用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 ps1試卷係吾係全港中學一樣架?
樓主: Manny
go

ps1試卷係吾係全港中學一樣架? [複製鏈接]

阿囝都係話數學做唔切有5題未做,英文就話

原帖由 angelababy2011 於 12-07-17 發表
阿囝都係話數學做唔切有5題未做,英文就話超淺,中文作文又係未作完,唉……

...
我嗰仔都系!佢連其它文件都忘記交,我要明早代佢回去補交陰公:;pppp:

醒目開學勳章 王國長老

回覆:ps1試卷係吾係全港中學一樣架?

我都帶漏野,不過個女有身份証,我又fax左派位証去,吾駛補交。數學我女都話有幾題做吾切,不過佢醒,先做長題目,選擇題做吾晒果d撞答案

回覆:ps1試卷係吾係全港中學一樣架?

我仔个有時間多(數分鈡),奌解咁多人唔夠時間?!不過我仔話多咗一頁試𣈥比平時校仴模擬卷!

引用:明白!thx!+幣家火,阿女話數學做吾切! +

原帖由 Manny 於 12-07-17 發表
明白!thx! 幣家火,阿女話數學做吾切!
我囝遲到,所以份Math做唔晒,佢死都唔肯比多5分鈡。:;pppp::;pppp:

王子

我細女就中英文都做得哂,仲有時間淨。數學就仲有一條未做...個一條搞到她好唔開心呀,平常她數學是很好的,這一次完全被打擊了,我倒覺得是好事,讓她知道自己有不足。

LouBB 發表於 12-7-18 00:31
我囝遲到,所以份Math做唔晒,佢死都唔肯比多5分鈡。
因為教育局的指引說明不可以加時。
其實即使平日學校考試,學生遲到也不會加時。我唸書時只試過一次學校肯加時,是因為那次地鐵港島線出事,導致港島交通大癱瘓﹝約1995﹞。

亞仔數學做晒呀, 佢返黎講大多數人做唔晒, 係因為太多條數. 而唔係難易既問題, 佢話平時冇操數一定做唔晒. 係冇時間比你諗點計.

我仔反而英文做唔切, 話比多 2 分鐘佢就夠時間, 其他中文和數學, 時間都係剛好完成咋

我仔話全部做得晒, 但數學有條唔識做, 所以無做, 佢話咁算唔算做得晒

阿仔話易過小學的試卷,不知真唔真啦,佢就全部都做晒,數學仲有時間複卷.
希望今次大家都考得好好,唔好影響了升中的情緒.呵呵

下星期有結果, 會知派去邊班

醒目開學勳章 王國長老

有無人知, 其實份卷係咪學校自己改? 我知我女間學校都會大概跟ps1成績分組, 咁其實考得好唔好, 即係下星期已經知喇係咪?
仲有, 學校話edb要40個人另外今日(18/7)去考一份中文卷, 有無人都要咁做? 你地學校係揀人, 抽人, 定點樣?

卷係學校自己改,有晒答案。

引用:有無人知,+其實份卷係咪學校自己改?+我知我

原帖由 Charlotte_mom 於 12-07-18 發表
有無人知, 其實份卷係咪學校自己改? 我知我女間學校都會大概跟ps1成績分組, 咁其實考得好唔好, 即係下星期 ...
學校自己改的,明天要完成批改,後天20日就要交回教局。所以,分班結果明天就應該決定。

醒目開學勳章

LouBB 發表於 12-7-18 00:31
我囝遲到,所以份Math做唔晒,佢死都唔肯比多5分鈡。
係你自己遲到 , 點解要加時給你, 對其他學生不公平

引用:有無人知,+其實份卷係咪學校自己改?+我知我

原帖由 Charlotte_mom 於 12-07-18 發表
有無人知, 其實份卷係咪學校自己改? 我知我女間學校都會大概跟ps1成績分組, 咁其實考得好唔好, 即係下星期 ...
我女祇抽中,今日下午考了中文,佢話比PS1容易

很多事情,錯過了就沒有了;錯過了就是會變的,緣份也是。人與人之所以能夠成為朋友,成為知己,在於彼此交往的機會多,及彼此的交流坦誠.願主祝福你們!TRACY

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+Charlotte_mom+於+12-07-18+

原帖由 瑄婷 於 12-07-18 發表
我女祇抽中,今日下午考了中文,佢話比PS1容易
我女仲勁,放工返黎問佢今日考成點,佢話同之前份mock卷幾乎一模一樣! 連d文章都一樣!如果NSS tip得咁中我就開心姐

‹ 上一主題|下一主題