因為印象中覺得呢間似村校。但in完之後完全改觀,老師校長有愛心,好識得應付小朋友既反應同情緒,因為我個女in時出現左d攪笑野,之前in所謂既名校d老師係唉..算把一d愛心都無得個惡字。但呢間就唔同..校長同老師都好識得就住佢情緒去應對所以最後我個女都好開心咁in完。仲有學校入面既睇得出全部都係老師細心既手工藝。唔係用錢名以埋砌出黎既,但...只可惜係..見到好多身邊朋友讀完靈糧開心完3年...之後上小學追成績追得好辛苦......真係難決擇

回復 szetoszeto 的帖子

我都係woo..我諗都無諗就say no 啦..我仲以為無份架..點知佢真係比到am offer我...

回復 thomas982226 的帖子

人生有幾多年可以開開心心無憂無慮?我幫阿女揀既全部係happy school
最多小一上學期辛苦半年適應
同埋我對傳統幼兒教學或著重記憶知識既早教方法抱有疑問
將背誦知識推前(好多幼稚園已背乘數表)對啟發幼兒智能係咪真係好呢?
抄寫中文字仲可以話有助手眼協調
過份嚴格既紀律或刻板既背誦同要求小朋友模仿會唔會扼殺小朋友既自信、創意同個體獨特性?
我同老公都係接受傳統教育長大, 自小成績都唔差, 係制度下既幸運兒, 但亦深刻感受到傳統教育既局限
不過話說回來, 我仲係有d不安
好怕自己做錯決定, 為個女揀錯左

引用:回復+szetoszeto+的帖子 我都係woo..我諗

原帖由 thomas982226 於 12-11-24 發表
回復 szetoszeto 的帖子

我都係woo..我諗都無諗就say no 啦..我仲以為無份架..點知佢真係比到am offer我.. ...
我諗無希望啦,無e mail,但囝囝果日表現好好,唉

回復 tinamammy 的帖子

TINAMAMMY唔好失望呀打去學校問啦,我估12月中應該好多人放位出黎...未到最後一刻都唔知架。加油

今日通知左靈糧堂放棄am offer啦,希望等緊既家長會有好消息啦。

回復 wswchu 的帖子

可唔可以講吓點解放棄呀????thx.
‹ 上一主題|下一主題