用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Schools Music Festival (Oh No!)
樓主: Charlotte_mom
go

Schools Music Festival (Oh No!) [複製鏈接]

clarawuwu
我的意思是,同一個場地,有3場,可能上午是piano grade 2,下午piano grade 4,晚上piano grade 8咁
咁你可想而知,全數咁多項比賽,咁多組,係要有幾多不同的安排

miss321 發表於 12-2-5 21:09
好難分區的,咁樣會集中同一間學校係同一組,自己人同自己人比賽。打散是最公平的。

...

對,其實最需要做的就是打散同校的人,而且近年我發覺佢地將高級別的比賽安排晚上,我諗都是滕出多d時間比d年紀較細的學生日間去比賽

十月媽咪 發表於 12-2-5 17:45
回復 happylamily 的帖子

唔好意思呀, 我女上年係響九龍灣通利比賽, 今年係第一次響時代廣場柏斯, 只知個 ...

Thank you.

係,我都諗會吾會用 Kawaii 鋼琴!

紅磡大師班用.....9'長江。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

引用:好難分區的,咁樣會集中同一間學校係同一組

原帖由 miss321 於 12-02-05 發表
好難分區的,咁樣會集中同一間學校係同一組,自己人同自己人比賽。打散是最公平的。

...
我就無所謂,一年一次

回覆:Schools Music Festival (Oh No!)

我都唔介意,好多比賽既地點都唔會就參賽者,亦同意之前大家說有國內的小孩子穿洲過省去學琴,香港始終不算大。我女學琴每次也要兩小時來回車程,轉兩次車,但只要學到野,都是值得的。

醒目開學勳章 王國長老

回復 Charlotte_mom 的帖子

clarawuwu  e.......但係得一日比賽........咁阿囡咪要2揀1...  發表於 昨天 20:20

多謝關心, 我打去問左, 如果所有比賽都係同一日(例如U114全部都係27/3), 佢可以俾我改新界組E114或W114(會係第2日比賽, 比賽地點有葵盛/長沙灣/沙田/TUEN MUN等)
而家問題係校長肯唔肯簽紙咋.........

Charlotte_mom 發表於 12-2-5 18:15
岩岩發現, 原來鋼琴比賽同女女畢業營撞期.........哎..........
重要大鑊到我上網download張表, 打算睇下校 ...

活動應該冇得改期?
舊年我有個學生就撞左最後一日畢業營,玩到顛哂一早出返黎比賽

Charlotte_mom  校際個條款話"要影響學業成績既學校活動"至可以改期, 所以我都係搏下大霧咋  發表於 12-2-6 11:47

charlotte mom,
要有心理準備冇得改,佢地好嚴,個camp幾多日?撞邊日?

醒目開學勳章 王國長老

26-28, 撞正中間果日!

Charlotte_mom 發表於 12-2-6 15:04
26-28, 撞正中間果日!

遲一日入camp,彈完比賽即飛入去又如何?

我女住同學校在中西區, 兩年都去 MEGABOX, 仲要正正上課時間, 都唔知趕唔趕到回校.

醒目開學勳章 王國長老

marcuscyrus 發表於 12-2-6 15:13
遲一日入camp,彈完比賽即飛入去又如何?

係遲2日........第2日至係比賽, 彈完再入CAMP都下午啦
學校唔肯寫紙改期(因為指引係要影響學業成績既活動), 我決定放棄比賽了, 完!

哎年年都係6月畢業營, 今年突然改3月, 真係整定

Charlotte_mom 發表於 12-2-6 15:32
係遲2日........第2日至係比賽, 彈完再入CAMP都下午啦
學校唔肯寫紙改期(因為指引係要影響學業成績既活動) ...

oh..真可惜
一係留意下4-5月左右會唔會有d坊間的比賽,比囡囡彈返呢首野玩下?

醒目開學勳章 王國長老

THANKS! 其實我又唔太介意佢去定唔去比賽
不過學左都好多堂, 又俾左錢比賽, 唔甘心LOR

回覆:Charlotte_mom 的帖子

Totally understood.  In the year of SARS, all competitions were cancelled.  I got the same feeling!!!!

Charlotte_mom 發表於 12-2-6 16:51
THANKS! 其實我又唔太介意佢去定唔去比賽
不過學左都好多堂, 又俾左錢比賽, 唔甘心LOR ...

最可惜真係俾左咁多心機去練,其實,都真係想知彈成點架...

回覆:tycoon 的帖子

柏斯常常在那裏舉行大師班及講座,只能怪香港的文娛設施不足。

回復 Charlotte_mom 的帖子

妳囡囡會失望嗎?
我朋友的小朋友考琴試,考試當日發燒,勉強去到會場還是頂不住要回家,考不了。家長請假兼的士費都付諸流水。好慘!真是快跑的未必能贏,力戰的未必得勝。所臨到眾人的是在乎當時的機會。
for every one criticism, three positives must be given.
‹ 上一主題|下一主題