用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Band 3, 九龍城
樓主: cmvfamily
go

Band 3, 九龍城 [複製鏈接]

humbertcarol 發表於 12-12-18 00:47
Emilyryan,

呀仔學校前日派了彭學高的報名表, 申請表寫住全部都會in, 是否家長都要面試?
鄧鏡波已經有form可以download啦, 你可以入下面條link睇下~~
http://www.tangkingpo.edu.hk/main.html

helenting 發表於 12-12-18 15:56
鄧鏡波已經有form可以download啦, 你可以入下面條link睇下~~
http://www.tangkingpo.edu.hk/main.html
...

今日先有得上戴, 上星期及昨天都未有呀.      

多謝通知

THANKS!   

HI HELENTING,,,,

近來好嗎 ?

humbertcarol 發表於 12-12-18 13:00
多謝你提供的資料. 鄧鏡波其實都會有很多band 2 和 band 3的男孩去爭嗎? 如運動比較多獎項有機會in 嗎?

茘枝角的聖公會聖瑪利亞堂莫慶堯-->我不太清楚, 比唔到意見你呀
但彭學高---> 我覺得ok 呀..暫時都覺得幾好呀...

回復 Emilyryan 的帖子

你好...Emilyryran...

我好好吖!! 好開心, 入咗呢間學校之後, 積極咗好多, 希望佢繼續努力啦~~
你呢?? 仔仔讀書如何? 學校生活適應到嗎??

helenting 發表於 12-12-18 15:56
...

helenting,

你好, 請問你仔仔派了那間中學? 可否分享經驗.  

我仔明年升中, 老師話佢是band 3, 操行得B,  較多運動獎項, 心水有  彭學高/鄧鏡波/香島, 請指教.

謝謝.

請問大家覺得五旬節如何呢? 請指教~

helenting 發表於 12-12-19 17:05
回復 Emilyryan 的帖子

你好...Emilyryran...
我仔都ok la.... 係通識比較差啦....估唔到我間都幾嚴厲, 但我喜歡啦...

請問禮中即是彭學高? 我囝平均分都係七十幾, band3頭, 現在都好頭痛唔知選咩學校, band1無得諗, band2少學校, band3好怕他學壞, 不太差的直資好多都過了報名時間, 我自己好擔心, 但囝未知驚!

你地好,我擔心中...仔仔都是BAND 3 平均分得六十幾..操行唔算差有B+...我地係官塘區但官塘區BAND 3學校真係簡唔落手..其實有無其他區學校可簡???

humbertcarol 發表於 12-12-19 22:03
helenting,

你好, 請問你仔仔派了那間中學? 可否分享經驗.  
你好...我仔仔就是入咗鄧鏡波吖~~

humbertcarol  請問波記初中是否雙班主任制? 課外活動是否一定要參加? 多唔多選擇?  
唔好意思咁多問題, 因個仔好動, 想找間一定要參加課外活動及要嚴厲的學校.  發表於 12-12-28 10:38

Emilyryan 發表於 12-12-20 14:12
我仔都ok la.... 係通識比較差啦....估唔到我間都幾嚴厲, 但我喜歡啦...
我仔間學校都好嚴, 但我都係同你一樣鍾意嚴吖..hehe~~

聽講鄧鏡波校風都OK!

鄧鏡波校園大校風好歷史久,選男校機會大,可少了跟女生爭坐位!我當年幫大仔選校都係咁決定,他最後入左陳瑞祺,但妳阿仔band 3唔好選!

回復 Taimum 的帖子

請問為甚麼 B3生唔好選呢? 阿仔是 B2尾,選鄧鏡波可以嗎?

我意思是都唔好選陳瑞祺!鄧鏡波當然可以啦!
‹ 上一主題|下一主題